Gazete Vatan Logo
Başakşehir Galatasaray deplasmanda Başakşehir'i 2-1 ile geçti

Galatasaray deplasmanda Başakşehir'i 2-1 ile geçti

Süper Lig'de Başakşehir sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Zorlu mücadeleyi konuk ekip Galatasaray 2-1 kazandı.

Galatasaray deplasmanda Başakşehir'i 2-1 ile geçti

 

Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında RAMS Başakşehir'e konuk olurken sahneye yıldız futbolcular çıktı. Hakim Ziyech'in açılış golüne Mauro Icardi'nin penaltı golü eşlik ederken Sarı-Kırmızılı ekipte yıldızlar sahne aldı. Arjantinli golcü Mauro Icardi ise kaydettiği golün ardından tarihe geçmeyi başardı.

Galatasaray, yıldızlarıyla coştu

Cimbom'un bu sezonki yıldız transferlerinden Hakim Ziyech, geçtiğimiz maçta Icardi'ye asist yaparken Başakşehir maçında da açılışı yaptı ve skoru 1-0'a getirdi. Oyun içerisinde de klasını gösteren Ziyech, iyi görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekti. Ardından Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi sahneye çıktı. Arjantinli yıldız, 50 dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun kazandırdığı penaltıda topun başına geçerek topu ağlarla buluşturdu ve Sarı-Kırmızılı ekibi Başakşehir karşısında 2-0 öne geçirdi.

Icardi'den bir rekor daha!

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, ilk 11'de başladığı son 11 lig maçında gol atmıştı. Başakşehir müsabakasında da ağları havalandıran Arjantinli yıldız, bu anlamda Burak Yılmaz'ın elinde bulundurduğu rekoru kırarak ilk 11'de başladığı 12 Süper Lig maçında da gol atan tek futbolcu olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Cimbom, 3 puanı kaptı!

Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı RAMS Başakşehir'i 2-1'lik skorla mağlup ederek Süper Lig'in 6. haftasını 3 puanla kapattı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Sarı-Kırmızılı ekip, bu sonucun ardından puanını 13'ü yükseltti.

MAÇTAN NOTLAR

Başakşehir, Süper Lig’in 6’ncı haftasında Galatasaray’ı konuk etti. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmada hakem Kadir Sağlam düdük çaldı. Sağlam’ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Hakan Yemişken üstlendi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag’a karşı oynadıkları maçın ilk 11’inde 5 değişikliğe giderek takımını Başakşehir karşısında sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, savunmada Victor Nelsson yerine Davinson Sanchez’e, sol bekte Angelino yerine Kazımcan Karataş’a, orta sahada Kerem Demirbay yerine Sergio Oliveira’ya, sol kanatta Kerem Aktürkoğlu yerine Barış Alper Yılmaz’a, Dries Mertens yerine de Tete’ye formayı verdi. Galatasaray, Başakşehir karşısında şu ilk 11 ile sahaya çıktı;

Haberin Devamı

“Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Torreira, Oliveira, Ziyech, Barış Alper Yılmaz, Tete, Icardi.”

DAVINSON SANCHEZ SARI-KIRMIZI FORMAYLA İLK KEZ

Galatasaray’ın yaz transfer döneminde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham’dan kadrosuna kattığı Kolombiyalı savunmacı Davinson Sanchez, ilk kez resmi bir maçta sarı-kırmızılı formayla sahaya çıktı. Ligde oynanan Samsunspor ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Kopenhag maçlarında yedek kulübesinde yer alan ve süre bulamayan Sanchez, Başakşehir karşısında sahaya ilk 11’de çıktı.

VICTOR NELSSON MAÇ KADROSUNDA YER ALMADI

Galatasaray’ın Danimarkalı stoperi Victor Nelsson, Başakşehir’e karşı oynanan karşılaşmada maç kadrosunda yer almadı. Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklamaya göre tecrübeli savunmacı, kız arkadaşının bu sabah başlayan acil doğum riski nedeniyle yanında olmak için izinli olarak maç kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ ATAN’DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Çağdaş Atan, Başakşehir’de teknik direktör olarak ilk maçına geçtiğimiz hafta sonu oynanan İstanbulspor maçında çıktı. O karşılaşmayı 2-0 kazanan İstanbul ekibi, ligde bu sezonki ilk puanlarını aldı. Çağdaş Atan, İstanbulspor maçının ilk 11’ine göre 3 değişiklik yaparak Galatasaray karşısında takımını sahaya sürdü. Genç teknik adam, Cemali Sertel yerine Ousseynou Ba’ya, Deniz Türüç yerine Leo Dubois’ya, Dimitris Pelkas yerine ise yeni transferlerden Emmanuel Dennis’e formayı verdi. Başakşehir’in ilk 11’i şu şekilde oluştu;

“Volkan Babacan, Dubois, Duarte, Ba, Lima, Karzev, Berkay Özcan, Aleksic, Serdar Gürler, Dennis, Piatek.”

LEO DUBOIS ESKİ TAKIMINA KARŞI İLK 11’DE

Başakşehir’in yaz transfer döneminde Galatasaray’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Leo Dubois, eski takımına karşı sahaya ilk 11’de çıktı. Geçtiğimiz hafta oynanan İstanbulspor maçında sonradan oyuna giren Fransız savunmacı, Galatasaray karşısında karşılaşmaya ilk 11’de başladı.

Haberin Devamı

EMMANUEL DENNIS İLK KEZ 11’DE

Başakşehir’in yaz transfer döneminde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Nottingham Forest’tan kiraladığı Emmanuel Dennis, ilk kez bir resmi maçta ilk 11’de sahaya çıktı. Geçtiğimiz hafta oynanan İstanbulspor maçında sonradan oyuna giren Nijeryalı santrfor, Galatasaray karşısında ilk 11’de yer aldı.

VINCENZO MONTELLA TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Başakşehir-Galatasaray karşılaşmasını tribünden izledi. Hafta içi Stefan Kuntz'un yerine teknik direktörlük görevine getirilen İtalyan çalıştırıcı, Fenerbahçe’nin Nordsjaelland ile oynadığı UEFA Avrupa Konferans Ligi karşılaşmasını da tribünden izlemişti.

Galatasaray deplasmanda Başakşehiri 2-1 ile geçti