Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'de ayrılık! 500 bin euro'ya transfer oldu

Fenerbahçe'de ayrılık! 500 bin euro'ya transfer oldu

Fenerbahçe genç oyuncularından Muhammed Gümüşkaya'yı 500 bin euro bonservis karşılığında Belçika takımlarından Westerlo'ya gönderdi.

Fenerbahçe'de ayrılık! 500 bin euro'ya transfer oldu

Fenerbahçe, Muhammed Gümüşkaya'nın takımdan ayrıldığını açıkladı. Gümüşkaya Belçika ekibi Westerlo'ya transfer oldu.

GİRESUNSPOR'DA KİRALIK OYNADI

Geçtiğimiz sezonun 2. yarısında Süper lig ekiplerinden Giresunspor'da kiralık olarak forma giyen Muhammed Gümüşkaya, Karadeniz ekibinde 14 maça çıkmış ve 2 gol, 2 asist kaydetmişti.

Jorge Jesus'un kadroda düşünmediği isimlerle sözleşme imzalamayan sarı-lacivertlilerde ayrılıklar da yaşandı. Jose Sosa, Murat Sağlam ve Berke Özer'le yeni anlaşma sağlanmadı. Arda Okan Kurtulan, Adana Demirspor'a transfer oldu. Luiz Gustavo ve Mesut Özil'le karşılıklı anlaşma sonucunda yollar ayrıldı. Ozan Tufan ve Allahyar Sayyadmanesh, Hull City'nin yolunu tuttu. Napoli, Kim Min Jae'nin sözleşmesinde yer alan fesih bedelini sarı-lacivertlilere ödedi. Marcel Tisserand, El İttifak'la anlaşma sağladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Fenerbahçe Gümüşkaya'nın ayrılığıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Henüz 11 yaşında kalbindeki Sarı-Lacivert sevgiyle Kulübümüze ilk adımını atan; 10 yıl boyunca karakteri, çalışkanlığı ve başarılarıyla Akademimizin gururu olan, kariyerinde yeni bir sayfa açmak için bugün itibarıyla yuvadan uçan Muhammed Gümüşkaya’ya sonsuz başarılar diliyoruz."

4 YILLIK İMZA

Westerlo, Fenerbahçe'den Muhammed Gümüşkaya ile 4 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

500 BİN EURO

Genç futbolcunun, Belçika ekibine transferinden Fenerbahçe, 500 bin Euro bonservis bedelini kasasına koyacak.

KIM'DEN 18 MİLYON EURO

Fenerbahçe'nin satışından en çok gelir elde ettiği isim, 18 milyon Euro'ya Napoli'ye satılan Kim Min-jae oldu. Sarı-Lacivertliler, Allahyar ve Ozan Tufan için Hull City'den 7.5 milyon euro aldı. Transferi henüz resmen açıklanmasa da Muhammed Gümüşkaya 500 bin euroya Westerlo'ya gitmek üzere. Arda Kurtulan ise 200 bin euroya Adana Demir'in yolunu tuttu. Fenerbahçe, son olarak Tisserand'ı 3 milyon euroya Ettifaq'a satarak şu ana kadar transferden kasasına tam 26 milyon 250 bin euro, yani 480 milyon TL para koydu.

TISSERAND'TAN 3 MİLYON EURO

Fenerbahçe'de bir ayrılık daha gerçekleşti. Jorge Jesus'un kadroda düşünmediği ve gönderilmesi için yönetime rapor sunduğu Marcel Tisserand, bi süredir Suudi Arabistan'ın Ettifaq takımıyla görüşme halindeydi. Suudi ekibi, Kongolu stoperle anlaştıktan sonra Sarı-Lacivertliler ile pazarlıklara başladı. Taraflar her konuda anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Tisserand, 3 milyon euro bonservis bedeliyle Ettifaq'a transfer oldu. Tecrübeli savunmacı, yeni takımıyla 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Fenerbahçe, Tisserand'ı 2020'de Wolfsburg'den 4 milyon euroya transfer etmişti. Suudi temsilcisi, daha önce de Trabzonspor 'un Milli orta saha oyuncusu Berat Özdemir'i 2 milyon 450 bin euroya kadrosuna katmıştı.

Fenerbahçede ayrılık 500 bin euroya transfer oldu