Gazete Vatan Logo
Basketbol G.Saray çok rahat!

G.Saray çok rahat!

Beko Basketbol Ligi'nin 14'ncü haftasında Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Olin Edirne'yi 21 sayı farkla 77-98 yendi.

G.Saray çok rahat!

Beko Basketbol Ligi'nin 14'ncü haftasında Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Olin Edirne ile karşılaştı.

Karşılaşma iki takımında karşılıklı basketleriyle başladı. Sarı kırmızılı ekip dışardan Zoran ve Hüseyin ile sayılar kazanırken, Olin Edirne ise Washington ve Barış Güney ile cevap verdi. Maçın ilk 5 dakikalık bölümü Galatasaray Liv Hospital, 12-17'lik üstünlüğü ile geçildi. Arroyo ve Zoran ile sayılar kazanarak farkı açmaya çalışan Galatasaray Liv Hospital, ilk periyottan 22-29 önde ayrıldı.
İkinci periyoda iyi başlayan Galatasaray Liv Hospital, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendirerek 13'ncü dakikada farkı 10 sayıya çıkardı. (26-36). Olin Edirne Washington ve Erol Çinko ile bulduğu sayılarla 15'nci dakikada farkı 5'e kadar indirdi. (32-37). Hızlı hücumlarla sayılar bulan sarı kırmızılı ekip, özellikle Arroyo'nun basketleriyle farkı yeniden 12'ye çıkardı. (35-47) ve soyunma odasına da 38-53'lük skorla gitti.

TORPİL MAÇI 2 DAKİKA DURDURDU

Maçın ikinci devresine Sinan Güler ve Domercant'ın sayılarıyla başlayan Galatasaray Liv Hospital, 24'ncü dakikada farkı 20 sayıya çıkarttı. (39-59) Hücumlardan yaşadığı top kayıpları nedeniyle boş dönen Olin Edirne, Francis'in sayılarıyla farkı azaltmaya çalıştı.

Karşılaşmanın 28'nci dakikası 52-70'lik skorla geçilirken, Olin Edirne taraftarının Galatasaray tribününe Fenerbahçe atkısı göstermesi tansiyonu yükseltti. İki takım taraftarlarının küfürleşmesi üzerine Galatasaray taraftarları sahaya torpil atarak patlattı. Küfürlü tezahüratlar ile atılan torpil nedeniyle karşılaşma 2 dakika durdu. Sahanın temizlenmesi ve taraftarların sakinleştirilmesinin ardından devam eden üçüncü periyodu sarı kırmızılılar 57-75 önde tamamladı.

Polisin Galatasaray taraftarının bulunduğu tribünde geniş güvenlik önlemi aldığı son periyot karşılıklı basketlerle başladı. Ender Aslan ve Cenk Akyol ile iyi oyununu sürdüren Galatasaray Liv Hospital, bitime 2 dakika kala skoru 75-96'a getirerek farkı 21 sayıya taşıdı. Taraftarların yoğun protestoları nedenile son bölümleri oldukça gergin geçen karşılaşmayı Galatasaray 77-98 kazandı.

Haberin Devamı