Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'a 135 milyon euro'luk orta saha! Görüşmelere başlandı

Beşiktaş'a 135 milyon euro'luk orta saha! Görüşmelere başlandı

Tormena, Kuzyaev, Lyanco gibi tecrübeli futbolcularla ilgilenen Beşiktaş Brezilyalı yıldız futbolcu Philippe Coutinho için görüşmelere başladı.

Beşiktaş'a 135 milyon euro'luk orta saha! Görüşmelere başlandı

Beşiktaş'ta gelecek sezon adına transfer çalışmaları hızlandırıldı. Siyah-beyazlılarda on numara pozisyonuna yapılacak takviye konusunda gündeme Coutinho geldi. Beşiktaş'ın Sambacı futbolcu için görüşmelere başladığı öğrenildi.

Siyah-beyazlıların tecrübeli oyuncuyu transfer etmek için belirlediği transfer politikasına MİLLİYET ulaştı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

STOPERDE FAVORİ TORMENA

Deneyimli bir isimle savunmayı güçlendirmek isteyen siyah-beyazlılar, Brezilyalı stoper için Braga ile bonservis pazarlığına devam ediyor. Portekiz ekibinin 2 milyon euroya inmesi halinde transferin gerçekleşmesi bekleniyor.

Tayyip Talha Sanuç’un sakatlığı, Welinton’la yolların ayrılması ve Romain Saiss’in olası vedası nedeniyle stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ın Vitor Tormena konusunda somut adımlar attığı öğrenildi.

Siyah-beyazlılar, 27 yaşındaki Brezilyalı savunmacı için Braga ile anlaşma zemini arıyor. Portekiz ekibinin güncel piyasa değeri 5 milyon euro olan deneyimli oyuncuyu 3-4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında elden çıkarmaya sıcak baktığı bildirildi. Braga ile sözleşmesi 2024’te bitecek olan Vitor Tormena’nın da Beşiktaş’la sözleşme imzalamaya hazır olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş en fazla 2 milyon euro bonservis ödeyerek Tormena’yı kadrosuna katmanın hesaplarını yapıyor. Braga’nın 2 milyon euroyu kabul etmesi halinde transferin önünde engel kalmayacak.

Bu arada Kartal, İngiliz ekibi Southampton’da top koşturan Brezilyalı stoper Lyanco ile de yakından ilgileniyor. Kulübüyle 2025’e kadar sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki başarılı oyuncunun satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanmasının gündemde olduğu aktarıldı. Tormena transferinde sorun çıkması halinde rotanın Lyanco’ya çevrileceği vurgulandı.

NATHAN REDMOND BEKLEYİŞİ

Beşiktaş’la sözleşmesi biten Nathan Redmond’un durumu belirsizliğini koruyor. Siyah-beyazlıların 3 yıllık yeni sözleşme teklif ettiği 29 yaşındaki İngiliz yıldızın kararını geciktirmesi huzursuzluk yaratıyor.

Eşi kısa süre içinde doğum yapacak olan Redmond en geç önümüzdeki hafta kesin kararını kulübe iletecek. İngiltere’ye dönmek isteyen eşini ikna etmekte zorlanan yetenekli futbolcunun kararı ayrılık yönünde olursa siyah-beyazlılar alternatif isimlerle yapılan görüşmelere hız verecek.

Haberin Devamı

 MARSİLYA'DAN YENİ TEKLİF YOK

Kartal yeni sezon hazırlıklarına 1 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’da başlayacak. Siyah-beyazlılarda kamp çalışmalarının başlamasına kısa süre kala Nathan Redmond gibi Romain Saiss’in durumu da henüz netleşmedi.

Fransız ekibi Marsilya geçtiğimiz günlerde 33 yaşındaki Saiss için Beşiktaş’a 2,5 milyon euroluk teklif yapmıştı. Bu rakamı düşük bulan siyah-beyazlılar, Marsilya’ya olumsuz yanıt vermişti. Fransız ekibinin, Saiss için yeni bir teklifte bulunmadığı öğrenildi. İngiliz ekibi Nottingham Forets’in de transfer listesinde yer alan Faslı futbolcu, 2,5 milyon euroyu aşan bir teklif gelmezse büyük olasılıkla kariyerine Beşiktaş’ta devam edecek.

DALER KUZYAEV YAKLAŞIYOR

Orta sahasını deneyimli bir 8 numarayla güçlendirmeye kararlı olan Beşiktaş, Daler Kuzyaev’i bekliyor. Zenit’le sözleşmesi biten 30 yaşındaki Rus futbolcuyla pazarlıklar devam ediyor.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Zenit formasıyla geçen sezon 35 resmi maçta 5 gol, 7 asiste imza atan başarılı oyuncuyu izlediği ve transferine onay verdiği öğrenildi. Kuzyaev’in Rusya’dan ayrılmaya kararlı olduğu da ifade edildi. Ülkesindeki kaotik atmosfer nedeniyle kariyerini farklı bir ligde sürdürmek isteyen deneyimli futbolcunun maddi konularda anlaşma sağlanması halinde siyah-beyazlılarla sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Bu arada Kuzyaev’in bir miktar imza parası talep ettiği ve görüşmelerin bu nedenle uzandığı savunuldu. Siyah-beyazlıların yıllık ücreti artırarak imza parası problemini çözmeye çalıştığı aktarıldı.

COUTINHO HAMLESİ

Yeni sezonda üç kulvarda yarışacak olan Kartal, 10 numara transferinde gözünü dünyaca ünlü bir yıldıza dikti. Siyah-beyazlıların, Aston Villa’da forma giyen Brezilyalı oyuncu Philippe Coutinho’nun peşinde olduğu belirlendi.

Gaziantep FK’dan kiraladığı Alexandru Maxim’den beklediği verimi alamayan Beşiktaş, Teknik Direktör Şenol Güneş’in uzun süredir ısrarla istediği 10 numara transferinde rotasını Coutinho’ya çevirdi. Siyah-beyazlı yöneticiler ve profesyonellerin, Aston Villa’dan ayrılma hazırlıkları yaptığı ileri sürülen Coutinho için girişimlere başladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Philippe Coutinho, Aston Villa formasıyla son maçını 18 Şubat’ta Arsenal’e karşı oynarken daha sonra 15 karşılaşmanın 14’ünde kadroya alınmadı. 31 yaşındaki futbolcunun bu nedenle İngiliz kulübünden ayrılmayı planladığı aktarıldı.

Aston Villa ile 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan Coutinho’nun satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanmasının düşünüldüğü ve taraflar arasındaki pazarlıkların sürdüğü vurgulandı. Maddi konularda anlaşma sağlanması durumunda Coutinho’nun sözleşme imzalamak üzere İstanbul’a davet edileceği savunuldu.

Bu arada ara transfer döneminde Beşiktaş’tan ayrılarak Çin ekibi BJ Guoan’a transfer olan Josef de Souza’nın yakın arkadaşı Coutinho için devrede olduğu öğrenildi.

Brezilyalı futbolcunun vatandaşına Beşiktaş’la ilgili olumlu bilgiler verdiği belirlendi. Josef geçtiğimiz sezon başı yaptığı bir açıklamada Coutinho’nun Beşiktaş forması giymesini çok istediğini dile getirmişti.

Philippe Coutinho, Brezilya Milli Takımı’nın en deneyimli ve skorer oyuncuları arasında yer alıyor. Tecrübeli futbolcu, Brezilya formasıyla 68 maça çıkarken 21 gol, 11 asiste imza attı. Coutinho sakatlığı yüzünden 2022 Dünya Kupası kadrosuna çağrılmamıştı.

135 MİLYON EUROYA GİTTİ

Philippe Coutinho, Barcelona tarihinin en pahalı ve en büyük hayal kırıklığı yaratan transferi olarak kayıtlara geçti.

İspanyol devi, Ocak 2018’de Liverpool’dan kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldız için İngiliz ekibine tam 135 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Liverpool, Coutinho’yu 2013’te 13 milyon euro bonservis karşılığında Inter’den transfer etmişti. Coutinho’dan önce Barcelona’nın en pahalı transferi yine bir Brezilyalı olan Neymar’dı. Katalan kulübü, Neymar için 2013’te Santos’a 88 milyon euro ödemişti.

Philippe Coutinho 2019-2020 sezonunda kiralık olarak Bayern Münih forması giydi. Yetenekli futbolcu Temmuz 2022’de ise Barcelona’dan Aston Villa’ya transfer oldu. 135 milyon euroya transfer ettiği Coutinho’yu 20 milyon euroya İngiliz ekibine gönderen Barça bu transferden net 115 milyon euro zarar etti.

Beşiktaşa 135 milyon euroluk orta saha Görüşmelere başlandı