Gazete Vatan Logo
MKE Ankaragücü Ankaragücü'nde Emre Belözoğlu dönemi! Resmen açıklandı

Ankaragücü'nde Emre Belözoğlu dönemi! Resmen açıklandı

Başakşehir FK'dan 1 ay önce ayrılan genç teknik adam Süper Lig ekibiyle anlaşmaya vardı. Süper Lig ekibi Emre Belözoğlu'nu göreve getirildiğini resmen açıkladı.

Ankaragücü'nde Emre Belözoğlu dönemi! Resmen açıklandı

Başakşehir'de sezona yapılan kötü başlangıç, ayrılığı beraberinde getirmişti. İstanbul ekibi, 3 Eylül 2023'te teknik direktörü Emre Belözoğlu ile yolların ayrıldığını resmen açıklamıştı.

İLK 3 MAÇTA PUAN ALAMADILAR

Başakşehir, Süper Lig'de 2023-24 sezonuna oldukça kötü bir başlangıç yaptı. İlk 3 maçının 2'sini iç sahada oynamasına rağmen Başakşehir, bu karşılaşmalarda puan alamadığı gibi gol dahi atmayı başaramadı. Deplasmanda Alanyaspor'a 2-0, iç sahada da Fatih Karagümrük'e 2-0 ve Konyaspor'a 1-0 mağlup olan Başakşehir'in Fenerbahçe ile deplasmanda oynaması beklenen mücadele de rakibinin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki Twente maçları nedeniyle ertelenmişti.

Başakşehir Kulübü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Teknik Direktörümüz Emre Belözoğlu ile karşılıklı anlaşarak yollarımız ayrılmıştır. Emre Belözoğlu ve ekibine, bugüne kadar kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz.

AYKUT KOCAMAN'IN YERİNE GÖREVE GELMİŞTİ

Haberin Devamı

2020-21 sezonunun son bölümünde Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevini devralan Emre Belözoğlu, sezonun tamamlanması ile birlikte görevinden ayrılmıştı. Daha sonrasında Belözoğlu'nun yeni durağı Başakşehir olmuştu. O dönemde Aykut Kocaman ile yollarını ayıran İstanbul ekibi, 3 Ekim 2021'de Emre Belözoğlu'nu takımın başına getirmişti.

DUYGUSAL VEDA MESAJI

Başakşehir'deki görevi sona eren Emre Belözoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir veda mesajı paylaştı. Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Belözoğlu,"Başakşehir Futbol Kulübü ile karşılıklı anlaşarak yollarımız ayrılmıştır. Gönlümde her zaman özel olan bu kulübe ve camiaya teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Başakşehir ile toplam 86 maça çıkan Emre Belözoğlu 44 galibiyet, 21 yenilgi ve 21 beraberlik alarak maç başına 1.78 puan ortalaması yakalamıştı.

ANKARAGÜCÜ İLE SÖZLEŞME İMZALAMAK İÇİN YOLA ÇIKTI

43 yaşındaki teknik adam, Tolunay Kafkas'la yollarını ayıran Ankaragücü ile anlaşmaya vardı. Belözoğlu ekibiyle birlikte yeni takımıyla sözleşme imzalamak üzere Ankara'ya doğru yola çıktı.

Haberin Devamı

RESMEN AÇIKLANDI

Ankaragücü, Emre Belözoğlu'nu resmen açıklarken bugün imza töreni düzenleneceğini de duyurdu. Başkent ekibinden yapılan açıklama şu şekilde: "Hoş Geldin Emre Belözoğlu, yeni teknik direktörümüz Emre Belözoğlu için bugün imza töreni düzenlenecektir."

Ankaragücünde Emre Belözoğlu dönemi Resmen açıklandı