Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray güle oynaya!

G.Saray güle oynaya!

Orta saha hakimiyetiyle ilk dakikan itibaren oyunda kontrolü eline aldı

F.Bahçe’ye karşı ilk 11’de yer alan Baros, Keita, Elano ve Ayhan’dan yoksun G.Saray, Sivas’ı rahat geçti

G.SARAY Kadıköy’deki 10’da 10’luk yenilginin travmasını atlatmak amacıyla çıkmıştı Sivasspor önüne. Ancak sarı-kırmızlılar 1 hafta içinde 3 önemli ismini kaybetmişti. Elano, Keita kart cezalısı, Baros ise sakattı. Sisteminde asla değişlik yapmayı düşünmediğini söyleyen Rijkaard mecburen 3’lü orta sahaya dönmek zorunda kalmıştı. Rakip Sivas ise Afrika’dan Muhsin Ertuğral’ı keşfedip kötü gidişe ’dur’ demek istiyordu..

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN!

RIJKAARD mücadeleci orta sahasıyla ilk dakikasından itibaren oyunda kontrolü eline aldı. Sanki geçen haftanın acısını Sivasspor’dan çıkartmak istiyorlardı. Daha 2. dakikada Kewell’ın muz ortasında Nonda’nın 18 içinden vurduğu kafa heyecanlandırdı tribünleri. Gol sinyalini vermişti. Nitekim 12’de Arda’nın pasına topuğuyla dokunan Barış ceza sahasına giren Nonda’yı topla buluşturdu. G.Saray’ın ‘Nöbetçi golcüsü’ tek dokunuşuyla topu Petkoviç’in solundan ağlarla buluşturdu. 1-0.

ARKADAŞINI KIRMADI

ÖNE geçen G.Saray hız kesmeden devam etti rakip kaleye gitmeye.. 20’de Arda ile gole çok yaklaştılar. Kaptan kendi taşıdığı topla ceza sahasına girerken, sert vuruşunu Petkoviç çizgi üzerinde zorlukla çeldi. 2 dakika sonra genç kaptanın bu defa sağ köşeden ortasına Sabri gelişine vurdu. Top üst direği yalayarak dışarı çıktı.

SONRAKİ bölümde rölantiye döndü oyun. Sivas 41’de ilk cılız şut denemesinde bulundu. İlk yarının uzatma dakikasında ise Petkoviç 6 saniye kuralını ihlal edince hakem çift vuruşa hükmetti. Topun başına gelen Arda, Kewell’ın önüne açtı. Avustralyalı oyuncunun füzesi vatandaşının bakışları arasında üst ağlara gitti: 2-0.

2. YARI VİTES DÜŞTÜLER

İKİNCİ yarı sanki ilk yarının dejavusu gibiydi. Sarı-kırmızlılar oyunu Sivas yarı sahasına yıkıyor bir sağdan bir soldan saldırıyordu. Rakibin kaptığı toplar mücadeleci G.Saray orta sahası tarafından hemen geri kazanılıyordu. Maç bir ara tabiri caizse Alman kaleye döndü. G.Saray’ın sayısız atağından en ciddisi 55’teydi. Barış Özbek’in derinlemesine attığı pasla Arda 18 içinde buluştu, plasesini Avustralyalı kaleci Petkoviç parmaklarının ucu ile kornere çeldi. Maçın geri kalanında Aslan vites düşürürken son dakikalardaki gerginliğe ise hiç gerek yoktu..

NOT: Sarı-kırmızılılar dünkü oyunuyla Haldun Üstünel’in vadettiği 18. şampiyonluğun çok da hayâl ürünü olmadığını gösterdi. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim; G.Saray’ın oyunu bu kadar domine etmesi, rakibin bu kadar aciz kalmasının da en büyük sebebi 3’lü orta sahaydı. Zorunluluktan doğan canavar orta sahayı görünce birçok G.Saraylı ‘Keşke Kadıköy’e böyle çıksalardı’ demekten kendini alamamıştır...

Haberin Devamı