Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş Şenol Güneş'i KAP'a bildirdi! Ümraniyespor maçında...

Beşiktaş Şenol Güneş'i KAP'a bildirdi! Ümraniyespor maçında...

Valerien Ismael'le yollarını ayıran ve Fransız teknik adama 400 bin euro tazminat ödeyen Beşiktaş Şenol Güneş'i KAP'a bildirdi.

Beşiktaş Şenol Güneş'i KAP'a bildirdi! Ümraniyespor maçında...

Beşiktaş'ta teknik direktör Valerien Ismael ile yollar ayrıldı. Sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Ismael'in yerine Şenol Güneş geldi. Siyah-byeazlı kulüp Güneş'i KAP'a bildirdi. Öte yandan Güneş'in yardımcısı belli oldu.

1.5 YILLIK SÖZLEŞME

Şenol Güneş’in 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi. Deneyimli teknik adamın yardımcılığına ise Eren Şafak’ın getirileceği öğrenildi. Güneş, Beşiktaş’ı 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında şampiyon yapmıştı.

İşte KAP bildirimi: "Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Şenol Güneş ile 28.10.2022 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Şenol Güneş ile 28.10.2022 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır.

GÜNEŞ: 'TAKIMA ZARAR VERMEK İSTEYENLER, KARŞISINDA BENİ BULACAK'

Dün itibarıyla ilk konuşmayı yaptık. Sonra da akşam konuştuk. Bunları anlatmak zorundayım, çünkü hakkımızda çok yazıp çiziliyor. Türk futbol kamuoyuna açık ve net bilgiyi vermek durumundayız. Yoksa bu dalgada biz de boğulup gideriz. Takıma zarar vermek isteyenler, karşısında beni bulacak. Bu bir tehdit değil."

BENİM BAŞARIYA İHTİYACIM VAR

"Bildiğim bir camia. Hiç yabancılık çekmeyeceğim. Benim başarıya ihtiyacım var. Kulübün de başarıya ihtiyacı var. Camianın ihtiyacı bu. Keyif alan ve keyif veren bir oyun istiyoruz."

GÜNEŞ YARDIMCILARINI AÇIKLADI

 olarak, "Teknik heyette de Bayram Bektaş, Şeref Çiçek ve Eren Şafak'la beraber çalışacağım. Diğer personellerde çok büyük bir değişiklik olmayacak." dedi.

Haberin Devamı

CEYHUN KAZANCI İLE DEVAM

Şenol Güneş, Ceyhun Kazancı ile birlikte çalışacağını açıkladı: Keyif veren futbol istiyoruz. Başkanımız, ikinci başkan da aynı şeyi söylemiştik. Kısa bir sürede çok değişiklik olmadan, radikal bir değişiklik olmadan göreve devam edeceğiz. Daha önce Ceyhun Kazancı burada çalışıyordu. Onunla devam edeceğiz."

"Basın mensuplarını tanıyorum. Kimseye peşin hükümlü değilim. Beşiktaş'a zarar gelecek şeylerin karşısında olacağım. Tehdit olarak algılamayın. Her şeyi sorabilirsiniz, paylaşabilirsiniz. Camianın ve bizlerin başarıya ihtiyacı var. Prensipli, planlı çalışacağız."

ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ

"Eksiklere bakacağız ve çözümler üreteceğiz. Eldeki oyuncuları yok saymayacağız. Varsa eksik düzelteceğiz. 3 maç üzerinden konuşuyorum. Daha sonra ara ve kamp olacak. Tekrar konuşuruz. Camia nereyi istiyorsa oraya götüreceğiz. Bizim için de büyük camialar için de geçerli olan şey şampiyonluktur. Hedef şampiyonluk."

Haberin Devamı

"Ligde iyi takımlar var. Çekişmeli bir yarış olacak. Sadece gerginlik olmamasını diliyorum. Biraz dinlenerek geldim. Sinirli olmanın yararı yok. Saha dışı kavgalardan uzak durmaya çalışacağız."

"Şampiyonluğu isteyebilirsiniz ama istemekten çok yapmak önemli. Bazen beklentileri çok yapıyoruz. Benim düşüncem belli. Var olan değerlerini gösterebiliyorlarsa sorun yok. İster genç, yabancı, Türk fark etmez. Hepsi önemli. Takıma yararı olmayan dışarıda kalır."

"Son 10 yılda en çok ses getiren takım Beşiktaş'tır. Yeni bir heyecanım var. Benim de kulübün de başarıya ihtiyacı var. İnşallah bunu sağlarız."

ÇEBİ'DEN ISMAEL SÖZLERİ

'Valerien Ismael'in arkasındayız dediniz ancak görevden ayrıldı. Fikrinizi ne değiştirdi?' sorusuna Başkan Çebi şu cevabı verdi; "Futbolda bu var. Ben her zaman çalışanlarımızın yanında oldum. Hatayspor maçından sonra Valerien Ismael hocamızın tükendiğini görünce... Beşiktaş'ın menfaati açısından bu kararı aldık. Bir kan değişimi gerekiyordu. Bu noktaya nasıl gelirdi? Manipülasyon, hakem hataları... Sağlıklı bir çalışma ortamına engel oldu bu durumlar. Teknik kadro üzerinde bir huzursuzluk yaratıldı. Artık geleceği konuşmak istiyoruz."

"Hatay maçının ardından Valerien hocamla vedalaştıktan sonra Şenol Hocamla çarşamba akşamı bir araya geldik. Dün yaptığımız görüşmeden sonra da nihayetlendirdik. Şenol Güneş benim çok inandığım bir insandır. Şenol Güneş'e çok inanıyorum ve güveniyorum. Ceyhun Bey'in verdiği tüm emeklere teşekkür etmek istiyorum. Hoca seçiminde şunu söylemek istiyorum, Valerien Ismael seçimi Ceyhun Bey'in tek başına seçtiği bir isim değil. Önüme konan seçenekler arasından seçen bendim."

Haberin Devamı

"Valerien Ismael bir projeydi. Dışardan gelen hocaların da burada saygın bir şekilde görev alabileceğini göstermek istedik. Arzu ettiğimiz gibi ilerlemedi."

Haberin Devamı

"YÜRÜKEN TELEFON GELDİ"

"Yolda gidiyordum, yürürken telefon geldi. Çağrıldım, geldim, konuştum. Bu kadar. Başkan beni yönetir, ben de takımı yönetirim. Burası bir aile şirketi değil ki beni işe alsın. Yolda yürüyordum, yürürken telefonum çaldı. Çağrıldım, geldim, konuştum. Bu kadar."

CEYHUN KAZANCI: BU KADRONUN HAKKI VERİLMEDİ

"Beşiktaş'ın suni tartışmalara ihtiyacı yok. Beşiktaş'ın konusu ben olamam. Daha önemli meseleler var. Bir rant dünyası var. Şenol hoca önderliğinde inşallah başarılı günlere geri döneceğiz. İyi bir kadromuz var, bu kadronun hakkı verilemedi. Şenol Güneş'le birlikte, şampiyonluk yarışına dahil olacağız."

GÜNEŞ: "CEYHUN BEY BİZE DE BÖYLE YAPACAK (GÜLEREK)"

Ceyhun Bey, transferin hakkı verilmedi dedi. Transfer, herkesin ortak konuşması ve öyle yapılması gereken bir şey. Demek ki kötü gidersek bize de böyle yapacak. (Gülerek)

KAZANCI'DAN GÜNEŞ SORUSUNA CEVAP

'Güneş ile çalışmam ifadesinde bulundunuz mu?' sorusuna Ceyhun Kazancı: Bu ifade bir tehdit cümles. Benim böyle bir ifade kullanmam sözkonusu olamaz. Şenol Güneş hocam ile daha dün tanıştık. İnşallah birlikte başarılı olacağız."

GÜNEŞ'TEN DELE ALLİ CEVABI

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra uzun bir süre Trabzon'a gittim. Yaylaları dolaştım. Sisle birlikte, aşağıyı görmedim. Bu beni dinlendirdi. Biraz da tembelliğe alıştım. Buraya gelmek benim için de olabilecek en iyi dönüştü. Çalıştığım, bildiğim bir camia.

İlk geldiğimizde Mario Gomez ve Cenk Tosun vardı. Cenk oynuyordu, sonra bocaladı ve Mario oynadı. Sürekli değiştik. İşin sonunda ikisi de milli takımlarında oynadı. Uyumu sağladıktan sonra, sistem halledilir. Mesela benim tanıdığım Dele Alli, Tottenham'daki en iyi oyunculardan biriydi. Onun %50'si burada olsa yeterli. Eğer bunu yapamıyorsa, biz çözüm üretmeliyiz. Çok iyi oyuncular alabilirsiniz, ancak çok iyi oynayacaklar mı?

"Muleka'yı hiç izlememiştim, ilk defa geçen sene izledim. Çok beğendim. İlk geldiğimizde Gomez ve Cenk vardı. Cenk oynuyordu, sonra bocaladı ve Mario oynadı. Sürekli değiştik. İşin sonunda ikisi de milli takımlarında oynadı. Uyumu sağlayınca sistem halledilir."

"CEYHUNA'A 'AZ KONUŞ ÇOK ÇALIŞ' DEDİM"

"Ceyhun Kazancı bizim kulübümüzde çalışıyor. Başkan seviyor, sayıyor. Ben de yeni tanıştım. Ona söyledim, çok güzel bir öz geçmişin var. Başarılı biri. ''Az konuş, çok çalış, gerisi kolay'' dedim. Benim yapacağım her şeyde bana yardım edecek."

"Ceyhun benim için bir şans. 15 aydır burada çalışıyor, burayı biliyor. Benim az bir zamanım var, takımı toparlamalıyım. Umuyorum geçen zaman içerisinde çok başarılı bir takım oluştururuz. Gelecek süreçte yeni antrenörler katılır mı? Buna ileride bakarız."

YABANCI SAYISI

"Yabancı sayısının fazlalığı hem Türk hem de yabancı oyunculara zarar veriyor. Benim görüşüm 8+3 değil. Benim kafamda farklı bir proje var. Oynamayan oyuncuların hepsi mutsuz olur. Biz niye elimizde oyuncu varken dışarıdan alalım ki?"

"ESKİNİN GÜNEŞİYLE BUGÜNÜN ÇAMAŞIRI KURUTULMAZ"

"Eskinin güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz dedim ama güneş her gün doğuyor. Tekrar batıyor, tekrar doğuyor. Onun için, her çıkışından faydalanmak gerekiyor."

ÇEBİ: BEŞİKTAŞ OLUNCA ELİM SIKIDIR

Ahmet Nur Çebi: "Hocam 'Başkan parayı çok sever' dedi."

Şenol Güneş: "Espriydi başkanım."

Çebi: "Biliyorum hocam. Söz konusu Beşiktaş olunca elim sıkıdır. Ben paramı eşimle dostumla harcamayı severim. Konu Beşiktaş olunca çok dikkatli olmak gerekiyor."

GUTI'DEN GÜNEŞ MESAJI

Beşiktaş'ta Valerien Ismael dönemi resmen kapanırken, ikinci Şenol Güneş dönemi başladı. Siyah-beyazlı takımda bir dönem forma giyen Real Madrid efsanesi Guti Hernandez, sosyal medya hesabından Şenol Güneş paylaşımı yaptı.

İspanyol teknik adam paylaşımında "Şenol Güneş'e yeni macerasında başarılar" ifadelerini kullandı. İspanyol efsanesi, 2018-19 sezonunda Beşiktaş'ta deneyimli teknik adamın yardımcılığını yapmıştı.

SERDAR TOPRAKTEPE YÖNETİMİNDE ÇALIŞTI

Beşiktaş, Süper Lig'in 12. haftasında pazar günü evinde oynayacağı Ümraniyespor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Nevzat Demir Tesisleri’ndeki basına kapalı idmanı Asbaşkan Emre Kocadağ da izledi. U-19 Akademi Takımı Antrenörü Serdar Topraktepe’nin yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.

ISMAEL'İN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Beşiktaş, Valerien Ismael’le resmen yollarını ayırdı. Atakaş Hatayspor yenilgisinin ardından eleştiri oklarının hedefindeki Fransız teknik adamın biletini kesen siyah-beyazlı yönetim dün Ismael’in sezon sonu bitecek sözleşmesini karşılıklı anlaşmayla sonlandırdı. Yıllık ücreti 1,2 milyon euro olan deneyimli teknik adama 400 bin euro (7,5 milyon lira) fesih tazminatı ödenecek.



Beşiktaş Şenol Güneşi KAPa bildirdi Ümraniyespor maçında...