Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray-Ümraniyespor (Maç özeti)

Galatasaray-Ümraniyespor (Maç özeti)

Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, sahasında Ümraniyespor'u ağırladı. Galatasaray, Ümraniyespor'u 3-2 mağlup etti. Ümraniyespor, bu sezon Galatasaray deplasmanında ilk yarıda iki gol atan ilk takım oldu. Galatasaray, sahasında konuk ettiği HangiKredi Ümraniyespor'u 3-2 yenerek bu sezonki galibiyet serisini 14'e çıkardı ve tarihindeki en uzun galibiyet serisi rekorunu kırdı.

Galatasaray-Ümraniyespor (Maç özeti)

Galatasaray ile Ümraniyespor, Süper Lig'in 22. haftasında NEF Stadı'nda karşı karşıya geldi. Galatasaray'ın Ümraniyespor'u 3-2 mağlup ettiği Süper Lig'in 22. hafta maçında tarihi bir geri dönüş gerçekleşti.

ROTASYONU GENİŞLETMEDİ

Hafta sonu oynanacak Trabzonspor maçına karşın Ümraniyespor karşısında fazla rotasyona gitmeyen Okan Buruk, ideal 11'ine yakın bir kadro tercih etti.

Abdülkerim Bardakçı cezasının sona ermesiyle yeniden 11'e dönerken Rashica da sağ kanatta yeniden şans buldu.

Emin Bayram'ın Giresunspor karşısındaki başarılı performansına karşın 11'de sahaya çıkan Abdülkerim Bardakçı, Galatasaray'ın geri dönüşünde büyük rol oynadı.

AÇILIŞI YAPTI, GERİ DÖNÜŞÜN GOL PASINI VERDİ

Sarı-kırmızılıların 1-0 geride olduğu 32. dakikada sahneye çıkan tecrübeli savunma oyuncusu, skoru 1-1'e getiren golü kaydetti. Dakikalar 83'ü gösterdiğinde ise Mauro Icardi'nin golüyle asisti yapan isim oldu ve Galatasaray 3-2'yi buldu.

GEÇEN MAÇ PENALTIYI KAÇIRDI AMA...

İkinci devreye 2-0 geride giren Galatasaray, 59. dakikada penaltı kazanırken topun başına Mauro Icardi çıktı. Arjantinli yıldızın, bir önceki maçta penaltı kaçırmasına karşın Ümraniyespor karşısında atışı panenka kullanarak gole çevirmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

BU KEZ DİĞER KÖŞEDEN

Ligin 20. haftasında Antalyaspor'a karşı sağ çaprazdan yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlarla havalandıran Icardi, bu kez de sol çaprazdan benzer bir vuruşla golünü attı ve takımına 3 puanı getirdi.

HER 64 DAKİKADA BİR GOLE ETKİ

Süper Lig'de bu sezon 11 maça çıkan Icardi, gol sayısını 8'e çıkardı ve 5 asist yaptı. 832 dakika sahada kalan yıldız oyuncu, 64 dakikada bir gole etki ediyor.

KULÜP REKORU KIRILDI

kırmızılılar Süper Lig’de 11, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 olmak üzere 14 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Hatayspor, Antalyaspor, Giresunspor ve Ümraniyespor’u, Türkiye Kupası'nda da Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor'u mağlup etti.

Haberin Devamı

Galatasaray, Ümraniyespor karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki en uzun galibiyet serisini yaptı. Sarı-kırmızılılar bundan önce 1987-1988 sezonunun son 9 haftası, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı ve 1988-1989 sezonunun ilk 3 haftası olmak üzere 13 müsabaka ile en uzun galibiyet serisini yakalamıştı. O dönemde Teknik Direktör Mustafa Denizli takımın başındaydı.

Galatasaray arıca resmi maçlarda bir sezon içerisinde elde ettiği galibiyet serisi rekorunu da arttırdı.

MAÇ ÖZETİ

Maç bitti.

90' Karşılaşmanın sonuna 6 dakika uzatma ilave edildi.

89' Ümraniyespor'da Fatih Yiğit Şanlitürk oyunda. Kartal Kayra Yılmaz dışarı alındı.

89' Ümraniyespor'da Popov oyundan çıktı. Kayode maça dahil oldu.

83' GOL! Galatasaray, Icardi'nin golüyle 3-2 öne geçti! Abdulkerim Bardakcı'nın ceza alanı içine ortasında harika bir kafa vuruşu yapan Icardi topu ağlara yolladı.

79' Galatasaray'da Gomis oyunda. Kenara gelen isim Mertens oldu.

77' Ümraniyespor'da Avounou ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Haberin Devamı

71' Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün harika bir verkaçla ceza alanına sokuldu. Yunus Akgün nefis bir vuruşla pozisyonu golle sonuçlandırmak istedi ancak meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı.

67' Ümraniyespor'da Onur Ayık oyundan alındı. Jesse Sekidika oyunda.

60' GOL! Galatasaray'da Icardi penaştı vuruşunda topu ağlara yolladı! Galatasaray 2-2'lik beraberliği yakaladı.

59' Galatasaray penaltı kazandı!

56' Galatasaray'da Sacha Boey ceza yayı üzerinden çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Orkun köşeye giden topu güçlükle kornere çeldi.

54' Ümraniyespor'da Onur Ayık sol kanatta çizgiye indi. Onur'un kale önüne ortasında Galatasaray savunması son anda araya girerek tehlikeyi önledi.

İkinci yarıya Ümraniyespor başladı.

İlk yarı bitti.

Galatasaray'da Kerem'in sağ kanattan ortasında Icardi ceza alanı içinde nefis bir kafa vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak çok az farkla üstten auta gitti.

45' Karşılaşmanın ilk yarısına 6 dakika kayıp zaman ilave edildi.

45' Ümraniyespor'da Avounou, Oliveira'ya müdahalesi sonrasında sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

39' GOL! Ümraniyespor, Oğuz'un golüyle 2-1'lik üstünlüğü yakaladı!

37' Ümraniyespor'da Avounou öne geçme şansını geri çevirdi. Ceza alanı içine gelen topa penaltı noktası üzerinde tek vuruş yapan Kongolu futbolcu, yine kaleci Muslera'ya takıldı.

32' GOL! Galatasaray, Abdulkerim Bardakcı'nın golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nelsson'dan seken top arka direkte Abdulkerim'in önünde kaldı. Abdulkerim Bardakcı tek vuruşa ağları buldu.

31' Galatasaray bir kez daha beraberlik golüne çok yaklaştı! Kerem'in pasında topla buluşan Icardi'nin ceza alanı içinde çok sert vuruşu üstten auta gitti.

27' Galatasaray çok etkili geldi! Mertens ceza alanı içinde sağ çizgiye indi. Kale önüne ortasında Sackey topu kornere yolladı.

18' Galatasaray'da Oliveira ceza sahası içinde topla buluşur buluşmaz çok sert bir şut çekti. Kaleci Orkun güçlükle topu kornere çeldi.

16' Ümraniyespor 2. gole çok yaklaştı! Geraldo sağ kanatta rakibinden sıyırılıp, ceza alanı içindeki Avounou'ya pasını çıkardı. Avounou müsait pozisyonda topu kaleci Muslera'ya nişanlayarak net bir fırsattan yararlanamadı.

11' GOL! Ümraniyespor, Umut Nayir'in attığı golle 1-0 öne geçti! Sağ kanattan ceza alanı içine sokulan Geraldo, penaltı noktasındaki Umut'a pasını çıkardı. Umut Nayir müsait pozisyonda bu ikramı geri çevirmedi ve takımını öne geçiren golü kaydetti.

8' Ümraniyespor etkili geldi! Onur Ayık sol kanatta Galatasaray savunmasının arkasına sarktı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yapan Onur, Muslera'yı geçemedi. Uruguaylı file bekçisinden çok kritik bir kurtarış geldi.

Maç başladı.

İŞTE İLK 11'LER
Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Emre Taşdemir, Oliveira, Torreira, Rashica, Mertens, Kerem, Icardi

Ümraniyespor: Orkun, Popov, Sackey, Epureanu, Atasayar, Kartal, Oğuz, Durel, Geraldo, Onur, Umut