Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni 6 numarası yine Brezilyalı!

Fenerbahçe'nin yeni 6 numarası yine Brezilyalı!

Daha önce Arao transferini yapan fakat tecrübeli futbolcudan beklenen verimi alamayan Fenerbahçe'nin yeni 6 numarası yine bir Brezilyalı futbolcu olacak.

Fenerbahçe'nin yeni 6 numarası yine Brezilyalı!

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarını hızlandırdı. Takıma yıldız futbolcuların katılmasıyla dikkatleri üzerine çeken sarı-lacivertli ekip, şimdi de Rusya temsilcisinin yıldızına kancayı taktı.

İRFAN CAN VE GUSTAVO'NUN BONSERVİSİ ALINDI

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen isimlerden İrfan Can Eğribayat ve Gustavo Henrique'nin bonservisi alındı. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı stoper için Flamengo'ya 1 milyon 400 bin euro zorunlu satın alma opsiyonunu ödedi.

Göztepe'den kiralanan İrfan Can Eğribayat'ın da bonservisi alındı. 25 yaşındaki file bekçisiyle 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşme imzalandı. İrfan Can Eğribayat'ın bonservisi için 1 milyon 200 bin euro ödendi.

TRANSFERLER ART ARDA

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe transfer ve tescil dönemine hızlı bir başlangıç yaptı. Sarı-lacivertliler kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirdi. Dinamo Moskova'dan Sebastian Szymanski takıma dahil edildi. Polonyalı on numara için 9 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödendi.

Haberin Devamı

Bonservisi elinde bulunan oyuncular Ryan Kent, Alexander Djiku ve Edin Dzeko takıma katıldı. Umut Nayir transferinde Eyüpspor'a herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi. Ajax'tan ayrılan Dusan Tadic, Fenerbahçe'ye imzayı attı.

SAMATTA İLE YOLLAR AYRILDI

Fenerbahçe'de gelecek sezon kadroda düşünülmeyen Mbwana Samatta ile yollar resmen ayrıldı. Tanzanyalı futbolcunun yeni takımı belli oldu. Sarı-lacivertli ekip eleştirilerin odağında yer alan futbolcunun Yunanistan ekibi PAOK'a transfer olduğunu yaptığı açıklama ile duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Yeni sezon yapılanmasını sürdüren Profesyonel Futbol Takımımızda futbolcularımızdan Mbwana Samatta, Yunanistan’ın Paok Kulübüne transfer olmuştur."

WENDEL LİSTEYE ALINDI

Rusya ve Brezilya basınında yer alan habere göre Fenerbahçe, bonservisi Zenit'te olan yıldız futbolcu Wendel'i transfer listesine aldı.

Haberin detayında, sarı-lacivertlilerin haricinde Palmeiras'ın da Wendel için harekete geçtiği kaydedildi.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Fenerbahçe ve Palmeiras, yıldız futbolcu için Zenit ile görüşmelere başladığı öğrenildi.

SEZON PERFORMANSI

Wendel, geride kalan sezonda Zenit formasıyla toplam 33 resmi maça çıktı. Brezilyalı orta saha söz konusu müsabakalarda 9 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, 5 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi. Wendel'in güncel piyasa değeri 24 milyon euro olarak gösteriliyor.

Fenerbahçenin yeni 6 numarası yine Brezilyalı