Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 17'lik yıldız için çıldırdılar! Sat Paqueta'yı, Aouar'ı al Arda'yı

17'lik yıldız için çıldırdılar! Sat Paqueta'yı, Aouar'ı al Arda'yı

Transfermarkt’ın verilerine göre dünyanın en pahalı 4.futbolcusu olan Arda Güler için Fransız devi Lyon devreye girdi.

17'lik yıldız için çıldırdılar! Sat Paqueta'yı, Aouar'ı al Arda'yı

Fenerbahçe’nin göz bebeği Arda Güler, geride kalan sezonda müthiş bir çıkış yaptı. Henüz 16 yaşında A takımla ilk maçına çıkan genç yıldız, Fenerbahçe tarihinin ligde gol sevinci yaşayan en genç oyuncusu olmuştu. Arda’nın yükselişi, piyasa değerine de yansıdı.

DÜNYANIN EN PAHALI 4. FUTBOLCUSU

Dünyanın en büyük futbol portallarından biri olan Transfermarkt’ın verilerine göre 17 yaşındaki oyuncunun tahmini değeri 6 milyon Euro. Arda, bu rakamla birlikte 17 yaş ve altı oyuncular arasında dünyanın en pahalı 4. futbolcusu oldu! Listenin ilk sırasında 60 milyon Euro ile Barcelona ve İspanya Milli Takımı’nın yıldızı Gavi, ikinci sırada 15 milyon Euro ile Dortmund’un golcüsü Youssoufa Moukoko, üçüncü sırada ise 10 milyon Euro ile Santos’un harika çocuğu Angelo yer aldı.

RESMİ TEKLİF İÇİN HAZIRLANIYOR

Sarı-Lacivertliler’in Süper Lig tarihinde gol atan en genç oyuncusu olan Arda Güler, geride kalan sezonda sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Birçok Avrupa takımı tarafından takibe alınan, Barcelona ve Dortmund’un izlettirdiği 17 yaşındaki yıldız için harekete geçen ilk takım Lyon oldu. Fransız ekibinin, Arda Güler’i kadrosuna katmak için teklif hazırlığında olduğu kaydedildi. Fransız devinin, genç yıldız için 10 milyon Euro ile Sarı-Lacivertliler’in kapısını çalacağı belirtildi. Ayrıca bir sonraki satıştan pay da önerilecek.

'GELİŞİME ÇOK AÇIK'

Lyon, Lucas Paqueta’yı Newcastle’a satmaya hazırlanıyor. Houssem Aouar için ise Roma devrede. Fransız ekibinin özellikle Paqueta’nın yerine Arda Güler’i düşündüğü kaydedildi. Lyon’un teknik patronu Peter Bosz’un 17 yaşındaki yıldız için, “Gelişime çok açık. Paqueta’nın yeteneklerine benzer bir stili var. Fiziksel olarak güçlenip, topsuz oyunda daha etkili olursa çok değerli bir futbolcuya dönüşür” şeklinde rapor verdiği kaydedildi.

17lik yıldız için çıldırdılar Sat Paquetayı, Aouarı al Ardayı

Haberin Devamı