Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe-Trabzonspor (Maç özeti)

Fenerbahçe-Trabzonspor (Maç özeti)

Fenerbahçe ile Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de 133. kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Trabzonspor'u evinde 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe-Trabzonspor (Maç özeti)

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-lacivertliler 11. dakikada Batshuayi’nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, 58. dakikada sahneye Luan Peres çıktı. Zajc’ın pasıyla golünü atan Peres, Fenerbahçe formasıyla da ilk golünü kaydetti. Ligde gol krallığında zirvede yer alan Enner Valencia, bu sezonki 28. golüne 71. dakikada ulaşırken, skoru da 3-0’a taşıdı.
Trabzonspor, 80. dakikada Trezeguet’nin penaltıdan kaydettiği golle farkı ikiye indirirken, mücadele de bu sonuçla tamamlandı.
Bu galibiyetle Fenerbahçe, puanını 71’e yükseltirken, Trabzonspor ise 48 puanda kaldı. Kadıköy’de rakibine karşı büyük üstünlüğü bulanan sarı-lacivertliler, bordo-mavililere karşı Süper Lig’de yenilmezlik serisini 26 maça çıkardı. Bu süreçte Kanarya 14 galibiyet elde ederken, 12 maç berabere tamamlandı ve hiç yenilmedi. Fenerbahçe rakip filelere 46 gol gönderirken, kalesinde 21 gol gördü.

MAÇ ÖZETİ

90+3: Sol kanatta topla buluşan Trezeguet uzaklardan çok sert vurdu. Kaleci İrfan Can enfes kurtardı.

Haberin Devamı

90' Maçın sonuna 6 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.

90' Trabzonspor'da Hüseyin Türkmen, Rossi'ye yaptığı faul sebebiyle sarı kart gördü.

80' GOL! Trezeguet farkı ikiye indirdi.

79' Trezeguet ceza sahasında Ferdi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Trabzonspor penaltı kazandı.

76' Gbamin uzak mesafeden kaleyi yokladı. Top, kaleci İrfan Can'da kaldı.

71' GOL! Valencia skoru 3-0 yaptı. Ceza sahasının solunda topla buluşan Valencia'nın temiz vuruşunda top ağlara gitti.

68' Ferdi'ye faul yapan Eren sarı kart gördü.

58' GOL! Luan Peres, farkı ikiye çıkardı.

56' Arda'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Samet kafayla vuruşunu yaptı. Uğurcan'ın çizgi üzerinde yaptığı şık kurtarışla top bir kez daha kornere gitti.

55' Ceza sahasının solunda topla buluşan Valencia'nın vuruşunda Uğurcan son anda topu kornere çeldi.

Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

İlk yarıda son düdük geldi. Fenerbahçe devreyi 1-0 önde kapattı.

Haberin Devamı

45' Maçın sonuna 3 dakikalık kayıp zaman ilave edildi.

36' Trabzonspor yine gole yaklaştı. Hamsik'in savunma arkasına akıl dolu pasında Umut ceza sahasında topla buluştu ve bekletmeden içeri çevirdi. Uzak direkte Larsen, uygun pozisyonda topun gelişine vurdu. Meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.

31' Trabzonspor ilk kez bu kadar tehlikeli geldi. Visca'nın sağdan ortasında Hamsik ceza sahasında topla buluştu. Slovak yıldızın yerden şutunda top kale direğinin yanından dışarı gitti.

18' Larsen'in pası ile topu alan Hamsik, rakip ceza sahasına Umut Bozok'u kaçırmak istedi. Fenerbahçe savunması tehlikeyi erken sezdi.

13' Trabzonspor'da sağ çaprazda topla buluşan Hamsik, çizgiye inerek içeri orta denedi. Savunmada Luan Peres'ten müdahale geldi.

11' GOL! Fenerbahçe Batshauyi'nin golü ile öne geçti.

6' İlk isabetli şut. Fenerbahçe'de ceza sahasında topla buluşan Batshuayi, pasını Arda Güler'e bıraktı. Arda, sağ çaprazda kaleye yerden bir şut gönderdi. Kaleci Uğurcan üstüne gelen topta hata yapmadı.

Haberin Devamı

Maç başladı.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: İrfan Can, Ferdi, Samet, Szalai, Peres, Arao, Zajc, Emre, Rossi, Valencia, Batshuayi.

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Hüseyin, Bartra, Eren, Doğucan, Siopis, Hamsik, Abdülkadir, Visca, Umut Bozok