Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray sert kayaya çarptı!

G.Saray sert kayaya çarptı!

G.Saray, Avrupa Ligi’nin favorilerinden Montepaschi Siena deplasmanında farklı yenildi

G.Saray sert kayaya çarptı!

Oyuna çok hızlı giren Siena daha ilk çeyrekte 15 farkı buldu. Kaukenas-McCalebb ikilisi 15/18 gibi mantıksız bir isabet oranıyla toplam 43 sayı üreterek maça damgalarını vurdu

OKTAY Mahmuti başa geldiğinden beri G.Saray’da oturtmaya çalıştığı belli felsefeler var. Savunmada topa baskının önemi, hücumda dripling üzerinden oynayabilme temel çıkış noktaları. Elbette oyun disiplini, bireylerden çok sistemin öne çıktığı hücumu da savunmayı da paylaşarak iki tarafta da yükü ortak omuzlamak ve mutlaka sert oynamak genel prensipler. Tüm bunların şu an için zirve noktası Montepaschi Siena. G.Saray Medical Park’ın oynamaya çalıştığı basketbolun ‘yapılmışı var’.

-İKİ devrenin de ilk 7 dakikalık bölümü maçı anlatmaya yeterli aslında. İki 7 dakikalık bölüm de 20-7 bitti. Sadece bu 14 dakikanın skoru 40-14. G.Saray’da kenardan gelen oyuncular biraz denge bulsa da maç orada sonuçlanmıştı aslında. Siena’nın insanı bunaltan topa baskısı karşısında ilk 7 dakikada 7 top kaybetti temsilcimiz. Dakika başına 1. Her geçen gün Avrupa’nın süper yıldızına dönüşen McCalebb ile bu top kayıplarını anında potamızda gördük.

-7. dakikada oyundan çıkarken 6 sayı, 4 asist, 2 top çalması vardı bile. Yarı sahaya kaldığımızda ise çok formda olan Kaukenas dripling üzerinden ‘ne atsa soktu’. 40-33’e kadar gelse de oyun daha sonra McCalebb-Kaukenas tekrar oyuna girdi ve kontrolü tekrar ele aldılar.

-İKİNCİ yarı da 20-7 başlayınca maçın kalanı formalite oldu. McCalebb-Kaukenas ikilisi 9/9 serbest atış, 11/14 ikilik ve 4/4 üçlük isabetiyle 43 sayı üreterek son derece etkileyici bir performansa imza attılar.

BU KADAR KAÇMAZ

-SIENA tek kelimeyle harika bir basketbol oynadı ancak G.Saray’ın da Siena ile oynuyor olmaktan etkilendiğini eklemek gerek. Evet Siena boyalı alanda trafik yaratıp rakip uzunların dengesini bozuyor ama G.Saray’ın da bu kadar çok yakın atış kaçırması pek normal değil. Keza ilk üçlük isabetinin skor 63-39’ken gelmesi de.

-SARI-kırmızılılar için ilk Avrupa Ligi macerası zorlu geçiyor. Daha da kolaylaşmayacak bundan sonra. Ama olmak istediği takım için ‘yapılmışını’ dün yakından gördü.


Haberin Devamı