Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Gedson Fernandes derken 33 yaşındaki futbolcuya 5 milyon euro

Gedson Fernandes derken 33 yaşındaki futbolcuya 5 milyon euro

Beşiktaş'ın sezon başında bonservissiz bir şekilde kadrosuna kattığı Faslı stoper Romain Saiss için Nottingham Forest 5 milyon euro'yu gözden çıkardı.

Gedson Fernandes derken 33 yaşındaki futbolcuya 5 milyon euro

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, gelecek sezon transfer çalışmalarına başladı. Öte yandan siyah-beyazlıların yıldız futbolcu, gösterdiği performans ile Avrupa devlerini peşine taktı. Beşiktaş kurmayları, tecrübeli futbolcu için 5 milyondan aşağı bir teklif gelmesi takdirde kabul etmeyeceği öğrenildi. Bunun yanında yıldız isme Avrupa devinin talip çıktığı kaydedildi.

İKİNCİ YARININ EN İYİSİ

Beşiktaş, tecrübeli teknik adam Şenol Güneş yönetiminde yakaladığı önemli çıkışla 2022-23 sezonunun ikinci yarısında en çok puan toplayan takım oldu.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Kara Kartal, ligin ikinci yarısında çıktığı (biri ertelenen Antalyaspor maçı) 17 karşılaşmada sadece 1 kez kaybederken 3 beraberlik, 13 galibiyet aldığı bu seride 42 puan toplamayı başardı. Beşiktaş, bu performansıyla 15’er maç oynayan iki ezeli rakibi Galatasaray ve Fenerbahçe’yi geride bırakmayı başardı.

2.33 PUAN ORTALAMASI

Toplamda 74 puanı olan Kartal, bunların 41’ini yani yüzde 55’ini sezonun ikinci bölümünde topladı. Güneş, Beşiktaş ile 21 lig maçında 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi yaşarken 2.33 puan ortalaması yakaladı.

Haberin Devamı

ATİBA’YA ÖZEL TÖREN VE PLAKET

Beşiktaş’ın emektar kaptanı Atiba Hutchinson sezonun son haftasında Vodafone Park’ta Konyaspor’la oynanacak maçta kariyerini noktalayacak. Kartal’a 2013’te PSV’den transfer olan ve tam 10 yıldır aralıksız siyah-beyazlı formayı giyen 40 yaşındaki Kanadalı orta saha oyuncusu, Konyaspor karşılaşmasında taraftarlara veda edecek.

Siyah-beyazlı yönetim maçtan önce düzenlenecek törende Atiba’ya teşekkür plaketi verecek. Teknik Direktör Şenol Güneş’in Atiba’yı karşılaşmanın kadrosuna alması ve son bölümlerde sahaya sürmesi bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'TAN SAISS KARARI

Premier Lig ekiplerinden Nottingham Forets, Beşiktaşlı Romain Saiss’in peşini bırakmıyor. İngiliz kulübü ara transfer döneminde Faslı stoperi kadrosuna katmak için yoğun çaba harcamıştı. Saiss’le anlaşan Nottingham Forest son dakikada ortaya çıkan pürüzler nedeniyle transferi yetiştirememişti.

Haberin Devamı

Nottingham Forest’in Saiss için ısrarını sürdürdüğü belirlendi. İngiliz ekibinin sezon sonunu beklediği ve 33 yaşındaki başarılı stoperi renklerine bağlamak için Beşiktaş’a yeni bir teklif yapacağı ifade edildi. İngiltere’ye dönmeye sıcak bakan Saiss’in kulüplerin anlaşması halinde Beşiktaş’tan ayrılabileceği kaydedildi.

Ancak siyah-beyazlılar, Teknik Direktör Şenol Güneş’in savunmada en çok güvendiği isimlerden biri olan Saiss’i kolay kolay bırakmak istemiyor. Beşiktaş’ın Faslı futbolcuyu 4-5 milyon eurodan aşağı bir bonservis bedeline satmayacağı öğrenildi. Resmi teklifte bulunması halinde Nottingham Forest’ten 5 milyon euro talep edileceği aktarıldı.

Beşiktaş, Wolwerhampton’da 6 sezon aralıksız forma giyen Saiss’i sezon başında bedelsiz transfer ederken 2+1 yıllık sözleşme imzalatmıştı. Fas Milli Takımı ile Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda yarı final oynayan Saiss buradaki başarısıyla da Avrupa piyasasında adından söz ettirmeyi başarmıştı.

TEK GOLÜNÜ DERBİDE ATTI

Romain Saiss, Beşiktaş formasıyla 26 resmi maça çıkarken 1 gol, 2 asiste imza attı. Tayyip Talha Sanuç’un sezonu kapatması üzerine sağ stoper pozisyonuna geçiş yapan Faslı savunmacı tek golünü Vodafone Park’ta Galatasaray’ı 3-1 yendikleri derbide kaydetti.

Gedson Fernandes derken 33 yaşındaki futbolcuya 5 milyon euro

Haberin Devamı