Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 20 milyon euro'luk milli yıldızı bedavaya transfer ediyor

20 milyon euro'luk milli yıldızı bedavaya transfer ediyor

Beşiktaş, kontratında 20 milyon euro'ya serbest kalır maddesi bulunan fakat sözleşmesi feshedilmesi halinde bu maddenin ortadan kalkacağı Yusuf Yazıcı'yı bedavaya renklerine bağlayacak.

20 milyon euro'luk milli yıldızı bedavaya transfer ediyor

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş'ta kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Süper Lig devinde on numara transferi için gündeme gelen Yusuf Yazıcı için girişimler hızlandırıldı.

Beşiktaş'ın milli futbolcunun transferinde fesih beklediği öğrenildi. İşte transfer gelişmesinin detayları...

TRABZON'DA PARLADI, DEV BONSERVİSLE GİTTİ

Trabzonspor altyapısında yetişen Yusuf Yazıcı, bordo-mavililerde gösterdiği performansla dikkat çekti. Tecrübeli orta saha, 2019-2020 sezonunda 18 milyon 500 bin euroluk bedelle Lille'in yolunu tuttu. Ligue 1 ekibi ayrıca Yusuf Yazıcı karşılığında Edgar Ie'nin bonservisini bordo-mavililere verdi. Yusuf Yazıcı'nın Trabzonspor dışında başka bir Türk kulübüne kiralanmayacağı veya satılmayacağı taahhüt edildi.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı transferinde fesih bekliyor 20 milyon euroluk madde ortadan kalkacak
Lille'in sözleşmedeki bu maddeyi ihlal etmesi durumunda Trabzonspor'a 20 milyon euro tazminat bedeli ödeyeceği açıklandı. Fransa Ligue 1 ekibinde şampiyonluk yaşayan Yusuf Yazıcı, 2021-2022 sezonunda teknik direktörle yaşadığı sorunlar sonrası CSKA Moskova'ya kiralandı. Rusya'da da etkili performansını devam ettiren milli futbolcu, 2022-2023 sezonu başında 500 bin euroluk kiralama bedeliyle bordo-mavililere geri döndü.

Haberin Devamı

TRABZON'DA ETKİSİZ KALDI

Yusuf Yazıcı, geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da beklenen performansı sergileyemedi. 26 yaşındaki on numara bordo-mavililerde Süper Lig'de forma giydiği 13 maçta; 3 gol ve 1 asist üretti. Lille'de de gözden çıkarılan milli futbolcu için Beşiktaş devreye girdi.

FESİH BEKLENİYOR

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Lille'le sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Yusuf Yazıcı için Beşiktaş devreye girdi. Siyah-beyazlıların milli futbolcunun sözleşmesini feshetmesini beklediği belirtildi.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı transferinde fesih bekliyor 20 milyon euroluk madde ortadan kalkacak
Lille ile Yusuf Yazıcı arasındaki anlaşmanın feshedilmesi halinde "Türkiye'den bir takıma transfer olursa Trabzonspor'a 20 milyon euro tazminat ödenir" maddesinin ortadan kalkacağı aktarıldı. Bu durumun gerçekleşmesi halinde transferin önünde herhangi bir engel kalmayacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nda 39 maça çıkan Yusuf Yazıcı, 2 gol atma başarısı gösterdi. Milli orta sahanın güncel piyasa değeri 9 milyon euro. Yusuf Yazıcı, Lille'de oynadığı dönemde hem Ligue 1 hem de Fransa Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

20 milyon euroluk milli yıldızı bedavaya transfer ediyor