Gazete Vatan Logo
Süper Lig Emre Mor kimdir? Emre Mor Fenerbahçe’ye geldi mi? Emre Mor’un futbol kariyeri!

Emre Mor kimdir? Emre Mor Fenerbahçe’ye geldi mi? Emre Mor’un futbol kariyeri!

Fenerbahçe Emre Mor transferinde sona yaklaştı. Emre Mor ile görüşmeler olumlu yönde ilerlerken VavaCars Fatih Karagümrük ile bonservis pazarlığında da sona gelindi. İki kulüp arasındaki görüşmeler başkanlar düzeyinde gerçekleştiriliyor. Transferin henüz resmiyet kazanmadı ancak Fenerbahçeliler Emre Mor ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Emre Mor kimdir? Emre Mor Fenerbahçe’ye geldi mi? Emre Mor transferi bitti mi? Emre Mor’un futbol kariyeri!

Emre Mor kimdir? Emre Mor Fenerbahçe’ye geldi mi? Emre Mor’un futbol kariyeri!

Daha önce Galatasaray forması da giyen Emre Mor’un Fenerbahçe’ye transfer süreci devam ediyor. Görüşmeler büyük oranda tamamlandı ancak henüz resmiyet kazanmadı. VavaCars Fatih Karagümrük ile bonservis pazarlığında Fenerbahçe ile görüşmeler devam ediyor. Peki, Emre Mor kimdir? Emre Mor Fenerbahçe’ye geldi mi? Emre Mor transferi bitti mi? Emre Mor’un futbol kariyeri!

EMRE MOR KİMDİR?

24 Temmuz 1997'de Danimarka'da dünyaya gelen Emre Mor, Makedonya asıllı anne ile Uşaklı Türk bir babanın çocuğudur. 2022 yılı itibarıyla 24 yaşındadır ve sol ayağı ile futbolu çok beğenilen genç forvet oyuncusu olarak sağ kanat mevkiinde oynamaktadır.

Emre Mor futbola 4 yaşında Brønshøj Boldklub'te başlamıştır ve daha sonra U-19 takımına kadar yükseldiği Lyngby'ya transfer olmuştur. 2014 yılında Fransa takımlarından Saint-Étienne tarafından denenen futbolcu, Ocak 2015'te FC Nordsjælland'a transfer olarak kariyerine devam etmiştir.

28 Kasım 2015'te Randers FC ile oynanan Danimarka Ligi maçında kadroya alınan futbolcu, 84. dakikada oyuna girerek ilk maçına çıkmıştır. 28 Şubat 2015'te Viborg FF ile oynanan maçta kariyerinin ilk golünü atmıştır.

Haberin Devamı

7 Haziran 2016 tarihinde 9.75 milyon € bonservis bedeliyle Borussia Dortmund kulübüne transfer olan Emre Mor, Borussia Dortmund takımındaki ilk golünü 17 Eylül 2016 tarihinde Darmstadt kulübüne karşı atarak fileleri havalandırmıştır.

29 Ağustos 2017'de Mor, İspanyol kulübü Celta Vigo ile anlaşan Emre Mor, 2019 yaz transfer döneminde Süper Lig takımlarından Galatasaray'la 1 seneliğine kiralık olarak anlaşmaya varmıştır.

Emre Mor devre arası transfer sezonunun son gününde, 31 Ocak 2020 tarihinde Super League takımlarından Olimpiakos ile yarım sezon için sözleşme imzalayarak bu takıma kiralanmıştır ve 1 sezonu kiralık geçirdikten sonra Celta Vigo'ya geri dönmüştür. 2020-21 sezonundaki ilk lig maçına 12 Eylül'de çıkan Mor, Celta Vigo'da yeniden ilk 11 oyuncusu olarak kadroda yer almaya devam etmiştir.

26 Ağustos 2021'de sezon sonuna kadar Süper Lig takımlarından Fatih Karagümrük'e kiralanan Emre Mor, kariyerine Karagümrük'te devam etmektedir.

Haberin Devamı