Gazete Vatan Logo
Başakşehir Dünyaca ünlü orta saha Mesut Özil futbolu bıraktı

Dünyaca ünlü orta saha Mesut Özil futbolu bıraktı

Kariyerinde daha önce Schalke, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Başakşehir formaları giyen dünyaca ünlü orta saha Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı.

Dünyaca ünlü orta saha Mesut Özil futbolu bıraktı

Başakşehir forması giyen Mesut Özil sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla futbola veda ettiğini açıkladı.

35 yaşındaki yıldız futblcu, "Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim. Bu muhteşem yolculuk bir çok unutulmaz an ve duygular ile dolu. Schalke 04'e, Werder Bremen'e, Real Madrid'e, Arsenal'e, Fenerbahçe'ye, Başakşehir'e, bu süreçte bana destek veren teknik direktörlerime ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aileme ve yakın arkadaşlarıma ise özel bir teşekkür etmek istiyorum. İyi ve kötü günde kariyerimin ilk gününden itibaren bana çok fazla destek verdiler. Şu anda güzel ailemle birlikte birlikte önüme bakıyorum." ifadelerini kullandı.

Mesut Özil kariyerinde 664 maça çıkarken 112 gol, 251 asist kaydetti ve tam 11 kupa kaldırdı.

Haberin Devamı

AVRUPA BASININDA MESUT ÖZİL YANSIMALARI

Futbolu bırakma kararı alan Mesut Özil, Avrupa basınında da geniş yankı buldu. Alman basını başta olmak üzere Mesut Özil'in kararı manşetleri süsledi.

İşte Avrupa basınında Mesut Özil yansımaları:

BILD: Özil futbolu bitirdi. 2014 dünya şampiyonu kariyerinin sonunu resmen açıkladı! Son maçlarını İstanbul Başakşehir için yaptı. Şimdi, profesyonel olarak 17 yıl geçirdikten sonra futbola veda ediyor.

KICKER: Mesut Özil profesyonel kariyerine son verdiğini sosyal medyadan duyurdu. 2014'te dünya şampiyonu olan Özil, Bundesliga'da Schalke 04 ve Werder Bremen'de, ardından Real Madrid, Arsenal FC, Fenerbahçe ve son olarak da Başakşehir'de forma giydi.

SPORT1: Mesut Özil futboldan ayrılıyor. Alman dünya şampiyonu yeşil sahalara veda etti. Mesut Özil, kariyerine ani bir kararla son verdi.

WELT: Mesut Özil kariyerini noktaladı. İnişli çıkışlı kariyerine son verdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

THE SUN: Arsenal'in kült kahramanı sezonun ortasında şok bir şekilde emekli oluyor.

Haberin Devamı

AS: Mesut Özil sürpriz bir şekilde futbolu bıraktığını açıkladı. Eski Real Madrid oyuncusu 34 yaşında kramponlarını astı. Bu sezon Başakşehir'de uzun süredir sakatlık geçiren oyuncu, futbolculuk kariyerine son vermeye karar verdi.

MARCA: Eski Real Madrid'li Alman milli oyuncu, 34 yaşında İstanbul Başakşehir ile olan sözleşmesini feshetti ve kramponlarını astı.

MESUT ÖZİL AMELİYAT OLMUŞTU

Deneyimli futbolcu sakatlık sonrası belinden ameliyat oldu. Operasyon sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Ameliyatım iyi geçti. Mesajlar ve dualar için tekrar teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

BU SEZON LİG'DE SADECE 70 DAKİKA OYNADI

Mesut Özil geçen sezon Fenerbahçe forması ile gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı. Sezonun sonlarına doğru istediği süreyi alamayan yıldız isim, transfer sezonunda Medipol Başakşehir'in yolunu tutmuştu. Büyük umutlarla transfer edilen Mesut Özil, bu sezon Süper Lig'de 4 maçta sadece 70 dakika süre alabildi.

KATAR'DA ŞOKE EDEN PROTESTO

Haberin Devamı

Katar'da düzenlenen dev turnuvada İspanya ile Almanya'nın karşı karşıya kaldığı mücadelede tribünlerde yer alan taraftarlar şoke eden bir protestoya imza attı. Katar'da taraftarlar, Mesut Özil fotoğraflarıyla Almanya Milli Takımı'na tepki gösterdi.

Almanya Milli Takımı'nın Japonya ile oynanan müsabakada OneLove pazubentini takmaması nededniyle FIFA'yı eleştirmesine sinirlenen Katarlı taraftarlar, tribünlerde Mesut Özil fotoğrafları ile yer aldı. Mesut Özil, 2018'de Almanya Milli Takımı'ndan ayrıldığı süreçte ırkçılığa maruz kaldığını açıklamıştı.