Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İçlerinde Jorge Jesus da var! Ronaldo Brezilya Milli Takımı için gönlünden geçen hocayı açıkladı

İçlerinde Jorge Jesus da var! Ronaldo Brezilya Milli Takımı için gönlünden geçen hocayı açıkladı

2022 Katar'da düzenlenen Dünya Kupası organizasyonunda Hırvatistan'a penaltı atışları sonucunda elenen ve Tite ile yollarını ayıran Brezilya Futbol Federasyonu tam 7 teknik adamla ilgileniyor.

İçlerinde Jorge Jesus da var! Ronaldo Brezilya Milli Takımı için gönlünden geçen hocayı açıkladı

Katar Education City Stadı’nda Brezilya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Michael Oliver’ın düdük çaldığı karşılaşmanın normal süresi 0-0 bitti. Uzatmalara giden karşılaşmada 105+1’inci dakikada Brezilya, Neymar ile öne geçmeyi başardı. Ancak Hırvatistan 117’nci dakikada Petkovic ile Neymar'a cevap vererek karşılaşmayı penaltılara taşımayı başardı. Seri penaltı atışları sonrası Hırvatistan, Brezilya’yı 4-2’lik skor ile mağlup etti. Bu sonuçla Brezilya, 2022 Dünya Kupası'na veda eden isim oldu. Maçın ardından Brezilya teknik direktörü görevinden ayrıldı. Ronaldo Nazario, Tite sonrası milli takım teknik direktör adayları için açıklama yaptı.

TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞLARI

Dünya Kupası çeyrek finalinde Hırvatistan'a penaltılarda yenilen Brezilya, bu dev turnuvaya veda eden takım oldu. Mağlubiyet sonrası Brezilyalı taraftarlar sosyal medyadan eleştiriler yağdırdı. Bunun yanı sıra alınan sonuçtan memnun kalmayan sambacı futbolseverler, yeni teknik direktör arayışlarına medyadan başladı.

Haberin Devamı

JORGE JESUS'A YOĞUN İLGİ

Dünya Kupası'na veda eden Brezilyalı taraftarlar sosyal medyadan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'a yoğun ilgi gösterdi. Kısa sürede gündem olan tecrübeli teknik adam için 'Brezilya Milli Takımı'na gel' mesajları atıldı.

İşte Brezilya'nın futbol efsanesi Ronaldo Nazario'nun sözleri...

Pep Guardiola'ya bir ilginin olduğunu ancak bunun imkansız olduğunu belirten Ronaldo, "Evet, Guardiola'ya bir ilgi vardı. Ekibiyle görüşüldü. Pep ise Manchester City ile sözleşme yenilemeyi tercih etti" dedi.

Basında ismi geçen Jorge Jesus, Cesar Sampaoli, Dorival Junior, Mano Menezes, Rogerio Ceni, Abel Ferreira gibi isimler ilgili gelen soruya Ronaldo, "Tüm bu isimlere çok saygı duyuyorum. Hepsi uluslararası isimler. Ancak, benim adayım Fernando Diniz. Çok iyi futbol oynatan, şov izleten bir teknik direktör. Bence Diniz harika bir teknik direktör." cevabını verdi.

Ronaldo, "Ben de herkes gibi yeni teknik direktörü merak ediyorum. Çok önemli bir karar olacak. Felsefesi olan birinin gelmesi çok önemli. Bence çok büyük bir ismi getirecekler." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Haberin Devamı

Brezilya Futbol Federasyonu'nun Tite'nin görevi bırakması sonrası iki teknik direktörün temsilcileriyle görüştüğü, bunlardan birinin Fenerbahçe'nin hocası Jorge Jesus olduğu öne sürüldü.

Brezilya basınına göre; Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ednaldo Rodrigues, Fenerbahçe'den Jorge Jesus ve Palmeiras'tan Abel Ferreira'nın temsilcileriyle görüştü. Jesus için yolun daha zorlu olduğu ancak Ferreira ile anlaşmanın daha kolay olduğu belirtildi.

FENERBAHÇE'NİN İZNİ YOK

Jorge Jesus'un kulübü Fenerbahçe'nin ayrılığa izin vermediği, ancak Abel Ferreira için kulübü Palmeiras'ın başkan Leila Pereira aracılığıyla onay verdiği kaydedildi.

Brezilya'nın Jorge Jesus'u sezon bitmeden göreve getirmeyi istemesi halinde tazminat ödemek zorunda olacağı ve bunun da düşündürdüğünün altı çizildi.

FENERBAHÇE İLE ANLAŞMASI 1 YILLIK

68 yaşındaki Portekizli teknik adam Jorge Jesus, Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Deneyimli antrenör, Fenerbahçe ile çıktığı 25 maçta 16 galibiyet alırken 3 kez sahadan mağlup ayrıldı.

İçlerinde Jorge Jesus da var Ronaldo Brezilya Milli Takımı için gönlünden geçen hocayı açıkladı

Haberin Devamı