Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Miller ve Rıdvan Yılmaz'dan Ali Koç'a transfer kıyağı

Miller ve Rıdvan Yılmaz'dan Ali Koç'a transfer kıyağı

Fenerbahçe'ye transferi öncesi Sarı Lacivertli kulübü araştıran Ryan Kent, Rıdvan Yılmaz ve Miller'ın kapısını çaldı.

Miller ve Rıdvan Yılmaz'dan Ali Koç'a transfer kıyağı

Bu sezon Jesus yönetiminde hem lig hem kupada şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de diğer yandan gelecek sezonun da transfer çalışmaları son hızıyla sürüyor. Sarı-lacivertlilerin gündemine giren yıldız oyuncu geleceğine dair açıklamalarda bulunurken Fenerbahçe'ye de yeşil ışık yaktı. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

3 BRANŞTA ZİRVE ADAYI TEK KULÜP

Fenerbahçe Kulübü son yıllardaki geleneğini bozmadan sürdürüyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe’de tüm branşlar yarıştıkları kulvarlarda zirve iddiasını koruyarak taraftarlarını heyecanlandırıyor.

Futbol, basketbol ve voleybol gibi popüler spor dallarında Fenerbahçe’nin kadın ve erkek takımları şampiyonluk yarışında yer alıyor, kupalarda finaller oynuyor, birbirinden kritik maçalara çıkıyor ve Avrupa’da finallerde boy gösteriyor.

Erkek ve kadın futbol takımları, kadın ve erkek basketbol takımları, kadın ve erkek voleybol takımları, tekerlekli sandalye basketbol takımı bu sezon sarı-lacivertli camiaya gururlu başarılar yaşattı, sezon heyecanını son ana kadar bırakmadı. Aziz Yıldırım’ın başkanlığında başlatılan ‘Spor Kulübü’ geleneği ve hedefi, Ali Koç’un başkanlık döneminde de hız kesmeden devam etti. Bu sezon ise Cumhuriyetimizin 100. yılı olması sebebiyle sarı-lacivertli kulüpte ayrı ve özel bir motivasyon bulunuyor. Kadın basketbolunun hem lig hem Avrupa şampiyonluğu, tekerlekli sandalye basketbol takımının EuroCup 2 zaferi gibi başarılarla Cumhuriyetimizin 100. yılındaki ilk başarılar geldi. Diğer takımlarda da zirve yarışları halen daha sürüyor. Erkek basketbol takımı Fenerbahçe Beko ile kadın voleybol takımı Fenerbahçe Opet’in önceki gün camialarına yaşattığı heyecan bu duruma örnek olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

ÇİFTE KUPA BEKLENTİSİ

Taraftarların en çok dikkat kesildiği branş olan erkek futbol takımı çifte kupa ile yoluna devam ediyor. Ligde Galatasaray’ın 3 puan gerisine kadar yaklaşan sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası’nda da yarı finalde bulunuyor.

TRANSFER ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Fenerbahçe'de en büyük soru işaretlerinden biri Jesus ile yola devam edilip edilmeyeceği. Sarı-lacivertliler, Portekizli teknik adam ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Jesus her fırsatta Masyıs ayının sonunda kontratının biteceğini ifade etmişti. Fenerbahçe henüz Jesus ile sözleşme konusunda anlaşma sağlayamasa da gelecek sezonun transfer planlamasını yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin gelecek sezon taraftarı ayağa kaldıracak yıldız isimleri de kadrosuna katmak için planlama yaptığı kaydedildi.

RYAN KENT GELİŞMESİ

İskoç basınında çıkan haberlere göre Fenerbahçe'nin transferde gündemine gelen son ismin, Rangers forması giyen Ryan Kent olduğu öğrenilmişti. Rangers ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Kent’in, Sarı-Lacivertliler'le ön sözleşme imzaladığı öne sürülmüştü.

Lacivert-Beyazlılar'ın teknik direktörü Michael Beale, Kent'in yanı sıra takımın bir diğer önemli oyuncusu olan ve kontratı bitecek Alfredo Morelos'la masaya oturmadıklarını söyledi.

'SÖZLEŞME TEKLİFİ YAPMADIK'

Beale, "İkisi için de bir sözleşme teklifi yapmadık. Her ikisi de bir süredir diğer kulüplerle konuşmakta özgür" diyerek, adeta bu oyuncularla yolları ayıracaklarının sinyallerini verdi.

Haberin Devamı

'BURADA DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM'

Tıpkı Kanarya gibi Kent'i, İngiltere'den Leeds United ve Burnley'nin de istediği öne sürülürken, 26 yaşındaki kanat oyuncusunun ise Rangers'a, "Henüz hiçbir kulüple resmi bir sözleşme imzalamadım. Ancak burada devam etmeyi de düşünmüyorum" dediği bildirildi.

RIDVAN VE MILLER'DAN OLUMLU REFERANS ALDI

Liverpool altyapısından yetişen, Freiburg ve Bristol City maceralarının ardından Rangers'ın yolunu tutan Kent'in Beşiktaş'tan İskoç ekibine giden Rıdvan Yılmaz ve daha önce ülkemizde Bursaspor forması giyen Kenny Miller'dan Türkiye için olumlu referans aldığı kulübe yakın kaynaklar tarafından gelen haberler arasında.

TRAORE'DE TEMASLAR SÜRÜYOR

Bu arada yine Fenerbahçe'nin gündemindeki Wolverhampton'dan orta saha Boubacar Traore konusunda da temasların sürdüğü konuşuluyor.

7.2 MİLYON EURO'YA GELDİ

Eylül 2019'da Liverpool'dan 7.2 milyon Euro bonservisle Rangers'a transfer olan 26 yaşındaki İngiliz kanat oyuncusunun sözleşmesi Haziran 2023'te sona erecek. Avrupa'dan birçok talibi olan yıldız oyuncunun güncel piyasa değeri 11 milyon Euro. Bu sezon 43 resmi maçta 3 gol, 10 asistle oynayan 26 yaşındaki sol kanat, sağ kanat ve forvet arkasında da oynayabiliyor. (Fanatik)

Haberin Devamı