Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor

Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor

Coutinho ve Lanzini gibi 10 numaralarla görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyor Zaynutdinov'u gündemine aldı.

Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor

Gelecek sezon için transfer planlamalarına başlayan Beşiktaş, yıldız futbolcuyu listesine aldı. Söz konusu futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yeni karar ile yerli statüsünde sayılabilecek.

SEZONUN İLK TRANSFERİ EMRECAN

Beşiktaş, Somaspor'dan Emrecan Bulut'u 4+1 yıllığına kadrosuna kattığını duyurdu.

Beşiktaş'tan gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, profesyonel futbolcu Emrecan Bulut’un transferi için Somaspor’la anlaşmaya varmıştır. Emrecan Bulut’la 4+1 yıllık sözleşme imzalanmıştır."

Siyah-beyazlı ekibin yeni transferi 20 yaşındaki Emrecan Bulut, geçen sezon Somaspor formasıyla 34 maçta 16 gol attı.

BURAK YILMAZ, ŞENOL GÜNEŞ'İN YARDIMCISI OLDU

Fortuna Sittard'da sezonun tamamlayan Burak Yılmaz basın toplantısı düzenleyerek futbolu bıraktığını duyurmuştu. Futbolu bırakan Burak Yılmaz, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in ekibine dahil oldu.

TAYFUR BİNGÖL VEDA ETTİ

Geçtiğimiz sezon Alanyaspor'dan Beşiktaş'a kiralık olarak transfer olan Tayfur Bingöl'ün siyah-beyazlı takım ile sözleşmesi sona erdi. 30 yaşındaki futbolcu, sosyal medya hesabından Beşiktaş'a veda etti.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından Teknik Direktör Şenol Güneş ile fotoğrafını paylaşan Tayfur Bingöl, "Her şey için teşekkürler hocam." ifadelerini kullandı.

KARTAL KONTROLDEN GEÇTİ

Beşiktaşlı futbolcular, sağlık kontrolünden geçti. Siyah-beyazlılarda, Gedson Fernandes, Jackson Muleka, Rachid Ghezzal, Emirhan Delibaş, Berkay Kençtemur, Emre Kaya, Enes Cinemre, Burak Selver Yıldız, Emir Yaşar, Besar Gudjufi, Mustafa Erhan Hekimoğlu, Badra Cisse, Francisco Montero, Serkan Emrecan Terzi, Oğuzhan Akgün ve Necati Bilgiç, yeni sezon öncesi Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde muayene edildi. Detaylı kan tetkikleri yapılan futbolcular; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerindeki kontrollerin ardından akciğer ve efor testleriyle muayeneleri tamamlandı.

İKİ GENÇ İSİMDEN ŞAMPİYONLUK SÖZÜ

Beşiktaş’ın iki genç ismi, yeni transfer Emrecan Bulut ile Kerem Atakan Kesgin dün basının karşısına çıktı. Emrecan, “Elimizden geleni yapıp bu sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacağız. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olan Beşiktaş’ta forma giydiğim için çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Bu benim için büyük bir şeref” dedi. Kerem Atakan da, “İyi bir tatil yapıp buraya iyi bir şekilde gelmek istiyorduk. Herkes de bu şekilde gelmiş. Umarım geçen sene yakalayamadığımız şampiyonluğu alıp taraftarımıza hediye ederiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

10 NUMARA TRANSFER

Titiz bir transfer çalışması yürüten ve birden fazla kriterlerle ilgilenen Beşiktaş’ın gündemine, CSKA Moskova’nın adeta jokeri durumundaki Bakhtiyor Zaynutdinov girdi.

10 numara pozisyonunda bulunmasına rağmen, geçen sezon stoper, orta saha, sol bek ve sol kanatta görev yapan Kazak futbolcu, sağ kanatta da kusursuz bir görev üstleniyor. Birçok meziyeti üzerinde barındıran oyuncu, Teknik Direktör Şenol Güneş’in tarif ettiği, “çok yönlü” futbolcu tanımına da uyuyor. Rus ekibiyle 2025 yılı sonuna kadar sözleşmesi bulunan Zaynutdinov’u bonservisiyle birlikte almak isteyen Beşiktaş’ın transfer görüşmelerini hızlandırdığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Sol ayaklı olmasının yanında, Kazak Milli Takımı’nda da görev yapan Bakhtiyor Zaynutdinov’un diğer bir özelliği de, yeni kurala göre Türk oyuncu statüsünde sayılabilecek olması... Türkiye Futbol Federasyonu’nun Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan asıllı oyunculardan birini yerli statüsünde kabul edecek olması, Zaynutdinov’a olan ilgiyi daha da artırıyor.

KARNESİ

Kariyerinde toplam 176 resmi maça çıkan Bakhtiyor Zaynutdinov, söz konusu maçlarda 23 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Kazakistanlı futbolcu, bunun yanında takım arkadaşlarına da 15 kez gol pası verdi.

Yabancı kuralına takılmayacak Beşiktaşın yeni 10 numarası Rusyadan geliyor