Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İsmail Kartal'ın yardımcıları belli oldu! 5 antrenörle çalışacak

İsmail Kartal'ın yardımcıları belli oldu! 5 antrenörle çalışacak

Üçüncü kez Fenerbahçe'nin teknik direktörü olan İsmail Kartal'ın yardımcıları belli oldu. Deneyimli teknik adam tam 5 antrenörle birlikte çalışacak.

İsmail Kartal'ın yardımcıları belli oldu! 5 antrenörle çalışacak

Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın göreve getirilmesinin önemli gerekçeleri bulunuyor. Buna göre sarı-lacivertli yönetim kritik sezona girerken macera aramak istemedi. 2018 yılında göreve gelen Başkan Ali Koç’un tek hedefi şampiyonluk. Koç olağan genel kurul öncesi son sezonda şampiyonluğa mutlaka ulaşmayı hedefliyor.

Bu yüzden camiayı, ligi bilen bir teknik adamla yola çıkılmak istendi. İsmail Kartal daha önce görev aldığı 2 dönemde de eldeki imkanlarla başarılı olmuştu.

İsmail Kartal, futbolcular tarafından sevilen ve saygı duyulan bir isim. Kartal’ın oynattığı futbol da kararda çok etkiliydi. Kadro istikrarına önem veren deneyimli hocanın gereksiz risklerden uzak durması öne çıktı.

Pasa dayalı sabırlı oyunun yanı sıra İsmail Kartal ihtiyaç duyulduğunda önde baskı yapabilen bir takım ortaya çıkarabiliyor. Rakip analizi konusunda çok başarılı olan deneyimli hocanın, Başkan Koç’la uyum içinde çalışabilmesi de yine önemli bir artı olarak dikkat çekiyor.

PROGRAM BELLİ OLDU

Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlık kampı programı açıklandı. Buna göre sarı-lacivertli takım, İsmail Kartal yönetiminde pazar günü toplanacak. Sağlık kontrolleri ardından takım top başı yapacak. Milli takımlara giden oyuncular ise 5 Temmuz’da İstanbul’da olacak.

Haberin Devamı

8 Temmuz’a kadar çalışmalarını İstanbul’da sürdürecek olan sarı-lacivertliler, 9-15 Temmuz tarihleri arasında Rusya’nın St Petersburg şehrinde Pari Premier Cup Turnuvası’na katılacak. F.Bahçe 9 Temmuz’da Zenit, 12 Temmuz’da Kızılyıldız ve 15 Temmuz’da Neftchi ile karşılaşacak. Neftchi maçından hemen sonra İstanbul’a dönecek sarı-lacivertli takım çalışmalarına Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde devam edecek.

Başkan Ali Koç, Genel Sekreter Burak Kızılhan ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Ketenci ile birlikte Can Bartu Tesisleri’ne giderek İsmail Kartal’la bir ara geldi. Kartal’a görevinde başarı dileyen Koç’un yeni sezon yapılanması ve hazırlıklar konusunda deneyimli hocayla görüş alış verişinde bulunduğu da bildirildi.

SAMANDIRA'YA KOŞTU

İmzaların atılmasının ardından İsmail Kartal hemen işbaşı yaptı. Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde soluğu alan deneyimli teknik adam yeni sezon çalışmalarına başladı. Ekibi ile birlikte geceyi Samandıra’da geçiren Kartal, kadro yapılanması konusunda sabah saatlerinden itibaren analizler gerçekleştirdi. Başkan Ali Koç’un tam desteğini alan İsmail Kartal ve ekibi takımın eksiklerini kısa sürede analiz edip yönetime sunacak. Transfer konusunda yönetimle uyumlu bir çalışma yapılacak.

Haberin Devamı

İsmail Kartal yardımcılıktaki başarılarının yanı sıra Ersun Yanal’ın ardından getirildiği teknik direktörlük görevinde olumlu puan topladı. Kartal 2014-2015’te transfer yapılmamasına rağmen sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovaladı. Deneyimli hoca, takım otobüsünün kurşunlanması olayı başta olmak üzere birçok saha dışı etkenle mücadele ederken özellikle yabancıların toparlanması için yoğun çaba harcamıştı. 2021-2022’de Vitor Pereira’nın yerine gelen Kartal kısa sürede takımı ayağa kaldırmayı başarmıştı.

AYNI EKİPLE DEVAM

İsmail Kartal’ın yardımcıları belli oldu. Kartal eski ekibiyle yola devam edecek.

Haberin Devamı

Deneyimli hocanın ekibi şu isimlerden oluşuyor:

Yardımcı Antrenörler:

Recep Karatepe, Sercan Terzioğlu
Antrenör: Kemal Kurak
Kaleci antrenörü: Haluk Kaplan
Performans analiz: Kerem Güneş
Atletik performans antrenörü: Cengiz Sirkan (Milliyet)

İsmail Kartalın yardımcıları belli oldu 5 antrenörle çalışacak