Gazete Vatan Logo
Beşiktaş En kötü futbolcular arasına girdi! 'Sanki hiç gücü yok'

En kötü futbolcular arasına girdi! 'Sanki hiç gücü yok'

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilmesine karşın Beşiktaş'ta gösterdiği performansla resmen hayal kırıklığı yaratan Dele Alli için olay yaratan yorum geldi.

En kötü futbolcular arasına girdi! 'Sanki hiç gücü yok'

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, sezon başında kadrosuna kattığı yıldız futbolcular ile dikkat çekti. Bu yıldızların arasında en dikkat çeken futbolcu, bir dönem 100 milyon euro bonservis bedeli olan İngiliz futbolcu Dele Alli oldu. Siyah-beyazlı ekibe büyük umutlar ile transfer edilen Dele Alli, aldığı süre boyunca istenilen performansı veremedi ve Beşiktaş kurmayları Dele Alli için son kararını verdi.

Siyah-beyazlılar, Everton'dan Dele Alli'yi sezon başında transfer etti. Beşiktaş'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Bamidele Jermaine Alli'nin geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile 25.08.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2022-2023 sezonunun sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Everton FC Kulübü'ne kiralama bedeli ödenmeyecektir. Sezon sonuna kadar kullanılmak koşulu ile oyuncunun satın alma opsiyonu Şirketimizde bulunmaktadır. Oyuncuya 2022-2023 sezonu için net 2.200.000 Avro garanti ücrete ek olarak aldığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 10.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir" denilmişti.

Haberin Devamı

'SANKİ HİÇ GÜCÜ YOK'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelmişti. Siyah-beyazlıların gündemini değerlendiren tecrübeli teknik direktör, Tottenham'dan kiralanan Dele Alli konusunda açık konuşmuştu. Şenol Güneş, Dele Alli'den verim alamadığı için rahatsız olduğunu belirterek, "Dele Alli'nin problemi yok. Çok mütevazi bir oyuncu, çalışıyor, koşuyor. Top kazanmaya başladı. Top kullanma ve şut atmada sıkıntısı var. Sanki hiç gücü yok. Talihsizlik mi, bu böyle mi bilemiyorum. Verim alamadım, rahatsızım" ifadelerini kullanmıştı.

EN KÖTÜ FUTBOLCULAR ARASINA GİRDİ

The Best ödülüne göndermede bulunmak amacıyla düzenlenen "The Worst" (En kötü) ödül töreni için Dele Alli, Marca'daki haberde yer aldı.

Tottenham'da kariyerinin zirvesine çıkan ancak daha sonra her geçen gün performansı geriye giden ve son olarak Beşiktaş'a kiralanan Dele Alli, The Worst'a aday gösterilen isimlerden birisi oldu.

Haberin Devamı

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Beşiktaş forması giyen Dele Alli, bu sezon siyah-beyazlı forma ile toplam 1 resmi müsabakaya çıktı. İngiliz futbolcu söz konusu maçlarda 3 kez rakip fileleri sarsmayı başardı.

KARAR VERİLDİ

The Athletic'te yer alan habere göre; Beşiktaş, Dele Alli'nin bonservisini almayacak. Yine haberde yer alan bilgiye göre; oyuncunun 8 milyon Pound değerinde opsiyonu bulunuyor. Beşiktaş'ın bu opsiyonu kullanmamasının yanı sıra; Everton'ın da sezon sonu takıma dönecek olan 26 yaşındaki orta sahayla yollarını ayırmayı planladığı ifade edildi.

Oyuncunun Everton'daki sözleşmesi de 2024 yazında sona erecek ancak Premier Lig ekibinin sözleşme sonunu beklemeden yollarını ayırmayı planladığı belirtildi.

MK Dons altyapısından gelen oyuncu, en parlak dönemini Tottenham'da geçirmiş ve Şampiyonlar Ligi finaline kadar yükselmişti. Pochettino'nun göz bebeği olan Dele Alli, Arjantinli teknik direktörün ayrılığının ardından dikiş tutturamadı. (Skorer)

En kötü futbolcular arasına girdi Sanki hiç gücü yok