Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray başkentte kazandı

G.Saray başkentte kazandı

Türkiye Basketbol Ligi'nin 15. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital deplasmanda Rönesans TED Ankara Kolejliler'i 67-75 yendi.

G.Saray başkentte kazandı

Türkiye Basketbol Ligi'nin 15. hafta maçında Rönesans TED Ankara Kolejliler ile Galatasaray Liv Hospital karşı karşıya geldi. Ankara'da oynanan mücadelede sarı-kırmızılılar rakibini 67-75 mağlup etti.

İlk Yarı

Karşılaşmanın ilk 3 dakikası 2-2 eşitlikle geçilirken, eşitliği bozan sarı kırmızılı ekipten Arroyo'nun 3 sayılık basketine TED Ankara Kolejliler, Pittman ile boyalı alanın içinden karşılık verdi: 4-5. Gatens'in attığı basketten sonra faul atışını da sayıya çevirmesi üzerine periyodun son 4 dakikasına 9-9 eşitlikle girildi. Ev sahibi ekip, Arroyo, Young ve Erceg ile basketler üreten Galatasaray'a, Gatens ve Green ile karşılık verdi ancak periyot 17-16 sarı kırmızılıların üstünlüğüyle tamamlandı.

TED Ankara Kolejliler, 2. periyoda Tucker'ın 3 sayılık basketiyle başladı ve 19-17 öne geçti. Kerem Gönlüm ve Erceg ile basketler bulan Galatasaray Liv Hospital'e Tucker ve Cevher ile ile cevap veren Ankara temsilcisi, Ender Aslan'ın 3 sayılık basketinin ardından skor 24-32'yi gösterirken mola aldı. Tucker'ın 3 sayılık basketleri ve Cevher Özer'in skora katkısıyla farkın açılmasını engelleyen Rönesans TED Ankara Kolejliler, Aminu'nun basketiyle ilk devrenin son dakikasına 35-34 önde girdi. Erceg, kendisine yapılan faul sonrası kullandığı atışları sayıya çevirdi ve sarı kırmızılı ekip ilk yarıyı 36-35 önde tamamlayan taraf oldu.

Haberin Devamı

İkinci Yarı

TED Ankara Kolejliler 2. yarıya pota altında Aminu ile basketler bularak başlarken Galatasaray Liv Hospital, dış atıştan Erceg ile sayı üretti ve devrenin ilk 2 dakikası 39-39 eşitlikle geçildi. Plisnic'in 3 sayılık basketine Erceg ve Sinan Güler'in basketleriyle yanıt veren sarı kırmızılılar, 47-42 öndeyken, rakibine mola aldırdı. Young ile rakip pota altında etkili olan sarı kırmızılı rakibine, Cevher Özer ve Green'in 3 sayılık basketleriyle karşılık veren Rönesans TED Ankara Kolejliler, periyodun bitimine 2,39 dakika kala farkı 1'e indirdi: 50-51. Green'in 3 sayılık basketiyle skorda 53-51 üstün duruma geçen TED Ankara Kolejliler, periyodu da aynı skorla önde bitirdi.

Haberin Devamı

Son periyoda yine Green'in 3 sayılık basketiyle başlayan başkent temsilcisi, Aminu'nun basket ve sonrasında kullandığı faul atışı sonucunda 59-53 öne geçti. Arroyo'nun skoru 59-56'ya getiren basketinin ardından boş hücumlar sonrası bitime 6,25 dakika kala sarı kırmızılı ekip mola aldı. Molanın ardından Erceg'in basketiyle 59-59'da beraberliği sağlayan Galatasaray Liv Hospital, Carter'in basketiyle skorda yeniden üstünlüğü ele geçirdi: 59-61. Tucker'ın 3 sayılık basketiyle 64-63 öne geçen TED Ankara Kolejliler'e konuk ekip, bitime 3 dakika kala Micov ile yanıt verdi: 64-66. Aynı basketbolcuyla bir 3 sayılık basket daha üreten Galatasaray, bitime 1,53 dakika kala ve skor 64-69 iken yine mola almayı tercih etti. Tucker ile dış atışlardan sayı üretmek isteyen TED Ankara Kolejliler, başarılı olamayınca karşılaşmayı Galatasaray Liv Hospital 75-67 kazandı.