Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fatih Terim 1 yıl peşinden koşmuştu! Josef de Souza'nın yerine Malili orta saha

Fatih Terim 1 yıl peşinden koşmuştu! Josef de Souza'nın yerine Malili orta saha

Josef de Souza ile yollarını ayırdıktan sonra orta sahaya takviye yapma kararı alan Beşiktaş, Fatih Terim'in 1 yıl peşinden koştuğu Malili yıldızla görüşmelere başladı.

Fatih Terim 1 yıl peşinden koşmuştu! Josef de Souza'nın yerine Malili orta saha

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ta kurmaylar transfer çalışmalarını sıklaştırdı. Siyah-beyazlılar, tecrübeli çalıştırıcının raporu doğrultusunda Josef de Souza'nın alternatifini buldu. Süper Lig devinin gündemine Fatih Terim'in durumunu yakından takip ettiği yıldız futbolcuyu aldığı öne sürüldü.

Beşiktaş'ın tecrübeli orta saha için transfer planını hazırladığı ve Jackson Muleka'yı takasta kullanabileceği kaydedildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

JOSEF DE SOUZA VEDA ETTİ

Süper Lig devi Beşiktaş'ta Josef de Souza dönemi sürpriz bir şekilde sona erdi. Siyah-beyazlıların sezon başı kampında sakatlanan Brezilyalı futbolcuyu sezon boyunca sakatlıklar rahat bırakmadı. Beşiktaş, 34 yaşındaki orta sahanın sözleşmesini karşılıklı anlaşma sonucunda feshetti.

Siyah-beyazlılardan ayrılan Josef de Souza geri dönmek istediğini belirtti. Brezilyalı futbolcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygusal ifadelere yer verdi. 34 yaşındaki oyuncu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş bana Türkiye’ye geri dönüşün kapılarını açan takım oldu. Büyük şükranlarımı sunuyorum ve saygı duyuyorum bu kulübe. Erdal Torunoğulları’na da beni Beşiktaş’a getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Onlar bana güvendiler. Arabistan’dan dönen insanlara genelde güvenilip alınmaz ama onlar bana inandı. Kariyerimin son adımı Beşiktaş olur, burada bitiririm diye düşünüyordum. Ama bazen istediğiniz şekilde ilerlemiyor her şey. Benim için çok zor bir ayrılık. Beni bugüne kadar en çok Beşiktaş sevdi. Ben de en çok Beşiktaş’ı sevdim. Beraber oynadığım tüm takım arkadaşlarıma, tüm taraftarlara çok teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

ALIOU DIENG GÜNDEME GELDİ

Mısır basınına göre; Çin'e giden Josef de Souza'nın alternatifi belli oldu. On Sport FM'de yer alan habere göre; siyah-beyazlılar, Mısır temsilcisi Al Ahly'de forma giyen Aliou Dieng'i transfer gündemine dahil etti.

Süper Lig devinin Malili orta saha için Al Ahly'e 5-6 milyon dolar seviyesinde bir bonservis bedeli önerdiği belirtildi. Mısır temsilcisinin Aliou Dieng için Beşiktaş'tan 8 milyon dolar bonservis bedeli talep ettiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Aliou Dieng için başka bir transfer formülünü de devreye sokabileceği kaydedildi. Süper Lig devinin, Al Ahly'nin kısa bir süre önce transfer gündeminde yer alan Jackson Muleka hamlesiyle aradaki pürüzleri noktalayabileceği aktarıldı.

AL AHLY SICAK, DIENG KABUL ETTİ

Mısır basınında yer alan haberde; Aliou Dieng için 8 milyon euro bonservis bedeli talep eden Al Ahly'nin Jackson Muleka'nın da teklife dahil edilmesine sıcak baktığı belirtildi.

Beşiktaş'ın Aliou Dieng ile de görüşmelere başladığı kaydedildi. Malili orta sahanın Türkiye'de oynamaya sıcak baktığı vurgulandı. Beşiktaş'ın transfer teklifini Aliou Dieng'in kabul ettiği ve son sözü Al Ahly'e bıraktığı aktarıldı.

TERİM'İN GÖZDESİYDİ

Aliou Dieng daha önce uzunca bir süre Galatasaray'ın transfer gündeminde yer almıştı. Sarı-kırmızılılarda dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in Mısırlı oyuncunun transferini çok istediği belirtilmişti. Sarı-kırmızılılar, Aliou Dieng için yoğun girişimlerde bulunmuş ancak Al Ahly'nin yüksek bonservis bedeli beklentisi sonrası görüşmeler sonuca ulaşmamıştı.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ 2026'DA BİTECEK

Siyah-beyazlıların transfer gündemindeki Aliou Dieng bu sezon Al Ahly formasını 19 resmi maçta giydi. Malili oyuncu bu süreçte rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısı gösterdi. Aliou Dieng'in güncel piyasa değeri 3 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor. 25 yaşındaki orta sahanın Al Ahly ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek.

Djoliba Academy'de futbola başlayan Aliou Dieng, 2017-2018 sezonu devre arasında 40 bin euro karşılığında MC Alger'e gitti. Al Ahly, Aliou Dieng için 2019-2020 sezonu başında 1 milyon 100 bin euro bonservis bedeli ödedi. Yıldız futbolcu, Mali Milli Takımı'nda 25 maçta oynadı ve 2 gol atma başarısı gösterdi.

Fatih Terim 1 yıl peşinden koşmuştu Josef de Souzanın yerine Malili orta saha