Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray ve F.Bahçe istiyordu...

G.Saray ve F.Bahçe istiyordu...

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin takibindeki Anderlecht'in 17 yaşındaki yıldız adayı Youri Tielemans, lise eğitimi devam ettiği için takımından ayrılmayacağını söyledi

G.Saray ve F.Bahçe istiyordu...

Galatasaray ve Fenerbahçe izleme komiteleri tarafından sezon boyunca takip edilen ve iki ezeli rakibin bu yaz kadrosuna katmak için girişimlere başlayacağı konuşulan Anderlecht'in genç yeteneği Youri Tielemans suskunluğunu bozdu.

Belçika'da yılın genç oyuncusu geçilen 17 yaşındaki yetenek, geleceği ile ilgili konuştu ve kulübünde kalacağını söyledi. Lise eğitimine devam ettiğini belirten Tielemans, "Benim için bir diploma çok önemli. Liseden mezun olmadan Belçika'dan ayrılmayacağım. Anderlecht'in A Takımı'nda ilk senemi geçirdim, gelecek sezon daha da iyi olmaya çalışacağım. Şu anda hocam Besnik Hasi ile birlikte en iyi pozisyonum olan 8 numara bölgesinde oynuyorum. Daha önce çok daha defansif oynuyordum. Bu sayede daha iyi defans yapmayı da öğrendim" ifadelerini kullandı.

BIGLIA GİTTİ, ŞANSINI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRDİ!

Bu sezon ilk röportajını veren Belçikalı oyuncu henüz 16 yaşında şans bulmasının, sezon başında takımın yıldızı Biglia'nın ayrılarak Lazio'ya gitmesi ile de ilgili olduğunu kaydederken, "Bu sezon Biglia yoktu ve teknik ekip orta sahada yeni çözümler bulmaya çalıştı. Biglia'nın bir kopyası değilim tabii ki. Kendi oyunumu oynamaya çalışıyorum" diye konuştu.

Geçtiğimi günlerde Galatasaray'ın kendisi için 10 milyon euroluk bir teklifi masaya getirmeyi planladığı iddia edilen Belçika'nın yeni altın çocuğu, bu sezon 4'ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere, 34 mücadelede sahaya çıkarken, 2 gol ve 5 asistlik bir performans sergiledi. Orta sahanın ortasında göreb alan 1997 doğumlu kramponun peşinde başta Mancchester United olmak üzere Avrupa'nın dev kulüpleri de bulunuyor. (Sporx)

Haberin Devamı