Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray, Alanyaspor'u farklı geçti: 4-0

Galatasaray, Alanyaspor'u farklı geçti: 4-0

Trendyol Süper Lig’in 13. hafta karşılaşmasında Galatasaray sahasında Alanyaspor'u 4-0 mağlup etti.

Galatasaray, Alanyaspor'u farklı geçti: 4-0

3.dakikada Zaha'nın pası ile topla buluşan Kazımcan, ceza sahasına yerden ortaladı. Savunma son anda ayak koydu.

8. dakikada Ndombele'nin savunma arkasına derin gönderdiği pasla ceza sahasında pozisyona giren Icardi, kaleciden sıyrılıp dar açıdan vuruşunu yaptı ama direği geçemedi.

12. dakikada Mertens'in sağ kanattan sol kanata uzun gönderdiği topu iyi kontrol eden Wilfried Zaha, sol çaprazdan kaleye sert bir şut çekti. Top üstten dışarı gitti.

21. dakikada Barış Alper'in pası ile ceza sahasına giren Boey, sağ çaprazdan pasını içeri gönderdi. Savunma ayak koydu.

37. dakikada Icardi attığı golle Galatasaray'ı öne geçirdi. Ceza sahasına atılan topu sağ kanatta kontrol eden Mertens, pasını kale sahasına yerden çevirdi. Kendisini unutturan Icardi, altıpas içinde dokunarak topu ağlara gönderdi.

45+1. dakikada Mertens farkı ikiye çıkaran golü attı. Savunmanın istediği gibi uzaklaştıramadığı topu ceza sahasında önünde bulan Mertens, kendine boşluk aradı ve açıyı bulduktan sonra enfes bir vuruşla takımını rahatlatan golü attı.

Haberin Devamı

59. dakikada Galatasaray Mertens'le farkı 3'e yükseltti. Sol kanattan Kazımcan'ın ön direğe gönderdiği ortayı Icardi, kafayla arkaya aşırdı. Uzak direkte boş olan Mertens, düzgün bir vuruş ile skor tabelasını 3-0'a getirdi.

70. dakikada Zaha 4. golü attı. Rakip yarı alanda hızlı hücum şansı yakalayan Galatasaray'da Icardi'nin pasında topla buluşan Zaha, sol kanattan girdiği ceza sahasında açısını ortaladıktan sonra çok sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

79. dakikada Hakim Ziyech, sol kanattan ortasını içeri gönderdi. Tete'nin yatarak vuruşunda top kale direğinin üzerinden dışarı gitti.

85. dakikada Ziyech, ceza sahasında çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul, üstüne gelen topta hata yapmadı.

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Olguncan, Serkan Ok

Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Torreira, Ndombele, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Zaha, Icardi
Yedekler: Günay Güvenç, Angelino, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Tete, Halil Dervişoğlu, Ziyech, Nelsson, Oliveira, Bakambu
Teknik Direktör: Okan Buruk

Haberin Devamı

Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Lima, Furkan Bayır, Fatih Aksoy, Balkovec, Janvier, Fer, Efecan Karaca, Oğuz Aydın, Sisto, Eduardo
Yedekler: Yavuz Aygün, Yusuf Karagöz, Fidan Aliti, Lezama, Barbadas, Eren Altıntaş, Augusto, Silva, Yunus Bahadır, Hadergjonaj
Teknik Direktör: Fatih Tekke

Goller: Icardi (dk. 37), Mertens (dk. 45+1) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Lima (Alanyaspor), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)

HAKEM ALİ ŞANSALAN MAÇA DEVAM EDEMEDİ

Süper Lig’in 13’üncü haftasında Galatasaray ile Alanyaspor arasında oynanan karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan, 54’üncü dakikada sakatlanarak karşılaşmaya devam edemedi. Ali Şansalan’ın yerine maçın 4’üncü hakemi Yiğit Arslan kalan sürede karşılaşmayı yönetti.

Oyunu durdurarak kenara gelen Şansalan’a ilk müdahale Galatasaray sağlık ekipleri tarafından geldi. Sol adalesine sargı sarılan Ali Şansalan, tedavisi sonrası karşılaşmaya devam edemeyeceğini belirterek kenara geldi. Sakatlığı sebebiyle karşılaşmayı yarıda bırakan Şansalan, kalan sürede 4’üncü hakem olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Hatayspor maçının 11'ine göre Alanyaspor karşısında 4 değişiklik yaptı.

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray evinde Corendon Alanyaspor ile mücadele ediyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, milli ara öncesinde deplasmanda oynadıkları Hatayspor maçının 11'ine göre Alanya karşısında 4 değişiklik yaptı. Buruk; Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira, Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Kaan Ayhan, Tanguy Ndombele, Barış Alper Yılmaz ve Dries Mertens'e görev verdi.

Abdülkerim Bardakcı maç kadrosunda yer almadı

Galatasaray'da milli futbolcu Abdülkerim Bardakcı son yapılan antrenmanda hafif ağrı hissettiği için Alanyaspor maçının 21 kişilik kadrosunda yer almadı. Yoğun maç temposunda dinlenmek isteyen milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu ile milli maçlar sonrasında tek antrenmana çıkan Faslı futbolcu Hakim Ziyech yedeklerde yer aldı.

Haberin Devamı

Tanguy Ndombele ikinci kez 11'de

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor maçında Fransız futbolcu Tanguy Ndombele'ye 11'de görev verdi. Bu sezon son olarak Antalyaspor deplasmanında 11'de görev alan Ndombele, 4'ü Süper Lig, 2'si de UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 6 karşılaşma sonra 11'de başladı. 26 yaşındaki böylece bu sezon ikinci kez 11'de şans buldu.

Barış Alper Yılmaz 6 maç sonra 11'de başladı

Okan Buruk, Barış Alper Yılmaz'ı bu sezon son olarak Antalyaspor'a konuk oldukları karşılaşmada 11'de görevlendirmişti. Alanyaspor maçına 11'de başlayan 23 yaşındaki futbolcu, 4'ü lig, 2'si de Şampiyonlar Ligi olmak üzere 6 maç sonra 11'de sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılılar mücadeleye; Fernando Muslera, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Lucas Torreira, Tanguy Ndombele, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Wilfried Zaha ve Mauro Icardi 11'i ile başladı.

Yedeklerde ise Günay Güvenç, Angelino, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Tete, Halil Dervişoğlu, Hakim Ziyech, Victor Nelsson, Sergio Oliveira ve Cedric Bakambu bekledi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar tribünleri doldurdu

Milli aranın ardından ilk maçını iç sahada oynayan Galatasaray'da taraftarlar, Alanyaspor maçında takımını yalnız bırakmadı. İstanbul'daki soğuk havaya rağmen tribünleri dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabaka öncesinde tezahüratlarla takımlarını maça hazırladı.

Galatasaray, Alanyasporu farklı geçti: 4-0