Gazete Vatan Logo
Süper Lig TFF'den Süper Lig için yeni proje! Mehmet Büyükekşi resmen duyurdu

TFF'den Süper Lig için yeni proje! Mehmet Büyükekşi resmen duyurdu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin tanıtımının yapıldığı programda, TFF'nin yeni projesini açıkladı.

TFF'den Süper Lig için yeni proje! Mehmet Büyükekşi resmen duyurdu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in ikinci yarısında uygulanmaya başlanan "Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi" hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:

"Son Dünya Kupası'nda ve Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla uygulanan, Avrupa'da ise İtalya'dan sonra ilk kez başlattığımız Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'ni Türkiye'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ofsayt ile ilgili karar süresini dakikalardan saniyelere indiren Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, sahadaki oyunun kalitesini artıracak ve hata payı minimuma düşürülecektir"

"YENİ PROJEMİZ DİJİTAL FUTBOLCU BİLGİ SİSTEMİ"

"Bir diğer projemiz de Türkiye'nin her yerinde mevkilerine ve futbolcu özelliklerine göre arama yapabilecek dijital futbolcu bilgi sistemini Türk futboluna kazandırmak. Gelişmiş futbol ülkelerinin altyapılarında uygulanan bu sistem üzerine çalışmalar devam ediyor."

AMATÖR FUTBOLDA DİJİTALLEŞME HAMLESİ

"TFF olarak dijitalleşmeye verdiğimiz önem ile gözlemci, temsilci raporlarının ve tüm liglerde profesyonel futbolcu lisanslarını dijitalleşmesini sağladık. Şimdi de tüm amatör futbolcuların lisanslama işlemlerinin de dijitalleşme için çalışmaya başladık. Böylece ülkemizdeki tüm futbolcuların lisans işlemlerini çağa uygun hale getirmek istiyoruz"

Haberin Devamı

TFFden Süper Lig için yeni proje Mehmet Büyükekşi resmen duyurdu