Gazete Vatan Logo
Futbol Türkiye-Hırvatistan (Maç özeti)

Türkiye-Hırvatistan (Maç özeti)

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu ikinci maçında Hırvatistan'ı konuk etti. Türkiye, Hırvatistan'a 2-0 yenildi.

Türkiye-Hırvatistan (Maç özeti)

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ikinci maçında Bursa'da Hırvatistan ile karşı karşıya geldi.

D Grubu ikinci maçında Hırvatistan'a sahasında 2-0 mağlup oldu. Deplasman ekibine galibiyeti getiren golleri 20 ve 45+4'üncü dakikalarda Mateo Kovacic kaydetti. Bu sonucun ardından Türkiye 3 puanda kalırken; Hırvatistan puanını 4'e yükseltti.

KUNTZ MAÇI DEĞERLENDİRDİ

Maçın ardından düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz “Skorla ilgili memnun değiliz. Taktiksel olarak oyun anlayışımız beklentimiz vardı. Takım çok disiplinli şekilde bizim onlara söylediğimiz taktiksel uygulamaları sahaya yansıttı. Böylelikle maç başında tecrübeli rakibi 8-9 bariz hataya zorladık. Aynı zamanda bu hatalardan 3- 4 tane de önemli gol pozisyona girdik ama golü bulamadık. Rakibimiz kaleye ilk geldiğinde golü buldu. En büyük fark topla buluştuğunuzda ilk temasla ne yaptığınızdır” dedi.

Oyundan aslında düşmediklerini belirten Kuntz, “Oyunu zorladık bu seviyedeki takıma karşı başa baş mücadele edebileceğimizi gösterdik. Bundan sonraki süreçlere bu hissiyatı yansıtmamız gerekiyor. İleriye dönük bu havada futbol oynamamız gerekiyor. Bizler oyuncularımızla beraber olmadığımız sürece neler üzerine çalışmaları gerektiğini bireysel olarak konuşmuştuk. Haziran ayında kampımız uzun olacak onlarla birebir çalışma imkanımız olacak. Onların da bu süreçte kendi kulüpte bu süreçleri iyi değerlendireceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Arda Güler’in oyuna alınması ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Kuntz, “Hakan Çalhanoğlu bugün bariz 6 numara oynadı. O pozisyonda değişecek oyuncu Arda kesinlikle değildi. Ama öyle bile olsa Arda’yı oraya koyma gibi imkanımız yoktu” dedi.

Hakemlerle ilgili konuşmak istemediğini sözlerine ekleyen Kuntz, “Ben genel olarak hakemler üzerinde konuşmuyorum. Bizler girmiş olduğumuz pozisyonları gol yapmış olsaydık bugün onu düşünmemize gerek kalmazdı. Benim hakeme sorduğum soru basitti. Ben kendi aktif zamanında beri anlamadığım konu vardı. Süren ofansif atağımızı ceza sahası içine taşımamıza rağmen neden oyunu bitirdiklerini sordum. Belki golü atardık 2-1 olurdu o zaman bitirebilirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

MAÇ ÖZETİ

Maç bitti.

90' Karşılaşmanın sonunda en az 5 dakika daha oynanacak.

84' Modric de yerini Majer'e bıraktı.

80' Zeki sağa kanattan ceza sahasına ortalamak istedi. Perisic'e çarpan top kornere çıktı.

69' Zeki'ye faul yapan Gvardiol sarı kart gördü.

62' Hırvatistan kalecisi Livakovic oyunu yavaşlattığı için sarı kart gördü.

49' Millilerimiz sol kanattan sık sık atağa kalkıyor ancak Hırvatistan savunması kademede dikkatli.

İkinci yarı başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.

45+4' GOL! Kovacic farkı ikiye çıkardı.

45' İlk yarının sonunda en az 4 dakika daha oynanacak.

37' Sakatlık geçiren Hakan Çalhanoğlu yerini İsmail Yüksek'e bıraktı.

28' Yoğun pres sonucu Livakovic'in hatasında kale önünde Enes, topu önüne aldı. Enes pasını içeri aktarmak istedi ancak Livakovic, topun yeniden sahibi oldu.

Haberin Devamı

20' GOL! Hırvatistan, Kovacic'le 1-0 öne geçti.

18' Ceza sahasının sağında oluşan karambol sonrası topu önüne alan Salih'in vuruşunda top kaleci Livakovic'te kaldı.

11' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seken topa arka direkte vuruşunu yapan Kerem ağları havalandırdı. Pozisyonun devamında ağlara giden top ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

10' Sol kanattan atağa kalkan Kerem, savunmanın hatasında topa sahip oldu. Topla birlikte içeri sokulan Kerem'in çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Livakovic, topu kornere çeldi.

5' Salih'in pasında Cengiz ceza sahasının sağında topla buluştu. Cengiz'in çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Livakovic gole izin vermedi.

1' Maç başladı.

İLK 11'LER

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih, Çağlar, Ferdi, Salih Özcan, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Enes Ünal.

Yedeklerimiz: Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Ozan Kabak, Eren Elmalı, Samet Akaydin, İsmail Yüksek, Mehmet Can Aydın, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Cenk Tosun, Umut Nayir

Haberin Devamı

Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Gvardiol, Sutalo, Barisic, Pasalic, Brozovic, Modric, Kovacic, Perisic, Kramaric.