Gazete Vatan Logo
Futbol Gerard Pique: EURO 2016'da favori değiliz

Gerard Pique: EURO 2016'da favori değiliz

EURO 2016 D Grubu'ndaki rakiplerimizden İspanya'nın başarılı savunma oyuncusu Gerard Pique açıklamalarda bulundu

Gerard Pique: EURO 2016'da favori değiliz

A Milli Takımımızın EURO2016 D Grubu'ndaki rakiplerinden İspanya'nın başarılı savunma oyuncusu Gerard Pique basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son iki Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olduklarını hatırlatan Pique; "Üç turnuva art arda kazanmak eşsiz bir şey olur. Bunun farkındayız ama Fransa'da favori olduğumuzu düşünmüyorum. Gürcistan karşısında aldığımız yenilgi bunu gösterdi. Biz kazaydı ama turnuvaya giden Fransa ve Almanya gibi takımlar hazırlık maçlarında daha iyi olduklarını gösterdi. 2008 Avrupa ŞampiyonasI ve 2010 Dünya Kupası'nda da favori değildik ama iyi bir takımdık ve şampiyon olduk." dedi.

"ONLARI SUSTURACAĞIZ"

Takım olarak yüksek kalite seviyesinde olduklarını söyleyen Pique; "Alttan yetişen jenerasyonda çok iyi futbolcular var. Oynayacağımız maçlarda kaybetmektense Gürcistan'a kaybetmeyi tercih ederim. Bu bize turnuva öncesinde uyarı oldu. Hatalarımızı gördük. Bu mağlubiyet sonrası eleştirilerin olması doğal ancak Çek Cumhuriyeti'ne karşı çıkacağımız ilk maçı kazanarak bunları susturacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

"İSPANYA 20 YIL ÖNCE HİÇBİR ŞEY KAZANAMIYORDU"

İspanya'nın büyün sporlarda dünya çapında çok başarılı olduğunun altını çizen Pique; "Tüm sporlarda şampiyon olursanız sonrası zor oluyor. Rafael Nadal bütün turnuvaları kazandıktan sonra kazanamamaya başlayınca eleştiriliyor. Basketbolda şampiyonuz ama onlarda da durum aynı. Başarıyı çok çabuk tüketiyoruz. 20 yıl önce hiçbir şey kazanamıyorduk. Tarih sayfalarında kimin neler kazandığı çok açık yazıyor." diyerek sözlerini noktaladı.

(Sporx)