Gazete Vatan Logo
Fatih Karagümrük Spor Fatih Karagümrük ile Galatasaray 3 puan için karşı karşıya

Fatih Karagümrük ile Galatasaray 3 puan için karşı karşıya

Spor Toto Süper Lig'de 11'inci haftanın açılış maçı Karagümrük ile Galatasaray arasında oynanıyor.

Fatih Karagümrük ile Galatasaray 3 puan için karşı karşıya

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci Hafta mücadelesinde Fatih Karagümrük, Galatasaray ile mücadele veriyor. Daha önce 19 kez karşı karşıya gelen iki ekip, sadece 4 maçtan beraberlikle ayrıldı. Kalan maçlardan 12'sini Galatasaray, 3'ünü ise Karagümrük galibiyetle tamamladı.

Fatih Karagümrük: 0 - 0 Galatasaray 

3. dakikada Mertens sol kanattan ceza sahasına sokulmak istedi. Karagümrük savunması dikkatli.

7. dakikada Caner'in sol kanattan ortasında ön direkte Diagne, topa hamle yapmıştı. Muslera ileri çıktı ve topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

13. dakikada Caner Erkin soldan ortaladı savunmadan seken top ceza sahasının solundaki Jimmy Durmaz'ın önünde kaldı. Jimmy'nin vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

15. dakikada sol kanatta topla buluşan Emre Taşdemir içeri ortalamak istedi. Emre'nin vuruşunda top doğrudan dışarı çıktı.

16. dakikada Mertens'in pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Kerem'in vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

19. dakikada Emre'nin sol kanattan içeri ortasında Icardi kafayla indirdi. Sol çaprazda topla buluşan Mertens'in vuruşunda top kaleci, Viviano'da kaldı.

Haberin Devamı

30. dakikada Torreira'ya faul yapan Adnan sarı kart gördü.

30. dakikada pozisyonu VAR'da inceleyen hakem sarı kartı iptal ederek Adnan'a direkt kırmızı kart gösterdi.

37. dakikada Dubois'nın sağ kanattan ortasında ceza sahasında Mertens'in kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

39. dakikada Oliveira sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Oliveira'nın vuruşunda top üstten auta gitti.

45. dakikada ilk yarı golsüz berabere bitti.

Fatih Karagümrük: Viviano, Biraschi, Caulker, Dresevic, Caner Erkin, Shukurov, Adnan Uğur, Jimmy Durmaz, Kouassi, Borini, Diagne

Galatasaray: Muslera, Dubois, Nelsson, Emin, Emre Taşdemir, Torreira, Sergio Oliveira, Rashia, Kerem, Mertens, Icardi

 

Galatasaray’da 3 değişiklik
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig’de son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’ine göre Fatih Karagümrük karşısında 3 değişiklik yaptı.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’ine göre 3 değişiklik yaptı. Buruk, Sacha Boey, Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş’ın yerine Leo Dubois, Emin Bayram ve Emre Taşdemir’e görev verdi.

Haberin Devamı

Emre Taşdemir, 28 Temmuz 2021’den sonra sahada
Galatasaray’da Emre Taşdemir bu sezon ilk kez görev aldı. Karşılaşmaya 11’de başlayan Taşdemir, geçtiğimiz sezonu Giresunspor’da kiralık olarak geçirmişti. Bu sezon sarı-kırmızılılar ile Rezerv Lig’de 4 maça çıkan 27 yaşındaki futbolcu, A Takım’da ise son olarak 28 Temmuz 2021 tarihinde PSV ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi eleme müsabakasında süre aldı.

Leo Dubois 2 maç sonra 11’de
Galatasaray’ın Fransız futbolcusu Leo Dubois, sağ bekte Sacha Boey’un cezasından dolayı Fatih Karagümrük maçına 11’de başladı. Dubois son olarak 8. haftada deplasmandaki Adana Demirspor mücadelesinde 11’de görev aldı. 28 yaşındaki futbolcu 10. haftadaki Kayserispor karşılaşmasında kadroda yer alırken, geçtiğimiz hafta da oyuna sonradan dahil oldu.

Haberin Devamı

Emin Bayram bu sezon ligde 3. kez 11’de başladı
Galatasaray’ın genç stoperi Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı’nın yokluğunda müsabakaya 11’de başladı. 19 yaşındaki futbolcu, Fatih Karagümrük maçıyla birlikte Süper Lig’de bu sezon 3. kez 11’de başladı. Bayram, bu sezon ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’ndaki mücadelede de 11’de görev aldı.

Mbaye Diagne ilk kez
Fatih Karagümrük’ün Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, transfer olduktan sonra ilk kez eski takımı Galatasaray’a karşı sahaya çıktı. Mücadeleye 11’de başlayan Diagne, yaz transfer sezonunda sarı-kırmızılılar ile karşılıklı anlaşarak takımdan ayrılmış, daha sonra Karagümrük ile sözleşme imzalamıştı.

Eksikler
Galatasaray’da Sacha Boey ile Abdülkerim Bardakcı, kırmızı kart cezalılarından dolayı kadroda yer almıyor. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Kazımcan Karataş ile Yusuf Demir’in de sakatlıkları bulunuyor. Danimarkalı futbolcu Mathias Ross da tercih olarak 21 kişilik kadroda yer almadı.

Galatasaray, Fatih Karagümrük maçına; Fernando Muslera, Leo Dubois, Victor Nelsson, Emin Bayram, Emre Taşdemir, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Milot Rashica, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11 ile başladı.

Yedeklerde ise Okan Kocuk, Patrick van Aanholt, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Yunus Akgün, Bafetimbi Gomis, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Juan Mata ve Metehan Baltacı bekledi.

Bu sezon iç sahada takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarı, Fatih Karagümrük maçında da deplasmandaki yerini aldı. Yaklaşık 7 bin sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşma öncesinde tezahüratlarla takımlarını mücadeleye hazırladı.

Haberin Devamı

Andrea Pirlo’dan kadroda 3 değişiklik
Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, Galatasaray karşısına son oynadıkları Ümraniyespor maçının 11’ine göre kadroda 3 değişiklik ile sahaya çıktı.

Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray’ı ağırlıyor. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakada Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, son oynadıkları Ümraniyespor maçının 11’ine göre kadroda 3 değişik ile sahaya çıktı.

İtalyan teknik adam; Lawrence, Ozdoev ve Kerim Frei yerine Adnan Uğur, Otabek Shukurov ve Mbaye Diagne’yi 11’de sahaya sürdü.

Fatih Karagümrük ile Galatasaray 3 puan için karşı karşıya