Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Lider 3 puanı tek golle aldı! Trabzonspor: 1 - Kasımpaşa: 0

Lider 3 puanı tek golle aldı! Trabzonspor: 1 - Kasımpaşa: 0

Süper Lig'in açık ara lideri Trabzonspor, Süper Lig'in 24. haftasında Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti.

Lider 3 puanı tek golle aldı! Trabzonspor: 1 - Kasımpaşa: 0

Süper Lig'in lideri Trabzonspor , 24. hafta maçında Kasımpaşa'yı 1-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu.

6. dakikada Trabzonspor Cornelius'un attığı golle öne geçti. 1-0

9. dakikada Hızlı gelişen hücumda Trabzonspor rakibini 2'ye 1 yakaladı. Topla ilerleyen Abdülkadir Ömür, topu Cornelius'a aktarmak isterken Tarkan Serbest son anda araya girdi ve mutlak bir golü önledi.

12. dakikada Sağdan kazanılan serbest vuruşta Hajradinovic'in arka direğe ortasında Tarkan Serbest'in kafa vuruşunda top kaleci Uğurcan'da kaldı.

13. dakikada Abdülkadir'in ara pasında savunma arkasına sarkan Cornelius'un, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşta top yandan dışarı çıktı.

19. dakikada Sağ kanattan Hadergjonaj'ın arka direğe ortasında Eren Elmalı'nın vuruşunda top kaleci Uğurcan'da kaldı.

21. dakikada Kasımpaşa yine gole yaklaştı. Hadergjonaj'ın hızlı kullandığı faul atışında savunma arkasına sarkan Travnik'in ceza sahası sağ çaprazda vuruşunda kaleci Uğurcan gole izin vermedi.

22. dakikada Trabzonspor'da Dorukhan Toköz, Umut Bozok'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

Haberin Devamı

42. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Umut, topu içeri kesti. Bruno Peres uzaklaştırdı.

44. dakikada Visca'nın sağ çaprazdan içeri ortasında ceza sahasında Vitor Hugo'nun kafa vuruşunda top, Ertuğrul'da kaldı.

45. dakikada Nwakaeme'nin pasında ceza sahasında bekleyen Cornelius, topa müdahale edemeden Eren geldi ve topu uzaklaştırdı.

50. dakikada Hadergjonaj sağ kanattan içeri kesti. Ceza sahasında savunma, topu uzaklaştırdı.

53. dakikada Eysseric, Siopis'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

58. dakikada Bruno Peres sağ kanattan yerden içeri ortaladı. Topa kimse dokunamadan Ertuğrul çıktı ve aldı.

68. dakikada Eysseric'in sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta top direkten döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

75. dakikada Bruno Peres sarı kart gördü.

75. dakikada Peres ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

75. dakikada Kasımpaşa'da Valentin Eysseric ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Haberin Devamı

78. dakikada Kasımpaşa'nın malzemecisi de kırmızı kart gördü.

78. dakikada sağ çaprazdan Serkan'ın ortasında ceza sahasında Cornelius'un kafa vuruşunda top, kaleci Ertuğrul'da kaldı.

85. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Visca'nın vuruşunda top, kalecide kaldı.

88. dakikada Yusuf'un sol kanattan ortasında ceza sahasında Tarkan, topu uzaklaştırdı.

 

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Vitor Hugo, Denswil, Puchacz, Dorukhan, Siopis, Abdülkadir, Visca, Nwakaeme, Cornelius

Kasımpaşa: Ertuğrul, Tarkan, Brecka, Hadergjonaj, Eren, Doğucan, Hajradinovic, Travnik, Mortadha, Ahmet, Umut

 

MAÇTAN NOTLAR
Trabzonspor ile Kasımpaşa arasında bugüne kadar oynanan 25 maçta 12 kez bordo mavili, 6 kez ise lacivert beyazlı ekip galip geldi. Her iki takım 7 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Medical Park Stadyumu'nda bugüne kadar oynanan maçlarda ev sahibinin üstünlüğü bulunuyor. Bordo-mavililer, Trabzon'da oynanan 13 maçın 8'sini kazanırken, konuk ekip 3 kez galip geldi. 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. 

Haberin Devamı

SERİ İÇİN YARIŞILACAK
Evinde 17 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Trabzonspor, bugünkü karşılaşmadan kayıpsız ayrılarak yenilmezlik serisini 18'e çıkarmak istiyor. 24'üncü haftada lider Trabzonspor'a konuk olan Kasımpaşa, bugünkü karşılaşmadan galip ayrılması halinde tarihinde ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakalayacak.

BAŞKAN AĞAOĞLU MAÇTA YOK
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şampiyonluk yarışının önemli bir adımı olan Kasımpaşa maçında bordo mavili takımı evinden takip edecek. Covid-19 virüsüne yakalanan ve karantinada bulunan Ağaoğlu, Trabzonspor'a İstanbul'daki evinden destek verecek.

TRANSFERLER KADRODA
Trabzonspor, şampiyonluk yarışının hızlandığı haftalarda Kasımpaşa karşısına ikinci devre transferleriyle çıktı. Bordo mavililerin yeni transferleri Edin Visca ve Puchacz ilk 11'de, Afrika Uluslar Kupasından dönen Jean Evrard Kouassi yedek kulübesinde yer aldı. Kouassi, bugün sahaya çıkması halinde bordo mavili formayla siftah yapacak.

GRANDE EKSİK
Ligin 21inci haftasında oynanan Sivasspor karşılaşmasında hafif sakatlık geçiren bordo mavililerin yıldız oyuncusu Marek Hamsik, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına da katılmamıştı. Bu hafta salonda takımdan ayrı çalışma yapan Grande lakaplı Hamsik, gelecek haftalarda oynanacak mücadeleler için bugünkü karşılaşmada riske edilmedi. Bordo mavililerde sakatlığı devam eden Fode Koita da bugünkü karşılaşmada yer almıyor.

Haberin Devamı

YEDEK GÜÇ BAKASETAS
Covid-19'a yakalanan ve idmanlara katılmayan Bakasetas, son yapılan testlerinin negatif çıkması ve oynayabilecek durumda olması nedeniyle yedek güç olarak kulübede forma şansı bekleyecek.

CEZASI BİTEN TÜRKMEN KADRODA YOK
Ligin 22'nci haftasında oynanan Giresunspor maçında gördüğü sarı kart sonrası oyundan alınan ve sahadan ayrılırken direkt soyunma odasına giden Hüseyin Türkmen geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray karşılaşmasında forma giyememişti. Teknik Direktör Avcı, Hüseyin Türkmen'e cezası biten Hüseyin Türkmen'i bugün oynanan Kasımpaşa kadrosuna dâhil etmedi.

NWAKAEME GOL ARAYACAK
Trabzonspor'da ligin 16'ıncı haftasındaki Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasında sakatlık geçiren ve sonrasında Covid-19'a yakalandığı için yeşil sahadan uzak kalan Nweakaeme, bugün Kasımpaşa karşısında takımı için gol arayacak.

CORNELIUS REKOR PEŞİNDE
Ligde gol krallığında Karagümrüklü oyuncu Pesic'in ardından 11 golle ikinci sırada bulunan Danimarkalı oyuncu Cornelius, Kasımpaşa filelerini havalandırırsa 2019-220 sezonunda forma giydiği Parma'daki başarısını yakalayacak. Andreas Cornelius, gol krallığı ve kariyerinin rekorunu kırmak hedefiyle bugün sahaya çıktı.  

KASIMPAŞAN'IN EKSİKLERİ
Kasımpaşa da Trabzon deplasmanında kadrosunda eksiklerle karşılaşacak. Kart cezalısı olan Donk ile sakatlıkları bulunan Bruma ve Eysseric sakatlıkları nedeniyle Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek.

AVCI'DAN 5 OYUNCUYA UYARI
Trabzonspor'da gelecek hafta oynanacak kritik Konyaspor karşılaşması öncesinde 5 oyuncu kart sınırında bulunuyor. Covid-19'u atlatan ve kadroda bulunan Bakasetas, Manolis Siopis, Bruno Peres, Uğurcan Çakır ve Djaniny bu hafta karşılaşmada sarı kart görmesi halinde haftaya Konyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kart sınırında bulunan 5 oyuncuya bugünkü Kasımpaşa karşılaşmasında risk almamaları ve kart görmemeleri için uyardı.

BİLETLERİN YÜZDE 90'I SATILDI
Bordo-mavili taraftarlar, şampiyonluk yarışının hızlandığı haftalarda takımlarına olan desteklerini sürdürüyor. Taraftarlar, Kasımpaşa karşılaşması için tribünleri doldururken maçın biletleri yüzde 90a yakın oranda satıldı. 40 bin 782 bilet satışa çıkarken, biletlerden 36 bin 428i satıldı.

Lider 3 puanı tek golle aldı Trabzonspor: 1 - Kasımpaşa: 0