Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ahmet Nur Çebi'den Fırat Aydınus açıklaması! 'Sinir uçlarımızla oynayan bir hakem'

Ahmet Nur Çebi'den Fırat Aydınus açıklaması! 'Sinir uçlarımızla oynayan bir hakem'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, şampiyonluk için hala ümitli olduğunu söyledi.

Ahmet Nur Çebi'den Fırat Aydınus açıklaması! 'Sinir uçlarımızla oynayan bir hakem'

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında Göztepe'yi 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Her maçtan sonra hakem konuşmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ahmet Nur Çebi, "Galibiyette ayrı bir tat var. Ancak niye biz her maçın sonunda hakemlerin tartışıldığı bir süreç yaşıyoruz? Şimdi biliyorsunuz, benim cezam bugün bitti. Ne söylemeliyim, ne söylememeliyim? Söylesem bir dert, söylemesem bir dert. Ancak hakemlerin adaletli olmaları, dikkatli olmaları bu kadar mı zor? 1 sene boyunca hakemlik yapmamasına karar verilen bir şahıs, Türkiye'de hakem yok da mı sahalara geri getiriliyor? Geçen hafta Fırat Aydınus'un yaptıkları, verdiği penaltı kararı... Penaltı sonrasında VAR ile ilgili abuk sabuk yorumlar... Yani ne zaman bitecek bu çile? Ama yenildik ama kazandık. Geçen gün emekli bir hakem arkadaşımız söyledi. Her Beşiktaş maçının arkasından Beşiktaş hakemlerle ilgili bir şeyler söylemek zorunda kalıyor. Çok mu keyif alıyoruz? Yani daha evvel de söylediğim gibi, hakem konusu ne MHK ne de TFF'nin konusudur. Hakem konuları, eski hakemlerin artık bu camiadan gitmesinin zamanının geldiği konularıdır. Artık vedalaşsınlar. Yollarını ayırsınlar, bizi kendimize bıraksınlar. Bütün takımlarımız mücadele edelim. Hakkıyla, hukukuyla kim şampiyon olacaksa olsun, ikinci olacaksa olsun, düşecekse düşsün. Ama hakemlerin yanlış kararları olmadan bunlar olsun. Şimdi Fırat Aydınus'un geçen hafta yaptığı yanlış ve giden puanlar. Bugün gitmek üzere olan puan. Bir de Katar'da kupa oynayacağız. Yani hakem bulamadılar, bizim sinir uçlarımıza dokunmak için hakem atıyorlar. Yeter artık ya. Ceza almak, konuşmak istemiyorum ama sabrımızı çok fazla zorluyorlar. Burada konuştuklarımı dışında ben hakemlerle ilgili, yaşadıklarımızla ilgili TFF ve MHK'ye dertlerimizi anlatan biriyim. Bunları yapmadığım zannediliyorsa lütfen bu yanlış anlamayı bıraksınlar. Ben gerekeni yapmaya devam ettim, edeceğim. Bugün 21 günlük cezam bitti. Merhaba demeye geldim. Umarım önümüzü kapatmazlar. Ben başkanımla her zaman konuşuyorum. Her konuda konuşuyorum. Sonuçta ben Beşiktaş Başkanıyım. O da TFF başkanı. Konuştuğum her konuyu kamuoyunda paylaşmam gerekmiyor. Ama Beşiktaş için her konuyu, her mercide konuşan biriyim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"İYİ GİDİYORSA, BAŞARILIYSAK, HOCAMIZ MUTLUYSA, BAŞARDIYSAK 1, 2, 3, 5 SENE DEVAM ETSİN"

Haberin Devamı

Teknik direktörlük konusunda Önder Karaveli'nin başarılı olması halinde uzun yıllar devam edebileceğini ifade eden Çebi, "Bizler bir şeyleri idare ediyoruz. Bizlerin tedbirli olması lazım. Sergen hocamız giderken ben çok üzüldüm. Her zaman söylüyorum. Hocamız, müzemize koyduğumuz kupaların altında ismi olan bir teknik direktördür. Hiç tedbir almamıştım ama bundan sonra tedbirli olmam gerekiyor. Ama Önder hocam böyle devam ettiği müddetçe ki bence edecektir. Bizim onun arkasına durmamız lazım. Bizim camiamızın çocuğu, nazik, duygusal, efendi ve asil bir duruşu var. Benim için de Beşiktaş camiası içinde bir şans. Allah eksikliğini vermesin. Şansı bol olsun. Neden sezon sonu. İyi gidiyorsa, başarılıysak, hocamız mutluysa, başardıysak 1, 2, 3, 5 sene devam etsin. Bizim bir de Beşiktaş'ın geleceğiyle ilgili daha farklı bir strateji üretmemiz gerekiyor. Ekonomisiyle, yapmamız gereken transferle, altyapıdan geliştirmemiz gereken çocuklarla... Önder hocanın buna çok uygun biri olduğunu düşünüyorum. Allah inşallah bir aksilik yaratmaz. Yolumuza devam ederiz. Ben Beşiktaş'ı idare ediyorum. Her türlü tedbirli olmak zorundayım ama hocamın yolu açık olsun. Önce onun arkasındayım. Önce hocama yakışır bu işler" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ÖNCE ÖNDER HOCAYA ŞANS VERİLMESİ GEREKİYOR"

Şenol Güneş'in de adaylardan biri olduğunu ancak öncelikle Önder Karaveli'ye imkan verilmesi gerektiğine dikkat çeken Çebi, "Şu anda Önder hoca takımı çok iyi idare ediyor. Şenol Güneş tercihlerimizden birisi. Kim olur, onu şu anda söylemek ve tartışmak istemiyorum. Yeri ve zamanı değil. Şans hocamızın. Önder hocamıza imkanı tanımamız gerekiyor. Yolu açık olsun" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYONLUK İÇİN HALA ÜMİTLİYİM"

Şampiyonluk için hala ümitli olduğunu söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Şampiyonluk şansını çok az görüyorlar ama ben hala çok ümitliyim. Ama bugün stat çok az oldu. Bu olmadı. Ancak sebebi de şu. Fenerbahçe maçında tribünlerin hakaretlerine verilen ceza ve kapatılan tribün sayısıyla, Beşiktaş'ın sayısıyla hakkaniyetsizlik var. Fenerbahçe'ye yapılan hakkaniyetli, bize yapılan hakkaniyetsizlik var. Dolayısıyla buradan kaynaklanan bir eksiğimiz oldu. Önümüzdeki maçlarda telafi edileceğini düşünüyorum. Bilet fiyatlarına bakacağız, ne kadar geliyor. Bizden ne istiyorlar biz taraftarımızı kırmayız. Ancak biraz da ölçülü olmamız lazım. Gelen taraftarımız, maçlarda destek olan bir taraftar var. Geçen hafta aşırı derecede cezalandırırsanız, biz adam bulamayız. TFF'nin abartılı bir ceza verdiğini düşünüyorum" dedi.

"BİRİNİN AĞZINDAN ÇIKAN BİR CÜMLEYLE ATANAN HAKEM OLMAZ"

Ahmet Nur Çebi, hakemlerle ilgili eleştirilerde bulurken, "Hakemlerle ilgili sistem değişikliği benim Kulüpler Birliği başkanlığım döneminde ortaya attığımız projeydi. Hala çalışıyorlar, neden bu kadar üzün sürdü bilmiyorum. Hakemler atanırken neden atama yapılıyor? Neden belli bir aritmetiğe dayandırılarak değil de, puana göre yapılmıyor da, bu hakem bu maça atandı diyorlar? Maçlara gelen hakemlerin birilerinin ağzından çıkan lafla atamayla olmamalı. Bu durumla ilgili soru işareti var kafamda. Atama usulü olmaması lazım. Birinin ağzından çıkan bir cümleyle atanan hakem olmaz. Bunun gerekçesi açıklanmıyor. Aritmetiğe dayalı hakem ataması olması gerektiğini söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi, Katar'da oynanacak Süper Kupa maçıyla ilgili olarak ise "Biz hocamızla o maçtan sonrada devam etmek istiyoruz. Ama kendimi ters şeylere karşı tedbirli olmak zorundayım. Hocam iyidir, tercihimdir ve projelerime uygun hocadır. Onunla yürümeyi istiyorum. Taraftar da istekli. Önder Hoca'nın hak ettiğini başkasının etmesi mümkün değil. Zaman ne gösterir bilemiyorum. Kupa maçında başka hakem bulamadıkları için federasyonu ve MHK'yı tebrik ediyorum. Hakem eksikliği varsa ben bile hakemlik yapmaya hazırım" diyerek sözlerini noktaladı.