Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Başakşehir-Fenerbahçe (Maç özeti)

Başakşehir-Fenerbahçe (Maç özeti)

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Fenerbahçe, Başakşehir'i son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.

Başakşehir-Fenerbahçe (Maç özeti)

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, 30. dakikada 1-0 geriye düşerken, maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan Joao Pedro, takımına 3 puan kazandırdı. Fenerbahçe 88 ve 90+3. dakikada bulduğu gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı.

Kanarya, aldığı bu 3 puanla dış sahadaki yenilmezlik serisini 8 maça yükseltti. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 7 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Öte yandan Fenerbahçe, bu süreçte kalesini de gole kapatamadı.

MAÇ ÖZETİ

Maç bitti.

90+2: Fenerbahçe, Pedro ile 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

90' Maçın sonuna 6 dakikalık kayıp zaman ilave edildi.

88' GOL! Fenerbahçe, Pedro ile beraberliği yakaladı.

87' Başakşehir ikinci gole çok yaklaştı. Sol kanattan hızlı hücum şansı yakalayan ev sahibinde Szysz'in uzak direğe gönderdiği ortaya Januzaj vurdu. Meşin yuvarlak direkten döndü.

83' Başakşehir orta sahasında hakeme şiddetli itirazlarda bulunan Mahmut Tekdemir, sarı kart gördü.

71' Orta alanda İrfan Can'la girdiği hava topu mücadelesinde rakibine faul yapan Touba, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

66' Orta alanda Mert Hakan'a faul yapan Touba, sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

65' Sağ kanatta topu iyi kontrol eden Deniz, sol ayağıyla ceza sahasına ortaladı. Savunmada Samet bu topa ayak koydu.

60' İrfan Can'ın pası ile soldan hücuma katılan Alioski, bekletmeden içeri ortaladı. Ön direkte Pedro'ya çarpan top yandan oyun alanını terk etti.

55' Fenerbahçe yine çalışılmış bir duran top seti ile rakip kalede tehlike oluşturdu. Sağ kanatta Ferdi'nin ceza alanına gönderdiği orta üst direkten oyun alanına döndü. Dönen topu Samet, kafa ile tamamlamak istedi fakat top dışarı gitti.

50' Başakşehir'de Ömer Ali Şahiner'de Valencia'ya müdahalesinin ardından sarı kart gördü.

İkinci yarı başladı.

İlk sona erdi.

45+4 Ömer Ali'ye kontrolsüz bir müdahale yapan Oosterwolde, sarı kart gördü.

45' Başakşehir'de Ferdi'ye arkadan faul yapan Szysz, sarı kart gördü.

45' Maçın ilk yarısına 4 dakika eklendi.

37' Başakşehir savunmasından uzun gönderilen topta kaleci İrfan Can kalesini terk etti ve topa hamle yapmak istedi. Figueiredo'ya çarpan top dışarı gitti.

Haberin Devamı

33' Başakşehir bir kez daha tehlikeli geldi. Rakip ceza yayına gelen topun gelişine vuran Deniz Türüç, bu şutunda kaleci İrfan Can'ı geçemedi.

30' GOL! Başakşehir, Aleksic'in golü ile 1-0 öne geçti.

25' Sağ kanattan hücuma çıkan Ferdi, ceza sahasına orta denedi. Savunmadan geri dönen bu topa Fenerbahçeli oyuncular penaltı itirazlarında bulundu. Hakem Suat Arslanboğa, oyunu devam ettirdi.

17' Ceza sahasında sağ çaprazda topla buluşan Arda, bekletmeden sağ ayağıyla ortaladı. Uzak direğe giden topa akrobatik bir vuruş deneyen Valencia, istediği vuruşu yapamadı.

4' Arda sağ kanatta rakibinden çok iyi sıyrıldı ve pasını rakip yarı alanda merkeze oynadı. Valencia bu topa hareketlendi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

Maç başladı.

İLK 11'LER

Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali, Duarte, Touba, Lima, Biglia, Mahmut, Aleksic, Deniz, Szysz, Figueiredo

Haberin Devamı

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi, Samet, Szalai, Oosterwolde, Arao, İrfan Can Kahveci, Crespo, Rossi; Arda Güler, Valencia.