Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Aboubakar'ın yeni takımını duyurdular

Aboubakar'ın yeni takımını duyurdular

Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan Kamerunlu yıldız Vincent Aboubakar'ın siyah-beyazlılarla fesih görüşmelerine başladığı öne sürüldü. Aboubakar'ın Ocak ayında transfer olacağı takım da netlik kazanmaya başladı.

Aboubakar'ın yeni takımını duyurdular

Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezonun devre arasında Wout Weghorst'un yerine transfer ettiği Kamerunlu yıldız Vicnent Aboubakar, Beşiktaş'tan ayrılmaya hazırlanıyor. Kulüp tarafından alınan karar doğrultusunda kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar'ın yeni takımı netlik kazanamay başlarken oyuncunun siyah-beyazlılarla fesih görüşmelerine başladığı iddia edildi.

BEŞİKTAŞ'TA ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNE FIRTINA GİBİ GİRDİ

Wout Weghorst'un Manchester Unite'a kiralık olarak transfer olmasının ardından forvet arayışlarına giren Beşiktaş, eski golcüsü Vincent Aboubakar'ı kadrosuna kattı. Siyah-beyazlılar, Aboubakar'ı 2.5 yıl + 1 yıllık opsiyonla kadrosuna dahil etmişti. Geçtiğimiz sezon 1 milyon 550 bin euro kazanan Aboubakar bu sezon 3 milyo 100 bin euroluk ücret kazanacaktı.

Beşiktaş'taki üçüncü dönemine fırtına gibi giren Aboubakar, 16 Süper Lig maçında 13 gol atıp 2 asist yapmıştı. Bu sezona da iyi giriş yapan Aboubakar, kadro dışı kaldığı sürece kadar 22 resmi müsabakada 11 gol atıp 3 asist yaptı.

KADRO DIŞI KALDI

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Eric Bailly, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Jean Onana alınan karar doğrultusunda süresiz kadro dışı bırakılmıştı. Beşiktaş'tan yapılan açıklamada "Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir." denilmişti.

Vincent Aboubakar, alınan kadro dışı kararının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

"Artık bu saçma suçlamalara son verelim. Bu sezon herhangi bir saç işlemi yapmadım. Geçen yaz, sezon bittikten sonra ve sezon başlamadan önce saçlarıma işlem yapmıştım. Bu sezon kulüpte hiç kimseyle herhangi bir tartışmam ya da disiplinsiz davranışım olmadı. Hiçbir şey. Bu sezona kadar 11 gol 3 asist yaptım. Geçen sezonun ikinci yarısında 13 gol attım. Ve hepsinden önemlisi, sözleşmeli olduğum her dakika tüm çabamı ve konsantrasyonumu takıma veriyorum. Kulüp zaten durumu yeniden değerlendirdi ve bana entegrasyonumu onaylayan bir e-posta gönderdi. Bu yüzden lütfen yasal işlem konusu olabilecek asılsız suçlamaları bırakın ve işimi yapmama izin verin."

Haberin Devamı

ABOUBAKAR'IN YENİ TAKIMINI DUYURDULAR

Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan ve Ocak ayında siyah-beyazlılardan ayrılması beklenen Aboubakar için Suudi Arabistan'dan flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı. Kora Plus'ın Al Arabiya'ya dayandırdığı haberine göre eski Beşiktaşlı N'Koudou'nun formasını giydiği Damac FC, Vincent Aboubakar'ı kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Habere göre Aboubakar ve Damac FC arasındaki transfer görüşmeleri doğrulandı. Suudi Ligi'ne geri dönmek isteyen Aboubakar'ın da bu transfere sıcak baktığı vurgulandı.

FESİH GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Al Arabiya'da yer alan habere göre Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan Aboubakar, kulübüyle sözleşme feshi için görüşmelerde bulunuyor. Haberde kadro dışı kararının ardından fesih görüşmelerinin olumlu sonuçlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Aboubakarın yeni takımını duyurdular