Gazete Vatan Logo
Galatasaray Olimpiu Morutan, Cicaldau'nun yanına gidiyor!

Olimpiu Morutan, Cicaldau'nun yanına gidiyor!

Menajerinin her gün transfer açıklaması yaptığı Olimpiu Morutan Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'la anlaşmak üzere.

Olimpiu Morutan, Cicaldau'nun yanına gidiyor!

Galatasaray'da Morutan'la yollar ayrılıyor. Sarı-kırmızılıların iki sezon önce Steaua Bükreş'ten 4.2 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Rumen futbolcu, ilk sezonunda büyük beklentiler altında performansıyla eleştiri toplamıştı.

Geçtiğimiz sezonun başında satın alma opsiyonuyla Pisa'ya kiralanan ve İtalya'da kendini bulam Rumen futbolcunun satın alma opsiyonu kullanılmamıştı.

Sezon başında yeniden Galatasaray'a dönen Morutan, hazırlık maçları ve Zalgiris maçlarındaki performansıyla beğeni toplasa da Okan Buruk'un gözüne giremedi. Rumen oyuncu ikinci kez Galatasaray'dan ayrılmaya hazırlanıyor. Morutan'ın yeni takımı da netlik kazanmaya başladı. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

YUNUS AKGÜN'ÜN TALİPLERİ ARTIYOR

Galatasaray’da bir türlü istenen çıkışı yapamayan Yunus Akgün, Avrupa kulüplerinin gözdesi oldu. 23 yaşındaki futbolcu için Fransa’da Nantes ve Bordeaux ile İngiltere’den Leicester City devreye girdi. Fransa 1. Lig ekibi Nantes ile 2. Lig takımlarından Bordeaux satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulundu. İki ekibin de ilk planda 1 milyon euro kiralama ve ikinci sene için de satın alma opsiyonlu teklifte bulunduğu belirtildi. Nantes’ın 5, Bordeaux’nun ise 4.5 milyon euro teklif sunduğu bildirildi. Genç futbolcu için Premier Lig’den bu sene düşen Leicester City’nin ise yine geçtiğimiz günlerde devreye girdiği ve 5 milyon euroluk bir öneri yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

GİTMEYE SICAK BAKIYOR

Önceki sezon kiralık olarak forma giydiği Adana Demirspor’da başarılı bir performans sergileyen ama geçen sezon Galatasaray’da beklentilere yanıt veremeyen Yunus, şimdilerde de yine performansıyla eleştiriliyor. Teknik Direktör Okan Buruk’un verdiği şansları iyi kullanamayan genç oyuncunun da ayrılma fikrine sıcak baktığı belirtildi. Adana Demirspor’dan döndükten sonra geçen yıl 25 lig maçında görev alan Yunus Akgün 1 gol attı, 4 de asist yaptı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Zalgiris maçlarının ilkinde 73 dakika sahada kalan Yunus, son karşılaşmada da 45 dakika oynadı.

Haberin Devamı

MORUTAN İÇİN SUUDİ ARABİSTAN'DAN İLGİ!

Galatasaray’da Olimpiu Morutan’a astronomik bir teklif geldi. İtalyan Seri B takımlarının radarında olan Rumen oyuncu için Suudi Arabistan’dan da bir öneri sunulduğu öğrenildi. Bunun 4.5 milyon euro düzeyinde olduğu belirtilirken, G.Saray, 24 yaşındaki futbolcuyu bonservisiyle birlikte satmaya yanaşmadı. Sarı-kırmızılıların, Morutan’ı elden çıkarma fikrine sıcak bakmadığı ve sadece kiralama tekliflerini değerlendireceği belirtildi.

KONYASPOR TÜM İMKANLARI ZORLUYOR

Galatasaray'da bekleneni veremeyen Morutan'un geleceği belirsizliğini koruyor. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Konyaspor, Galatasaray'ın kadroda düşünmediği Olimpiu Morutan için görüşmelerini sürdürüyor.

Habere göre Süper Lig ekibi, Rumen oyuncuyu kadrosuna katmak için tüm imkanlarını zorluyor.

BONSERVİSİYLE GÖNDERMEYECEK

Sarı-kırmızılıların, Morutan'ı bonservisiyle elden çıkarma fikrine sıcak bakmadığı ve sadece kiralama tekliflerini değerlendireceği belirtildi.

Haberin Devamı

PISA RAKAMLARI

24 yaşındaki futbolcu, geçen sezonu başka bir İtalyan temsilcisi Pisa'da kiralık olarak geçirmişti. Morutan, Pisa'da 36 maçta 6 gol, 8 asistlik performans sergiledi.

UEFA KADROSUNDAN ÇIKARILDI

Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundaki Olimpija ljubljana maçının kadrosunda Morutan'a yer vermedi.

Olimpiu Morutan, Cicaldaunun yanına gidiyor