Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Galatasaray maçı öncesi Beşiktaş'a kötü haber! Yıldız futbolcu derbide yok

Galatasaray maçı öncesi Beşiktaş'a kötü haber! Yıldız futbolcu derbide yok

Bu sezon sık sık sakatlık problemleriyle uğra Rachid Ghezzal'ın Galatasaray derbisinde forma giyemeyeceği öğrenildi.

Galatasaray maçı öncesi Beşiktaş'a kötü haber! Yıldız futbolcu derbide yok

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona Valerien Ismael ile başlayan Beşiktaş, art arda alınan kötü sonuçların ardından Fransız çalıştırıcı ile ayrılma kararı vermişti. Genç teknik adamdan boşalan koltuğu tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş ile dolduran siyah-beyazlılar, taraftarlarına özlenen futbolu izletmeye başlamıştı.

Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'na veda etmesinin ardından yoluna tek kulvarda devam eden Şenol Güneş'in öğrencileri, son olarak haftanın kritik maçında Ümraniyespor'u 2-0 yenmişti. Bu skorla beraber puanını 62'ye çıkartan Beşiktaş, 2 maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 1 puan arkasında yer alıyor. Ligin zorlu virajında liderlik yarışından kopmak istemeyen siyah-beyazlılar, önümüzdeki haftasonu lider Galatasaray'ı konuk edecek. Önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarını hızlandıran Kartal'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Beşiktaş'a yıldız futbolcudan iyi haber geldi. İşte haberin ayrıntıları...

YILDIZLAR GALATASARAY'I BEKLİYOR

Beşiktaş formasıyla son 7 maçta rakip fileleri 7 kez havalandırarak formunun zirvesinde olduğunu gösteren Vincent Aboubakar, derbiye kilitlendi... Yıldız santrfor, pazar günkü Galatasaray derbisine özel olarak hazırlanıp zirve yarışındaki dengeleri bozmak istiyor. Kartal'ın bir diğer forveti Cenk Tosun da çok formda. Hafta boyunca takımın izinli olduğu anlarda da çalışmalarına devam edecek olan Aboubakar, şovuna kaldığı yerden devam etmeyi hedefliyor. Bu sezon 3. asistini yapan Cenk Tosun 12 de gol attı. Tecrübeli futbolcu, böylece bu sezon 15 gole katkı verdi. Cenk, derbide de hücum hattında etkili olmaya çalışacak.

Haberin Devamı

GHEZZAL'DAN KÖTÜ HABER

Daha önceden kasığından yaşadığı sakatlık tam geçmeyen tecrübeli oyuncunun, probleminin arttığı ve bundan dolayı Galatasaray mücadelesinde forma giyme ihtimalinin oldukça zor olduğu kaydedildi. 30 yaşındaki oyuncunun kasığında yırtık tespit edilmesi halinde sahalarda en az 2 hafta uzak kalabilir. Bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 11 maçta görev alan Rachid Ghezzal, 2 gol attı, 3 asist yaptı.

Haberin Devamı

WEGHORST'TAN BEŞİKTAŞ AÇIKLAMASI

Sezon başında kiralık olarak Beşiktaş'a transfer olan, ancak devre arasında sürpriz bir şekilde Manchester United'a giden Wout Weghorst, FA Cup finaline yükselme sevincinin ardından yaptığı açıklamada Beşiktaş ile alakalı konuştu. 30 yaşındaki oyuncu Beşiktaş ile alakalı olarak, "Dürüst olmak gerekirse Türkiye'de çok iyi zaman geçirdim. Birden buraya geldim. Beşiktaş taraftarlarını özlüyorum. Harika bir zaman geçirdim. Benim için çok özeldi" ifadelerini kullandı.

BREZİLYA BASINI DUYURDU

Uzun süredir adı gündemde olan ve Galatasaray'ın da ilgilendiği James Rodriguez konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Oyuncuyla yakın temasta olan Beşiktaş için Brezilya basınından da iddialar geldi. Oyuncunun gelecek sezon siyah beyazlı formayı giyeceği belirtildi. Brezilya basınında yer alan haberde 31 yaşındaki Kolombiyalı 10 numara ile Botafogo'nun ilgilendiği vurgulanarak "Ancak Botafogo'nun bu hayali gerçekleşmeyebilir."

BEŞİKTAŞ'IN TEKLİFİ...

"Ona sahip olma konusundaki güven her geçen gün azalıyor. Bunun nedeni, oyuncunun Türkiye'den Beşiktaş'tan aldığı teklif" denildi. Haberde Rodriguez'in daha önce formasını giydiği Real Madrid nedeniyle İspanya'dan bir takımla anlaşmaya öncelik verdiği detayı da paylaşıldı. Fakat bunun zor olduğu kaydedildi. "Rodriguez eski popülaritesinde değil. Geçmiş dönemdeki gibi bir pazarı yok. İspanya'da umduğu teklifleri bulması çok çok zor. Bu nedenle en ciddi talibi olan Beşiktaş'a gitmesi yüksek ihtimal" yorumu yapıldı.

Haberin Devamı

RODRIGUEZ'İN KARİYERİ

Son olarak Yunan ekibi Olympiakos'ta forma giyen ve şu an boşta olan James'in piyasa değeri 9 milyon euro civarında. Şu an boşta olan James Rodriguez; Real Madrid, Porto, Monaco, Bayern Münih, Everton gibi takımların formasını terletti. Kariyerinde toplam 453 karşılaşmaya çıkıp 120 gol, 147 de asist üreterek toplamda 267 gole direkt etki etmiş oldu. Milli takımda da 90 karşılaşmada çıkarken 26 gol kaydetti. Kolombiyalı yıldız futbolcunun ismi daha önce sık sık Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılmıştı. Rodriguez kanatlarda da görev yapabiliyor. Beşiktaş, oyuncunun olası transferi halinde ezeli rakiplerine de çalım atmış olacak.

Haberin Devamı