Gazete Vatan Logo
Galatasaray Morutan'a karşılık 29 maçta 1 gol atan Norveçli'yi teklif ettiler

Morutan'a karşılık 29 maçta 1 gol atan Norveçli'yi teklif ettiler

İtalyan basınında yer alan haberlere göre; Salernitana Galatasaray'ın Rumen orta saha oyuncusu Morutan için Erik Botheim'i teklif etti.

Morutan'a karşılık 29 maçta 1 gol atan Norveçli'yi teklif ettiler

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak adına çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-kırmızılılarda kadrodaki geleceği belirsiz olan Olimpiu Morutan konusunda sıcak bir gelişme yaşandı.

Rumen orta saha oyuncusu için Serie A ekibinin Galatasaray'ın kapısını takas teklifiyle çaldığı iddia edildi. İşte transfer haberinin detayları...

TERİM DÖNEMİNDE GELDİ, BURUK GÖNDERDİ

Galatasaray'da Fatih Terim'in projesi dahilinde kadroya takviye edilen Olimpiu Morutan için 4 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödendi. 24 yaşındaki on numara, sarı-kırmızılılarda beklenen performansı gösteremedi. Rumen orta saha Okan Buruk tarafından takımda düşünülmedi ve sezon başında Pisa'ya kiralandı.

Galatasaray'ın kiralama bedeli olarak 150 bin euroyu kasasına koyduğu Rumen yıldızın sözleşmesindeki satın alma opsiyonunu Pisa kullanmadı. Olimpiu Morutan, Serie B ekibinde 36 maçta forma şansı buldu. Başarılı oyuncu bu süreçte 6 gol ile 8 asist üretti.

SÖZLEŞMESİ 2026'DA BİTECEK

Universitatea Cluj'da futbola başlayan Olimpiu Morutan daha sonra Botosani ve FCSB formaları giydi. Rumen on numaranın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Olimpiu Morutan'ın güncel piyasa değeri 5 milyon euro. Romanya Milli Takımı'nda 7 maçta şans bulan 24 yaşındaki on numara, 1 gol atma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

SALERNITANA'DAN BOTHEIM TEKLİFİ

İtalyan basınında yer alan habere göre; Serie A ekibi Salernitana, Olimpiu Morutan'ı kadrosuna dahil etmek için harekete geçti. 24 yaşındaki on numara için Çizme temsilcisinin sarı-kırmızılıların kapısını takas teklifiyle çaldığı belirtildi.

Salernitana'nın Olimpiu Morutan için Erik Botheim'ı takasta sarı-kırmızılılara önerdiği vurgulandı. Serie A ekibinde sportif direktör Morgan De Sanctis'in Olimpiu Morutan konusunda çok ısrarcı olduğu kaydedildi.

Galatasaray'ın sezon başı transfer döneminde kadrosuna katmak istediği ancak Salernitana'nın kadrosuna kattığı Norveçli oyuncu bu sezon 29 müsabakada şans buldu. Erik Botheim bu mücadelelerde 1 gol ile 3 asist üretti.

Haberin Devamı

Lyn altyapısında yetişen Erik Botheim daha sonra Rosenborg, Stabaek, Bodo Glimt ve Krasnodar formaları giydi. Norveçli futbolcunun Serie A ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Erik Botheim'ın güncel piyasa değeri 3 milyon 800 bin euro.

Morutana karşılık 29 maçta 1 gol atan Norveçliyi teklif ettiler