Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Lyon, Leicester ve Shaktar'da oynadı! Fenerbahçe'ye Brezilyalı kanat

Lyon, Leicester ve Shaktar'da oynadı! Fenerbahçe'ye Brezilyalı kanat

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle serbest kalan ve şu anda Celtic'le transfer görüşmesi yapan Brezilyalı kanat oyuncusu Tete için Fenerbahçe devreye girdi.

Lyon, Leicester ve Shaktar'da oynadı! Fenerbahçe'ye Brezilyalı kanat

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de bir transfer için daha harekete geçildi. Süper Lig devinin Ukrayna'daki savaş nedeniyle sözleşmesini fesheden Brezilyalı futbolcuyu gündemine aldığı kaydedildi.

Sambacı futbolcu için Fenerbahçe'nin yanı sıra İskoçya temsilcisi Celtic'in de devrede olduğu aktarıldı. 23 yaşındaki yıldızın transferdeki kararını henüz vermediği belirtildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

GUSTAVO VE İRFAN CAN EĞRİBAYAT'IN BONSERVİSİ ALINDI

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen oyunculardan Gustavo Henrique ve İrfan Can Eğribayat'ın bonservisi alındı. Sarı-lacivertliler, 25 yaşındaki file bekçisi için 1 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödedi. Gustavo Henrique'nin zorunlu satın alma opsiyonu 1 milyon 400 bin euro karşılığında kullanıldı.

BONSERVİSSİZ YILDIZLAR

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de kadroya katılan çok sayıda yıldız için herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi. Eyüpspor'dan tecrübeli golcü Umut Nayir takıma dahil edildi. Inter'den ayrılan Edin Dzeko'nun yeni adresi sarı-lacivertliler oldu. Ajax ile karşılıklı anlaşma sonucunda yollarını ayıran Dusan Tadic, Fenerbahçe'yi tercih etti.

Haberin Devamı

Strasbourg ile sözleşmesi biten Alexander Djiku, Fenerbahçe ile anlaşan bir diğer isim oldu. İskoçya ekibi Rangers'a veda eden Ryan Kent de Süper Lig deviyle sözleşme imzaladı.

TEK BONSERVİS SZYMANSKI'YE

Fenerbahçe'de şu ana kadar transferi tamamlanan isimlerden tek bonservis Sebastian Szymanski için ödendi. Sarı-lacivertliler, Dinamo Moskova'ya Polonyalı futbolcunun bonservisi karşılığında 9 milyon 750 bin euro ödedi.

BECAO, KAP'A BİLDİRİLDİ

Alexander Djiku ile savunma hattını güçlendiren Fenerbahçe kadrosuna bir takviye daha yaptı. Sarı-lacivertliler, Udinese'den Rodrigo Becao için transfer görüşmelerine başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Rodrigo Nascimento França (Becao) 'nın transferi konusunda futbolcu ve kulübü Udinese Calcio ile görüşmelere başlanmıştır. Futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve görüşmeleri tamamlamak üzere İstanbul'a davet edilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız" denildi.

Haberin Devamı

YENİ HEDEF TETE

Kadrosunu yıldızlarla güçlendiren Fenerbahçe'nin yeni transfer hedefinin Tete olduğu öğrenildi. Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Brezilyalı kanat oyuncusu için sarı-lacivertliler devreye girdi. Ukrayna'daki savaş nedeniyle FIFA'nın kendisine tanıdığı hakkı kullanan Tete'nin sözleşmesini feshettiği aktarıldı.

Bonservisi elinde bulunan Tete için Fenerbahçe'nin yanı sıra İskoçya'dan Celtic'in de devrede olduğu vurgulandı. Jota'yı 29 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında Al Ittihad'a satan Celtic'in Tete'yle bu boşluğu doldurmak istediği belirtildi.

Gremio altyapısında yetişen Tete, 2018-2019 sezonunda 15 milyon euroluk bedelle Shakhtar Donetsk'e imza attı. Tete daha sonra Olimpik Lyon ve Leicester City'de kiralık olarak forma giydi. 23 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 25 milyon euro.

Lyon, Leicester ve Shaktarda oynadı Fenerbahçeye Brezilyalı kanat