Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kampın en iyi 4 yıldızı belli oldu! Yeni transfer olmuş gibi...

Kampın en iyi 4 yıldızı belli oldu! Yeni transfer olmuş gibi...

Kamp çalışmalarını Almanya'da sürdüren Beşiktaş'ta; Aboubakar, Ghezzal, Rosier ve Gedson Fernandes'in performansları alkış topladı.

Kampın en iyi 4 yıldızı belli oldu! Yeni transfer olmuş gibi...

2023-24 sezonu hazırlıkları kapsamında Almanya’da kamp çalışmaları, Avusturya’da da maçlarını oynayan Beşiktaş’ta özel bir isim dikkat çekti. Futbol kariyerini sonlandırıp antrenörlük hayatına başlayan Burak Yılmaz, kamp süresince çalışkanlığı ve azmiyle yıldızlaştı.

Türk futbol tarihinin en önemli golcülerinden biri olan Burak Yılmaz, antrenörlük kariyeri için de gelecek açısından olumlu sinyaller verdi. Burak hoca, sabah idmanlarına futbolculardan önce gelip, koşular yaparak kendini hazırladı, adeta forma bekleyen bir yıldız gibi formdaydı. Sürekli Şenol Güneş ve teknik ekiple konuşan, hazırladığı notlardan faydalanan Burak Yılmaz, her zaman çok aktif oldu.

Genç çalıştırıcının futbolcularla kurduğu yakın diyalog, idmanlardan sonra herkesle hep yakın olması ve oyuncuların da kendisine büyük saygı duyması işleri kolaylaştırdı. Şenol Güneş de teknik ekibine katılan eski öğrencisi ve yeni yardımcısının performansından memnun olduğunu belirtti.

Burak Yılmaz’ın performansı kadar bazı futbolcular da öne çıktı. İşte Beşiktaş’ın kamp raporu:

Haberin Devamı

Aboubakar: Antrenmanları hiç kaçırmadı. Hazırlık maçlarındaki 3 golüyle formda olduğunu gösterdi. Kilo fazlası da kalmadı.

Ghezzal: Tıpkı yeni bir transfer gibiydi. Antrenmanlarda formda ve istekliydi. Maç temposu yakaladıkça eski performansını yakalaması bekleniyor.

Muleka: Oyuncu grubuna dahil olmaya çalıştı. Geçen seneki tutuk halini atlatmış gibiydi. Cenk Tosun’un yokluğunda forma şansı buldu.

Rosier: Tamamen takıma odaklanmış gözüktü. Performansıyla ilk sezonunu hatırlattı. Ghezzal ile uyumu da etkili.

EKSİK TRANSFERLER

Beşiktaş, Almanya kampına 25 kişilik kadroyla geldi. Kadroda 4 kaleci ve 21 oyuncu yer aldı. Teknik direktör Şenol Güneş, kamp yerini çok beğendi. Takımın iskeletini sağlam bulan Güneş, sadece kamp dönemine transferlerin yetişmesini bekliyordu. Ama sadece yeni transferlerden Emirhan vardı. Tecrübeli çalıştırıcının planı 3 yeni oyuncuyu ideal 11’e monte edip, yedek kulübesini de güçlendirmek... Şu ana kadar 2 transfer geldi, en az 3 yeni ismin daha takviye edilmesi isteniyor.

Haberin Devamı

KADRO AÇIKLANDI

UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Arnavutluk’tan KF Tirana ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ın oyuncu listesi belli oldu. Siyah-beyazlılarda yeni transferler Amartey ile Onana da kadroda yer aldı. İşte Konferans Ligi kadrosu: Aboubakar, Amartey, Emrecan Bulut, Onur Bulut, Gedson, Colley, Ersin, Ghezzal, Mert Günok, Hadziahmetovic, Hasic, Kerem Atakan, Semih, Masuaku, Umut Meraş, Montero, Muleka, Onana, Rosier, Salih Uçan, Necip, Emrecan Uzunhan, Berkay Vardar, Kartal Kayra, Utku Yuvakuran.

DEMİR EGE POTANSİYELLİ

Kamp süresince genç yıldızlar ilgiyle takip edildi. Özellikle Demir Ege Tıknaz dikkat çekti. 2004 doğumlu Demir Ege’nin çok potansiyelli olduğu aşikar. Oyunda sırıtmadı. Eğer kendini kaybetmez, özgüvenini yitirmezse orta sahada rotasyona katılması ve Şenol Güneş’in elini güçlendirmesi beklenebilir. Ayrıca 19 yaşındaki yıldızın sahip olduğu oyun görüşü de orta saha rotasyonuna katılmasını sağlayabilir. Diğer genç yıldızlar ise tam anlamıyla istenen performansa ulaşamadı. Kerem Atakan Kesgin, Berkay Vardar ve Emirhan Bulut, hazırlık maçlarında az süre aldı.

Haberin Devamı

GEDSON KALDIĞI YERDEN

Geçen sezonun yıldızlarından Gedson Fernandes adeta kaldığı yerden devam ediyor. Takımın beyni gibi. Şenol Güneş’in ilk 11’e yazacağı öncelikli futbolculardan olacağı belli. Gedson gibi takım kaptanı Necip Uysal da çalışkanlığıyla öne çıkan isimlerden oldu. Necip Uysal tam bir joker gibi. Takım içinde herkes kaptana saygı duyuyor. Necip’in her zaman hazır olması, verilen her görevi yerine getirmesi teknik heyeti de rahatlatıyor.

Daniel Amartey: Çok mutluyum Beşiktaş’ın yeni transferi Daniel Amartey açıklamalarda bulundu. Transferinden dolayı sevinçli olduğunu kaydeden Ganalı stoper, “Beşiktaş’ta olduğum için çok mutluyum.Gelmeden önce KevinPrince Boateng, Bernard Mensah ve Rachid Ghezzal ile konuştum. Kulüp hakkında çok olumlu şeyler söylediler” dedi. Mevkiisini anlatan Amartey, “Kariyerimde stoper, sağ bek ve defansif orta saha pozisyonlarında oynadım. Kendimi stoper olarak daha iyi hissediyorum. Ancak ben nerede oynadığıma takılmam. Hocamın kararına saygı duyarım, o nerede oynamamı isterse orada oynarım” ifadelerini kullandı. (Milliyet)

Haberin Devamı

Kampın en iyi 4 yıldızı belli oldu Yeni transfer olmuş gibi...