Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Yılmaz Vural resmen açıkladı: Bu yarışa devam edecek durumda değiliz

Yılmaz Vural resmen açıkladı: Bu yarışa devam edecek durumda değiliz

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen takımlardan birisi Yeni Malatyaspor oldu. Teknik direktör Yılmaz Vural kulübün geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Vural resmen açıkladı: Bu yarışa devam edecek durumda değiliz

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok insanı etkiledi. En çok etkilenen kulüplerden biri olan Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Yılmaz Vurak ligden çekilme hakkında konuştu.

TÜRKASLAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yaşanan deprem faciasının ardından enkaz altında kalan Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan hayatını kaybetmişti. Kulüpten yapılan açıklamada, “Başımız sağ olsun! Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan, meydana gelen depremde göçük altında kalarak, hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Seni unutmayacağız güzel insan” denildi.

TFF MAÇLARI ERTELEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, ligleri bir 1 hafta ertelediğini açıklamıştı. Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi; Deprem felaketinin ardından 07.02.2023 ve 12.02.2023 tarihleri arasında oynanması planlanan tüm profesyonel ve amatör müsabakalar Federasyonumuz tarafından ertelenmiştir.
10-11-12-13 Şubat tarihlerinde Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de oynanması gereken tüm profesyonel müsabakalar 17-18-19-20 Şubat tarihlerinde oynanacaktır. Sonraki haftalar buna göre planlanacaktır.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, TV100'de katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu.

Sezonun geri kalan bölümünde oynamak istemediklerini belirten Vural, "Yönetim kurulumuzla da konuştuğumuzda federasyonumuzdan ricamız, Yeni Malatyaspor'u bu sezonun geri kalanı için bağışlasınlar. Devam edecek durumda değiliz. Halkın psikolojisi de futbol duymak istemiyor. Federasyonumuzun toplantısı var. Karar verecekler. Etkilenen takımlar var. Yabancı oyuncularımız şehri terk etti. Türk oyuncularımız evde. Buraya getiremiyoruz. Bu yarışa devam edecek durumda değiliz." açıklamasında bulundu.

'TAKIMA 2 GÜN İZİN VERMİŞTİM'

Ligde Çaykur Rizespor'la 4 Şubat'ta oynadıkları maçtan sonra oyuncularına izin verdiğini aktaran deneyimli antrenör, "Rize maçından sonra oyuncularıma 2 gün izin verdim. Otobüsle Malatya'da yaşayan oyuncularımız oraya döndü. Diğer oyuncularımıza ve antrenörlerimize bir şey olmadı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'KASTAMONU LİGDEN ÇEKİLMİŞTİ'

Daha önce de birçok takımın ligden çekildiğini hatırlatan Yılmaz Vural, "Geçen sene Kastamonuspor sel felaketi nedeniyle ligden çekilmişti. Örnekleri çok. Elazığspor da geçen sene ligden çekilmişti. Böyle bir felaket olunca. Yapacağımız şey ne kadar ön planda olur?" dedi.