Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanından galibiyetle ayrıldı!

Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanından galibiyetle ayrıldı!

Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında Kasımpaşa, Galatasaray'ı konuk etti. Zorlu müsabaka muhteşem bir tempoya sahne oldu. Sarı-kırmızılıların genç yıldızı bu sezon bir ilke imza attı. Öte yandan Galatasaray'da tecrübeli futbolcu formda performansını devam ettirdi.

Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanından galibiyetle ayrıldı!

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında Galatasaray'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele muhteşem bir tempoya sahne oldu. Galatasaray'ın yıldızı muhteşem performansını Kasımpaşa maçında da devam ettirdi. Sarı-kırmızılılarda genç oyuncu bu sezon bir ilki yaşadı.

Karşılaşmanın 35'inci saniyesinde Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'yla gole çok yaklaştı. Sarı-kırmızılılarda sağ kanatta Sacha Boey'in kullandığı taç atışında Yunus Akgün topla buluştu. Yunus Akgün'ün ortasında Kasımpaşa savunmasının yükselip dokunamadığı meşin yuvarlağı Kerem Aktürkoğlu tamamlamak istedi. Genç oyuncunun baldırıyla yaptığı vuruşta top çok az farkla üstten auta gitti.

CEZALI ABDÜLKERİM DIŞINDA AYNI 11 İLE DEVAM

Buruk,cezalı Abdülkerim Bardakçı dışında son hafta oynanan Gaziantep FK maçıyla aynı 11'i sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılılar, maça Muslera, Boey, Nelsson, Emin, Aanholt, Torreira, Oliviera, Yunus, Kerem, Mertens, Gomis 11'iyle başladı.

GOMIS'TEN İNANILMAZ SERİ

Galatasaray'ın karşılaşmadaki ilk golüne imza atan Bafetimbi Gomis, seriyi sürdürmeyi başardı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların Süper Lig'de attığı son 11 golün sekizini kaydeden Bafetimbi Gomis, Kerem'in golüne kadar u sezon sarı-kırmızı formayla rakip fileleri havalandıran tek oyuncu konumundaydı.

MUSLERA'DAN ÜST ÜSTE KURTARIŞLAR

Kritik müsabakada dakikalar 35'i gösterdiğinde Lucas Torreira'nın kaptırdığı topta Valentin Eysseric'ten pası alan Celina rakiplerinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası yayı üzerinde cepheden vuruşunu yaptı. Sarı-kırmızılılarda Fernando Muslera topu son anda kornere çeldi. Karşılaşmanın 37'nci dakikasında Bahoken ceza sahası dışına doğru topu çıkardıktan sonra Tirpan topu göğsüyle yumuşattı. Tirpan'ın muhteşem vuruşunda Fernando Muslera topu son anda tekrar kornere çeldi.

HASRETİ SONA ERDİ

Galatasaray'da sezon başından itibaren eleştirilerin odak noktası haline gelen ve son maçta devre arasında oyundan alınan Kerem Aktürkoğlu, Kasımpaşa karşısında hasretini dindirdi.

6 AY SONRA DUBLE YAPTI

Kasımpaşa filelerine iki gol gönderen Kerem Aktürkoğlu, Mart 2022'deki Beşiktaş derbisinden bu yana ilk kez bir Süper Lig maçında duble yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: '3-3 korkusu yaşadık'

Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

İşte Okan Buruk'un açıklamaları;

İlk dakikada net kaçırdık. Çok fazla top getirdik, kaçırdık. Daha kolay bir galibiyet olabilirdi. Daha iyi olacağız. Ofansif anlamda izleyenlere keyif verdik. Değerli bir galibiyet. 5 gün sonra maç oynayacağız, çok da hazırlanma şansımız yok. Cuma maçını da düşündük

TEKRAR ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ

Son dakikalarda 3-3 korkusu yaşadık. Tekrar çalışmalara başlayacağız ve cuma maçına hazırlanacağız

KEREM ÇOK ÇALIŞIYOR

Kerem Aktürkoğlu çok çalışıyor. Bazen herkes bakıdan etkilenebilir. Onu sürekli uyarıyoruz, konuşuyoruz. Attığı gole ihtiyacı vardı. Bundan sonra performansı geçen seneyi yakalayacaktır. Geçen senenin kahramanı, beklenti yüksek. Kerem Aktürkoğlu'na güveniyoruz, Galatasaray adına uzun yıllar önemli işler yapacak.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

Ve mücadelede son düdük çaldı.

90 +6- Kasımpaşa takımında Aytaç Kara sarı kart ile cezalandırıldı.

90- Gol! Ev sahibi takım maça dönüyor. Sadık Çiftpınar kafa golü ile takımını umutlandırıyor. 2-3. Aytaç Kara asisti yapan oyuncu.

88- Oyuncu değişikliği! Okan Buruk oyuncu değişikliğine gidiyor. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu stadında oyuna giren oyuncu Leo Dubois, çıkan oyuncu Sacha Boey.

87- Oyuncu değişikliği! Kasımpaşa takımında oyuncuğu değişikiği. Giren oyuncu Tunay Torun , çıkan oyuncu Mickael Tirpan.

85- Gole yaklaşan takım Galatasaray oldu. Kaleyi yoklayan oyuncu Yusuf Demir. Kaleyi bulan şutu skoru değiştirmeye yetmedi.

83- Oyuncu değişikliği! Galatasaray takımında giren oyuncu Milot Rashica, çıkan oyuncu Yunus Akgün.

83- Oyuncu değişikliği! Galatasaray takımında oyuncuğu değişikiği. Giren oyuncu Berkan Kutlu , çıkan oyuncu Sergio Oliveira.

76- Oyuncu değişikliği! Galatasaray için oyuncu değişikliği. Dries Mertens çıkan oyuncu, Yusuf Demir giren oyuncu.

Haberin Devamı

76- Oyuncu değişikliği! Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu stadında oynanan maçta Galatasaray oyuncu değiştiriyor. Sahaya giren oyuncu Haris Seferovic, sahayı terk eden oyuncu Bafetimbi Gomis.

72- Oyuncu değişikliği! Şenol Can oyuncu değişikliğine gidiyor. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu stadında oyuna giren oyuncu Aytaç Kara, çıkan oyuncu Valentin Eysseric.

72- Kasımpaşa takımı oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Sahadan çıkan oyuncu Mamadou Fall, giren oyuncu Yunus Mallı.

69- Gol! Galatasaray takımı şimdi 3-1 galip durumda. Golü atan oyuncu Muhammed Kerem Aktürkoğlu. Asist Patrick Van Aanholt.

60- Volkan Bayarslan Kasımpaşa için taç atışını işaret ediyor. Ev sahibi takım Galatasaray yarı sahasına yerleşmiş durumda.

50- Gol! Galatasaray Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu Stadı'nda Muhammed Kerem Aktürkoğlu ile öne geçti. 1-2. Golde asisti yapan oyuncu Sergio Oliveira.

47- Ev sahibi takım rakip sahada gol arıyor. Kazanılan taç atışı ile rakip ceza sahasına girmeye çalışacak olan ekip Kasımpaşa.

46- Maçın hakemi Volkan Bayarslan maçın ikinci devresini başlattı.

46- Oyuncu değişikliği. Bersant Celina sahadan çıkan oyuncu, Ahmet Engin maça dahil olan oyuncu.

45 +1- Mücadelede ilk yarı sona erdi!

40- Sacha Boey, çerçeveyi bulan şutta tehlike yarattı ancak İstanbul şehrinde skor değişmedi.

38- Kasımpaşa takımında Mickael Tirpan kaleyi tutan şutunda golü bulamıyor.

20- Gol! Bafetimbi Gomis takımı adına beraberlik golünü attı. 1-1. Goldeki asistin sahibi Yunus Akgün.

18- Galatasaray takımı sahanın sağ köşesindan korner atışı kullanacak. Topun başındaki oyuncu Sergio Oliveira.

16- Gol! Stephane Bahoken Kasımpaşa adına skoru 1-0 yapan golü attı. Gol pasını veren isim Mortadha Ben Ouanes.

13- Serbest vuruş! Kasımpaşa Galatasaray kalesine yakın yerden frikik kullanacak.

1- Muhammed Kerem Aktürkoğlu yaptığı kafa vuruşunda isabet bulamıyor.

1- Ve mücadele başladı.

 

İLK 11'LER

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Graovac, Sadık Çiftpınar, Mortadha, Tirpan, Eysseric, Hajradinovic, Fall, Celine, Bahoken

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Emin Bayram, Aanholt, Torreira, Oliveira, Yunus Akgün, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Gomis

Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanından galibiyetle ayrıldı