Gazete Vatan Logo
Hatay Spor İngiltere Atsu için kahroldu! 'Trajik ölümünü öğrenmek bizi mahvetti'

İngiltere Atsu için kahroldu! 'Trajik ölümünü öğrenmek bizi mahvetti'

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremde yakından etkilenen illerden biri olan Hatay'da Christian Atsu'nun enkaz altında kalarak yaşamını yitirmesi önce Türkiye'yi ardından İngiltere'yi yasa boğdu.

İngiltere Atsu için kahroldu! 'Trajik ölümünü öğrenmek bizi mahvetti'

Hatayspor'un tecrübeli futbolcusu Christian Atsu, merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem faciasında enkaz altında kaldı. Hatayspor, Ganalı futbolcunun vefatını duyurdu. Christian Atsu'nun hayatını kaybetmesi Premier Lig'deki kulüpleri sarstı. Ganalı oyuncu için çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı.



Christian Atsu için Premier Lig'de yönetim bir karar aldı ve 24'üncü hafta maçları öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

"HUZUR İÇİNDE UYU"

Vefat eden Christian Atsu'nun eski kulübü Chelsea'dan yapılan paylaşımda duygusal ifadeler yer aldı. Premier Lig devinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Chelsea’deki herkes, eski oyuncumuz Christian Atsu’nun trajik ölümünü öğrenince yıkıldı. Düşüncelerimiz ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" denildi.

Christian Atsu'nun vefatının ardından eski kulüplerinden Newcastle United da bir paylaşım yaptı. Newcastle United'ın resmi internet sitesindeki açıklamada, "Christian Atsu’nun Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerde trajik bir şekilde hayatını kaybettiğini öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yetenekli bir oyuncu ve özel bir insan. Oyuncularımız, teknik ekibimiz ve taraftarlarımız tarafından her zaman sevgiyle hatırlanacak. Huzur içinde uyu Christian" denildi.

Haberin Devamı

Christian Atsu için Everton'dan yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı:

"Christian Atsu’nun Türkiye’de meydana gelen depremin ardından vefat haberinden derin üzüntü duyduk. Düşüncelerimiz ailesi, arkadaşları, Hatayspor ve bu olaydan etkilenen herkesle birlikte."

Premier Lig ekibi Bournemouth'tan yapılan paylaşımda, "Christian Atsu’nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Düşüncelerimiz bu zamanda ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" ifadeleri yer aldı.

Nottingham Forest'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Christian Atsu'nun trajik ölümünü öğrenmek bizi mahvetti. Düşüncelerimiz, Christian'ın arkadaşları ve ailesi ile Türkiye ve Suriye'deki korkunç olaylardan etkilenen herkesle birlikte" denildi.

Haberin Devamı

UZUN YILLAR İNGİLTERE'DE OYNADI

Christian Atsu, profesyonel futbol kariyerine Portekiz ekibi Porto'da başladı. Christian Atsu, 2013'te Premier Lig ekibi Chelsea'nin yolunu tuttu. Ganalı futbolcu İngiltere'de Bournemouth, Everton ve Newcastle United formaları da giydi.