Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Zaniolo'dan sonra Roma'dan bir yıldız daha geliyor

Zaniolo'dan sonra Roma'dan bir yıldız daha geliyor

Kevin N'Koudou ile yollarını ayırmak için girişimlere başlayan Beşiktaş, hücum hattını El Shaarawy takviyesiyle güçlendirmek istiyor.

Zaniolo'dan sonra Roma'dan bir yıldız daha geliyor

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde kalan, Türkiye Kupası'na da veda eden Beşiktaş'ta kurmaylar yıldız transferi yaparak taraftarı yeniden kazanmak için çalışmalarına başladı. Siyah-beyazlılar bu doğrultuda gündemine Stephan El Shaarawy'i dahil etti.

Beşiktaş'ın pazarlık aşamasında Roma'yı bir türlü ikna edemediği 30 yaşındaki oyuncu için yeni bir plan belirlediği iddia edildi. Siyah-beyazlılarda, Stephan El Shaarawy'e yer açmak için ayrılması beklenen oyuncu da netlik kazandı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

5 İMZA ATILDI

Beşiktaş'ta kurmaylar transfer dönemine hızlı bir başlangıç yaptı. Siyah-beyazlılar, forvet hattına Vincent Aboubakar'ı dahil etti. Al Nassr'dan ayrılan Kamerunlu forvet için herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi.

Beşiktaş'ın ikinci transferi orta saha kurgusuna oldu. Süper Lig devi, Konyaspor'dan Amir Hadziahmetovic'i kadrosuna kattı. Amir Hadziahmetovic için Konyaspor'a 3 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödendi. Siyah-beyazlılar daha sonra sağ bek rotasyonu için Kayserispor'dan Onur Bulut'u kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda çalışmalarına devam eden Beşiktaş, Sampdoria'dan Omar Colley'i kadrosuna dahil etti. 30 yaşındaki stoper için 2 milyon 300 bin euro bonservis bedeli ödendi. Beşiktaş'ın son takviyesi Gaziantep FK'dan Alexandru Maxim oldu. 32 yaşındaki on numara sezon sonuna kadar kiralandı.

AYRILIKLAR PEŞ PEŞE

Beşiktaş'ta kurmaylar kadroda düşünmediği oyuncularla yollarını ayırdı. Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkat çeken Wout Weghorst, Burnley'e geri döndü. Hollandalı santrfor için Beşiktaş'a tazminat maddesi ödendi. Siyah-beyazlılardan ayrılan bir diğer oyuncu Francisco Montero oldu. Bundesliga 2 ekibi Hamburg, 24 yaşındaki stoperi satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladı.

Siyah-beyazlılarda, Emrecan Uzunhan ve Oğuzhan Akgün'le kiralık olarak yollar ayrıldı. Brezilyalı orta saha Josef de Souza ile karşılıklı anlaşma sonucunda vedalaşıldı. Josef de Souza'nın sözleşmesi feshedildi.

ROMA İKNA EDİLEMEDİ

Haberin Devamı

Fanatik'in haberine göre; Serie A ekibi Roma'nın yıldız forveti Stephan El Shaarawy'i kadrosuna katmak için girişimlerde buluşan Beşiktaş, İtalya temsilcisini ikna edemedi.

30 yaşındaki futbolcunun sezon sonunda bitecek olan kontratını şimdiden feshetmesini isteyen siyah-beyazlılar, Roma'nın olumsuz tutum takınmasının ardından İtalyan kulübüyle görüşmelerini durdurdu.

BOSMAN KURALI DEVREDE

Stephan El Shaarawy'in Roma ile olan sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olmasının ardından siyah-beyazlılar, Bosman Kuralı'nı devreye soktu. 30 yaşındaki santrforla transfer görüşmelerinin yeni sezon için başladığı kaydedildi.

İtalyan futbolcuyu bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmayı planlayan siyah-beyazlıların, 30 yaşındaki oyuncuyla maaş pazarlıklarına başladığı belirtildi. Beşiktaş'ın Stephan El Shaarawy için düşündüğü mali detaylar da belli oldu.

Siyah-beyazlıların yıldız futbolcuya 1 milyon 500 bin euro garanti, 500 bin euro da bonuslu olmak üzere 2 artı 1 yıllık anlaşma teklif edeceği kaydedildi. Beşiktaş kurmaylarının bu transfer için imza parası ödemeyi planlamadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

4 GOLE KATKI SAĞLADI

Stephan El Shaarawy bu sezon Roma formasıyla 23 resmi maçta forma şansı buldu. 30 yaşındaki hücumcu bu karşılaşmalarda 3 kez rakip fileleri havalandırdı ve takım arkadaşlarına 1 gol pası verdi. Tecrübeli santrfor, sol kanatta forma şansı bulmasıyla da biliniyor.

Genoa altyapısında futbola başlayan Stephan El Shaarawy daha sonra Padova, Milan, Monaco, Roma ve Shanghai Shenhua formaları giydi. Tecrübeli futbolcu için şu ana kadar 52 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödendi. Roma ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek İtalyan oyuncunun güncel piyasa değeri 5 milyon euro.

N'KOUDOU ADIM ADIM AYRILIĞA

Stephan El Shaarawy ile sözleşme imzalamayı hedefleyen Beşiktaş'ta kadroda gereken boşluğun açılması için de çalışmalar başladı. Siyah-beyazlıların Georges Kevin N'Koudou ile yol ayrımında olduğu vurgulandı.

Beşiktaş'ın Adana Demirspor'la temas halinde bulunan Georges Kevin N'Koudou için herhangi bir bonservis bedeli talep etmediği belirtildi. Yıldız futbolcunun Adana Demirspor'la anlaşma sağlaması halinde sezonun kalan bölümü için hak edişlerini bırakıp takımdan ayrılmasının beklendiği kaydedildi. Georges Kevin N'Koudou ile Adana Demirspor arasındaki transfer pazarlıklarının devam ettiği aktarıldı.

Zaniolodan sonra Romadan bir yıldız daha geliyor

Haberin Devamı