Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Takım tam bir Brezilya-Portekiz ekolü oldu! İşte Fenerbahçe'nin yeni transferi

Takım tam bir Brezilya-Portekiz ekolü oldu! İşte Fenerbahçe'nin yeni transferi

Jorge Jesus'un Fenerbahçe'ye gelmesiyle birlikte Portekiz - Brezilya hattında mekik dokuyan Sarı Lacivertli yönetim 5. Güney Amerikalıyı kadrosuna katmak üzere...

Takım tam bir Brezilya-Portekiz ekolü oldu! İşte Fenerbahçe'nin yeni transferi

Fenerbahçe’de transfer çalışmaları devam ederken Brezilya esintileri yine kendini göstermeye başladı. Jorge Jesus’un teknik direktörlüğe gelmesi bunda etkili oldu. Brezilya’nın en büyük kulüplerinden Flamengo’da 1 yılda 5 kupa kazanan Portekizli hocanın tercihleri bu politikayı belirledi. Willian Arao ve Lincoln Henrique transferlerinden sonra bir başka Brezilyalı Joao Pedro da sıraya eklendi.

‘Jesus’la çalışmak harika’

Miguel Crespo, Record’a açıklamalarda bulundu.

Jorge Jesus’la çalışmanın kendisini mutlu ettiğini aktaran Crespo, “Jorge Jesus, tanıdığım bir teknik direktör. Portekiz’de idol olmuş bir isim. Çok talepkar bir hoca, futbolcularından hep daha fazlasını istiyor. Bu da sizi geliştiriyor. Jorge Jesus’la çalışmak harika” dedi.

Fenerbahçede Jorge Jesusla birlikte Brezilya ekolü Yeniden samba
Portekizli futbolcu, “Tarihinde çok sayıda şampiyonluk ve kupalar olan çok büyük bir kulüpte oynuyorum. Bu büyük kulüple ben de şampiyonluk yaşamak ve o şampiyonluk kutlamalarında olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Crespo, “Şu anda geniş bir kadromuz var. Ama bu beni fazla motive ediyor. Forma rekabetinden çekinmiyorum. Geçen sezondan kalan sakatlığım vardı. O nedenle çalışmaların ilk başında temkinliydik. Sadece 2 hazırlık maçında oynadım ama şu an fiziksel durumum gayet iyi” yorumunu yaptı.

İstanbul’a bekleniyor

Hücum hattında çok yönlü oyunculara önem veren Jesus, forvet, yardımcı forvet, forvet arkası ve kanat forvet olarak oynayabilen Joao Pedro’nun transferini kabul etti. Galatasaray’ın da gündeminde olan 30 yaşındaki Sambacı, Kadıköy’e bir anda yaklaştı. Artık menajerleriyle son görüşmeler tamamlandı ve Pedro için geri sayıma geçildi. Joao Pedro’nun kısa sürede İstanbul’da olması bekleniyor.

İstikrar abidesi

Transfer gündeminin bir numaralı ismi Joao Pedro’nun kariyeri ve istikrarı dikkat çekiyor. 2014 yılından beri Cagliari forması giyen Pedro, 270 resmi maça çıktı, 86 gol attı, 28 asist yaptı. Profesyonel kariyeri boyunca 377 resmi maçta 110 gol kaydedip, 40 da gol pası veren 30 yaşındaki futbolcu, son sezonlarda da başarılı bir görüntü çizdi. Brezilyalı yıldız, 2022-23 sezonunda İtalya Serie A’da kaleciler hariç en fazla süre (3 bin 325 dakika) alan futbolcu oldu. Pedro, son 3 sezonda Avrupa’da 5 büyük ligde en fazla gol atan (47 gol) 3. Brezilyalı isim olmasını bildi.

‘En iyisini diliyorum’

Haberin Devamı

Cagliari’nin teknik direktörü Fabio Liverani, Joao Pedro’nun durumuyla alakalı konuştu. Cagliari’nin hocası Pedro’nun Fenerbahçe ile görüştüğünü doğrulayarak, “Joao Pedro bir profesyonel. Şu an kariyerinde önemli bir noktada. Bu aşamada hazırlık maçında oynatıp sakatlanmasını istemedik. Kendisi için en iyisini diliyorum. Görüşmeler sürüyor, bunu saklamaya gerek yok. Neler olacak göreceğiz” dedi.

Alex, Diego, Gerson

Kulüp tarihinde Brezilyalı hocalar ve futbolcuların başarıları bu sezon öncesi oluşan havayı da bir ölçüde tetikledi. Başta Alex de Souza olmak üzere kulübün geçmişine damga vuran Sambacılar, yeniden Kadıköy’de toplanıyor. Gerson, Alex, Giuliano ve Diego’dan sonra 10 numaralı formanın yeni sahibinin Joao Pedro olacağı tahmin ediliyor. Pedro kulüp tarihindeki 25. Brezilyalı futbolcu olacak.

Gözler Nino’da

Haberin Devamı

Kim Min Jae’nin transferiyle savunmada ciddi bir boşluğu oluşan Fenerbahçe’de gözler yeni bir isme çevrilecek. Fluminense’de oynayan Nino, sarı-lacivertlilerin listesinde ilk sırada yer alıyor. Önceki gün Fluminense’nin Sao Paulo ile oynadığı maçta son anda kadrodan çıkarılan 24 yaşındaki stoperin Fenerbahçe ile yapılan transfer görüşmeleri nedeniyle forma giymediği kaydedildi.

Napoli bastırıyor, Genesio direniyor

Herkesin sonucunu merakla beklediği Kim Min Jae transferinde Napoli ve Rennes arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyor. İki takım da Güney Koreli yıldızın serbest kalma bedelini ödemeye hazır. 20 milyon euroyu bulan teklifi ödemeye hazır olan Rennes ve Napoli, Kim’in kararını bekliyor. Napoli 20 milyon euroyu iki taksitle vermeye hazır. Rennes ise 3 taksit şeklinde ödeme yapmayı düşünüyor. (Skorer)

Takım tam bir Brezilya-Portekiz ekolü oldu İşte Fenerbahçenin yeni transferi