Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek ve Erden Timur'a videolu gönderme!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek ve Erden Timur'a videolu gönderme!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarı - lacivertli kulübün başkanı, Dursun Özbek ve Erden Timur'a sert yanıt verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek ve Erden Timur'a videolu gönderme!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu Ali Koç, Galatasaray, Dursun Özbek ve Erden Timur'a sert sözlerle yüklendi. Koç, "Galatasaray, Türk futbolunun beka sorunudur." ifadesini kullandı. Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY, TÜRK FUTBOLU İÇİN BEKA SORUNUDUR"

"Son dönemde gündem dinamik. İddialar, iftiralar yoğun. Biz de uzun süredir basın toplantısı yapıp cevap veremedik. İstediğiniz soruları sorabilirsiniz. Bazı hatırlatmalar yapacağız. Böyle bir basın toplantısı yaptığım için üzgünüm. Rakibimizin başkanından yöneticilerine kadar seviyeyi düşürdükleri yer mezbaanın da dibinde. Hem camialarını kışkırtıyorlar hem bizim camiamızı tahrik ederek milyonları kin ve nefretle kışkırtıyorlar. Tüm bu sürece dur diyebilecek bir TFF yok. Galatasaray'ın Türk futbolu için nasıl bir beka sorunu olduğunu anlatacağım. Toplantımızın sonunda bu kulübün sadece futbolda değil kötülükte ve riyakarlıkta da Şampiyonlar Ligi'nde olduğunu daha iyi anlayacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

"TENHADA AYRI KALABALIKTA AYRI KONUŞURLAR"

"Son yıllarda bu kulübü yönetenlerin en büyük özellikleri samimiyetsizlik ve riyakar olmalarıdır. Tenhada ayrı kalabalıkta ayrı konuşurlar. Kendilerine yapılmasını istemedikleri her şeyi karşıdakilere yaparlar. Sportif rekabette, transferlerde, algı oluşturmakta hak, hukuk ve vicdan tanımazlar. Sportif anlayışları korunup kollanmaya dayalıdır. Hakemleri ve TFF kurullarını baskı altında tutarlar. Bunu yapmak için de hayali senaryolar üretirler. Beşiktaş-Galatasaray derbisinde de olduğu gibi rakiplerini aşağılamaktan geri durmazlar. Bir puan kaybı sonrası işler iyi gitmeyince ya da kendi maçlarınmda lehlerine olan hakem hataları için ortalığı birbirine katarlar. Elimizde bilgi, belge ve VAR kayıtları var derler. Sezon bitince her şeyi açıklayacağız derler ama hiçbir şeyi açıklamazlar."

"SADECE KENDİLERİNİ AKILLI HERKESİ SAF GÖRÜRLER"

"Futbolun marka değeri için mücadele ettiklerini söylerler işler iyi gittiğinde... Tüm kulüpler için adalet arayışında olduklarını söylerler. Her hafta kendi kanallarında futbol için adalet yayını yapacaklarını söylemişlerdi. Program hiçbir zaman gerçekleşemedi. Kendi çıkarları için emek çalmaktan geri durmazlar. Sadece kendilerini akıllı herkesi saf görürler. TFF Başkanı, yönetimi ve kurulları Galatasaray için neyi ifade ediyor? Aralarında bir kavga yok danışıklı bir dövüş mü var? Kulüpler Birliği'nin açıklamasına şerh koyarak TFF'ye siper oldular. TFF'yi kendilerinin seçtiğini söyledikten sonra tarihin en kötü TFF'si açıklaması yapıyorlar. İki gün önce de hesap verin diye açıklama yapıyorlar. Hangisi sizsiniz?"

Haberin Devamı

"UTANMADAN KURNAZLIK YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR"

"Bir maçta kulübümüz hakkını aramak için Alanya maçının devre arasında bir paylaşım yapınca kıyameti koparttılar. Sadece 10 gün sonra aynısını kendileri yaptılar. Paylaşımı yapmadan önce aranızdan bir akıllı çıkıp "Bunu Fenerbahçe yaptı biz yapmayalım" demiyor mu? Bunların bir taktikleri var. İnsanların üzerinde baskı kurma. Kamuoyunun önüne atıp itibar saldırısında bulunma. Koç şirketlerinde çalışıyor gibi alakası konuları gündeme getirirler. Buradaki hedef söz konusu kişiyi hedef haline getirmek. Murat Ilgaz için Fenerbahçeli dediler. Geçen sezonun PFDK başkanı için "Fenerbahçe formasıyla kararlar alıyor" diye baskı yaptılar. Temsilciler kurulu röportörü için éKoç şirketi çalışanı" diyerek hedef haline getirdiler. MHK Başkanı Lale Orta'yı "Okan Üniversitesi eğitim görevlisi" diye hedef haline getirdiler. TFF Başkanı da çanak tutttu Lale Orta'nın hedef gösterilmesine. Beşiktaş yöneticisine de Koç şirketler grubunda çalışıyor diye saldırdılar. TFF Başkanının Galatasaray üyesi olmasını, NEF şirketler grubu ile iş ortaklığının olduğu görmezden gelecek pişklinliği ve kurnazlığı utanmadan yapmaya devam ediyorlar. Bu konular gündeme gelince söz konusu hanfendinin CV'sini değiştiriyorlar. Bu yüzden Türk futbolunun beka sorunu diyorum. PFDK Başkanını Fenerbahçeli olarak suçladıkları günün ertesi gününde başkanın oğlunun Galatasaray üyesi yaptılar."

Haberin Devamı

"RİYAKAR OĞLU RİYAKARSINIZ!"

Haberin Devamı

"Madem TFF başkanından memnun değilsiniz. O zaman siz de bizim gibi Süper Kupa için hatta ligin geri kalanı için yabancı hakem talebinde bulunun. Mertseniz, kendinize güveniyorsanız hiçbir soru işaretine yer vermeden yabancı hakeme destek verin. Samimiyseniz desteklersiniz ama değilsiniz. Siz hep MHK, TFF üçüncü şahıslardan memnunsunuz hakemlerden değil... Riyakar oğlu riyakarsınız. Kendinize yapılmasını istemediğiniz her şeyi yapıyorsunuz. Türkiye için beka problemisiniz."

"TRANSFERDE HÜLLE YAPIYORLAR"

"Okan Buruk'a sormak lazım en yakın hakem arkadaşı kim diye. Yabancı hakem istemezler çünkü Avrupa'da görüyorlar yabancı hakemlerin nasıl maç yönettiğini. Kazanmak için her şey mübahtır anlayışından bahsettik. Bir de transferde var aynı durum. Hülleli transfer yapmada, oyuncu ayırtmada, çıkarlarına göre transfer haberleri servis etmede, işini kılıfına uydurmada da Şampiyonlar Ligi'ndeler... Bu ülkede hiçbir kulüp benim dönemimde opyuncu ayarttı diyemez. Peki onlar ne yapar? Kontratlı oyuncunun kafasına girerler ikna ederler. Rakamsal konuşurlar. Sonrasında kulübünü köşeye sıkıştırarak karşı takımı maddi zarara uğratırlar. Oğulcan Çağlayan, Taylan Antalyalı gibi birçok örnek var. Oynayacakları takımın oyuncularını medya gücüyle sindirirler. Kayserispor'dan Mame Thiam ve Sivasspor'dan Samu Saiz, Galatasaray maçlarından önce birisi Pendikspor'a diğeri Eyüpspor'a transfer oldu. İşte alın sizer gerçek bir koalisyon. Bu yaz güya bize birçok transfer çalımı attılar. Dolayısıyla 3-4 oyunculara aynı baktığımız için kontratlarını ve sürelerini biliyoruz. Dört futbolcu var ki mukavelelerin gerçekle ilgisi yok. Bunlarda resmi ve gayriresmi mukavele yapma kültürü var. Futbolcuyla anlaştıkları bedel ile resmi kontrat arasında fark vardır. Bunları yeri gelir imaj hakjlarıyla gerke başka şeylerle kapatıyorlar. Sponsorları çok cömert. Asla isimlerinin açıklanmasını istemezler. Geçen gün bir gazetede bir futbolcularının imaj haklarıyla ilgili bir haber vardı. Transferlerde kammuoyunu eksik bilgilendirirler. İnsanları resmen kandırırlar. Yazın 3 milyon euroya Morutan'ı sattıklarında 'Helal olsun' demiştim. Büyük bir başarı olarak kamuoyuna sunulmuştu. İşin öyle olmadığını öğrenince anladık. Morutan belirli sayıda maçta oynarsa 3 milyon euroyu ödeyecekti. Acaba bu transfer 3 milyon euroluk limit açmada kullanıldı mı? Bunu takip ediyoruz. Başka bir transfer başarısı daha var: Bakambu. Bir kurum veya kişi niye yanıltıcı bilgi verir? Neden doğruyu söylemez? Biz de 5 milyon cepte 5 milyo euro da belirli şarltar oluşursa gerçekleşeceğini düşnüdük. Betis başkanı "Ödediğimiz maaşa bonservis dahil' açıklamasını yaptı. İnsanların gözlerine baka baka yalan söylüyorlar."

"ZANIOLO TRANSFERİNDE BİLİRKİŞİ RAPORU GELDİ"

"Bunlar geçen sene çıktı bir yöneticisi katıldığı bir TV programında kulübümüzün bahsi geçen oyuncuya teklifini ifşa ettiler. Bu aslında suç. Fenerbahçe daha çok verdi oyuncu bizi tercih etti diyor. Biz de bunu mahkemeye götürdük. Haksız rekabetin tespiti kapsamında. Bilirkişi raporu geldi. Dava dosyasından alınan bilirkişi raporunda "Galatasaray'ın teklifinin bonuslar da düşünüldüğünde Fenerbahçe'den yüksek olduğu ve Erden Timur'un kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği tespit edilmiştir." diyor. Bunlar yargıda da çok güçlü."

"BELHANDA ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ! ÜMİT KARAN'IN DEDİKLERİ ORTADA"

"Bu kulübün kültüründeki bir başka özellik ise bir dönem kendilerinde oynayan oyuncuların başka takımlarda oynarken kendilerine karşı gösterdikleri performans... Belhanda rakibi olan tribünle üçlü çektirdi. Ümit Karan'ın Eskişehirspor'da oynarken sölyledikleri ortada. Ümit Karan "Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem." dedi. Biz kimlerle rekabet ediyoruz. Onlardan giden isimlerin yaptıkları ortadayken bizden gidenlerin bize karşı gösterdikleri performanslar ortada."

"GERÇEĞİ HEDEFİNDEN SAPTIRARAK ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Basın toplantılarında istedikleri konsepte göre istedikleri soruyu sorduruyorlar. Buna karşı gelen olursa medya patronlarına kadar ararlar. Yusuf Kenan Çalık ve Beril Böke başlarına gelen olayları anlattılar. Resmi hesapları ve troll ordularıyla yeri gedliğinde iftira atma, kamuoyunu baskı altına lam en sık kullandıkları yöntemdir. Resmi hesaplar ile troll ordularının paylaşımlarına bakın ne demek istediğimiz anlarsınız. Bunların bir diğer özelliği ise kayrılmaya alışık olmaları... Bu kadar TFF'yi şikayet etmelerine rağmen yabancı hakemleri istememeleri bunun göstergesidir. Antalyaspor maçının ardından yapılan iletişimler bu kulübün yaptıklarının kanıtıdır. Bu kulübün başkanı Antalyaspor maçının ardından suçluluk psikolojisiyle gerçeği hedefinden saptırarak ayıplarını örtmeye çalışmıştır. Malum takımın başkanı sanki hiç Antalyaspor maçında olanlar yaşanmamış gibi tüm odağı değiştirdi. Adeta yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali. Bunlar geçmişte de korunuyordu. Beşiktaş-Galatasaray şampiyonluğa oynuyordu. Beşiktaş'ın kazanması lazım. Galatasaray'a beraberlik yetiyordu. Galatasaraylı hakem Ahmet Çakar, Beşiktaş 1-0 öndeyken penaltı veriyor. 97-98 sezonunda... Bugün Ahmet Çakar bunu itiraf ediyor. Yıllar sonra itiraf ediyor. Bu anlattıklarım uzun zamandır devam eden bir konu."

"ICARDI'YE KAMUOYU BASKISIYLA CEZA VERİLDİ"

"Hakemler bir takımın en küçük hatasını ararken diğer takımı kör göze parmak hatalarını görmezden geliyor. Bu çifte standartı kimseye anlatamazsınız. Kurullar, PFDK ve Tahkim... Bu sezon bize 9 milyon TL ceza kesilmiş. Galatasaray'a ise 6 milyon 290 bin TL... Icardi'nin sevk ediliş şekli size anlatmaya çalıştığım kayrılma duygusunun bir örneğidir. Tedbirsiz olarak sevk edildi. Kamuoyu baskısı oluşmasa ceza bile vermeyeceklerdi. Yumruk olayından sonra sadece Süper Lig maçları 1 maç diğer liglerde 2 hafta ertelenedi. Bazıları bu durumdan avantaj elde etti. Tesadüf de olabilir veya bilinçli de olabilir. Süper Lig'de alınan bu karar onlara avantaj sağladı."

"ABDÜLKADİR BİTİGEN PENALTI KARARININ YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

"Dallas, Abdülkadir Bitigen'e verdiği penaltı kararını soruyor. Abdülkadir Bitigen penaltı kararını yanlış olarak verdiğini kabul ediyor. Anlık bir yanılgı olsa anlarım ama ekran başına gittin. Ekranda gördüğünden penaltıya hükmediyor. Sonra bu kararın yanlış olduğunu herkesin önünde itiraf ediyor. Ahmet Çakar'ın biraz önce bahsettiğim itirafı gibi olursa ne olacak? Malum kulüp her sezon bu şekilde 3-4 maç kazanıyor."

"ER MEYDANINA ÇIKMA TEKLİFİMİZ HALA GEÇERLİDİR"

"Başkanımız 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' dedi ama sulandırdınız. Maddi-manevi çok kötü günler yaşadık. Üstüne takım otobüsümüz kurşunlandı. Hala faili meçhul. Bu terör örgütüne kurban verilen ilk ve tek spor kulübü Fenerbahçe... Hem maddi olarak hem manevi olarak en iyi dönemimizde oldu bu. TFF ile mahkemelik olduk bu konuda süreç hala devam ediyor. Ancak bugünlerde geçmişte yaşananları aktaracak arsız ve organize bir kötülükle karşı karşıyayız. Arkalarında nasıl bir güç varsa ve neye güveniyorlarsa bunu her hafta yapıyorlar. Böyle bir DNA'dan bahsediyoruz. Er meydanına çıkma teklifimiz hala geçerlidir. Siz bizim önümüzde söyleyemeyeceğiniz şeyleri ulu orta söylüyorsunuz."