Gazete Vatan Logo
Futbol Yayın gelirlerinden 5 milyon TL'lik yardım

Yayın gelirlerinden 5 milyon TL'lik yardım

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası bölgeye yardım için var gücüyle çalışan Süper Lig ekipleri, Türkiye Futbol Federasyonu ile ortak şekilde bir maddi desteğe de hazırlanmış durumda.

Yayın gelirlerinden 5 milyon TL'lik yardım

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası tüm yurt genelindeki yardım çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. İlk günden bu yana hummalı bir çalışma yürüten Süper Lig ekipleri de bu kez son derece değerli bir hizmet sağlayacak maddi desteklerini hazırlamış durumda.

ÜÇ BÜYÜKLERDEN ORTAK DESTEK

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından spor kulüplerinin başlattığı yardım kampanyaları sürüyor. Spor kulüpleri, afet bölgesindeki depremzedeler için gerekli malzemelerin yer aldığı yardım tırları tek tek bölgeye gönderirken; 3 kulübün başlattığı yardım kampanyalarına her renge gönül veren vatandaşlar katıldı.

Hazırlanan tırlar, günlerdir deprem bölgelerine ulaştırılıyor. Bugün ise 3 kulüp, deprem bölgelerine olan ihtiyaçlara bir kez daha dikkat çekmek için bugün yola çıkacak tırları aynı anda hareket ettirmeyi planladı.

TÜM SÜPER LİG EKİPLERİNDEN MADDİ DESTEK

Yardım tırları ile bölgeye birçok gerekli malzemenin ulaştırılmasını sağlayan Süper Lig ekipleri, Türkiye Futbol Federasyonu ile yeni bir ortak çalışma içerisinde... Bu doğrultuda Süper Lig ekipleri, maddi desteklerini Türkiye Futbol Federasyonu ile ortak şekilde faaliyete dökecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor; yayın gelirlerinden 5 milyon TL'lik bir yardımda bulunurlarken diğer Süper Lig ekipleri de aynı şekilde 3'er milyon TL tutarında maddi destek sağlayacaklar.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU İLE ORTAK PROJE

Süper Lig ekiplerinin gerçekleştirdikleri toplam bağışa Türkiye Futbol Federasyonu da ortak olacak. TFF'nin de katkı sağlaması ile 1000 adet konteyner satın alınacak ve depremin etkilerinin ağır hissedildiği Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep'e gönderilecek.