Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'den büyük sürpriz! 21 yaşında stoper

F.Bahçe'den büyük sürpriz! 21 yaşında stoper

Djiku, Samet Akaydın, Serdar Aziz, Becao, Luan Peres gibi tecrübeli defans oyuncularına sahip olan Fenerbahçe 21 yaşındaki Tunuslu stoper Omar Rekik'e talip oldu.

F.Bahçe'den büyük sürpriz! 21 yaşında stoper

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe, rotayı İngiltere'ye çevirdi. Sarı-lacivertli kurmaylar, Arsenal'ın genç yıldızına transfer kancası attığı öğrenildi. İşte haberin detayları...

YENİ SEZON İÇİN YILDIZ İSİMLER

Fenerbahçe'de kurmaylar İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda orta saha kurgusuna 3 takviyede birden bulundu. Sarı-lacivertliler, Polonyalı orta saha Sebastian Szymanski'yi kadrosuna dahil etti. Süper Lig devi, 24 yaşındaki oyuncu için 9 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Marsilya forması giyen Bartuğ Elmaz'la 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşme imzalandı. 20 yaşındaki oyuncunun transferi için Marsilya'ya 1 milyon 400 bin euro ödendiği kaydedildi. Sarı-lacivertliler, on numara pozisyonunu Dusan Tadic'le güçlendirdi. Süper Lig devi, 34 yaşındaki on numarayla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertliler, stoper tandemine şu ana kadar 2 takviye yaptı. Fenerbahçe'nin ilk hamlesi Alexander Djiku oldu. 28 yaşındaki stoper için herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi. Süper Lig devinin ikinci hamlesi Rodrigo Becao oldu. Sarı-lacivertliler, 27 yaşındaki stoperle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Rodrigo Becao'nun transferi için 8 milyon 300 bin euro bonservis bedeli ödendi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler santrfor pozisyonuna Umut Nayir ile Edin Dzeko'yu dahil etti. Sol kanat rotasyonuna Ryan Kent'i ekleyen Fenerbahçe, milli sağ bek Mert Müldür'ü de kadrosuna kattı.

AYRILIKLAR YAŞANDI

Fenerbahçe bu sezon toplamda 47 milyon 950 bin euro bonservis geliri etti. Sarı-lacivertlilerde genç oyuncular Tiago Çukur ve Ertuğrul Çetin'in yanı sıra Joao Pedro kiralık olarak takımdan ayrıldı. Mbwana Samatta'nın sözleşmesi feshedildi.

Süper Lig devinde Diego Rossi, 5 milyon 150 bin euro karşılığında Columbus Crew'in yolunu tuttu. Mergim Berisha, 4 milyon euro bedelle Augsburg ile anlaşmaya vardı. Braga, Bruma'nın bonservisini 6 milyon 500 bin euro karşılığında aldı. Arda Güler, 20 milyon euroluk bedelle Real Madrid'le anlaşmaya vardı. Attila Szalai ise 12 milyon 300 bin euro karşılığında Hoffenheim'a imza attı.

Haberin Devamı

ARSENAL'IN GENÇ YILDIZINA TRANSFER KANCASI

Fransız basınında yer alan haberde, sarı-lacivertli takımın, İngiltere temsilcisi Arsenal'in U21 Takımı'nda forma giyen Omar Rekik'i takip eden isimlerden biri olduğu öne sürüldü.

OMAR REKIK'İN KARNESİ

Kariyeri boyunca 98 karşılaşmada sahaya çıkan Rekik, 6 kez gol sevinci yaşadı. Güncel piyasa değeri 600 bin euro olarak gösterilen genç oyuncunun Arsenal ile sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor.

BAŞKA TALİPLERİ DE VAR

Haberin detayında Fenerbahçe'nin yanı sıra 21 yaşındaki futbolcuyla Sevilla, Basel ve Birmingham'ın da ilgilendiği belirtildi.

F.Bahçeden büyük sürpriz 21 yaşında stoper