Gazete Vatan Logo
Adana DemirSpor Montella teklif aldığı takımı açıkladı! Fenerbahçe dediler ama...

Montella teklif aldığı takımı açıkladı! Fenerbahçe dediler ama...

Adı sık sık Fenerbahçe ile anılan İtalyan teknik adam Montella, Yunan devi Olympiakos'tan teklif aldığını açıkladı.

Montella teklif aldığı takımı açıkladı! Fenerbahçe dediler ama...

Vincenzo Montella, Adana Demirspor ile iki sezondur gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. İtalyan teknik direktörle geçtiğimiz sezonu 9. sırada tamamlayan Adana Demirspor bu sezon UEFA Konferans Ligi'ne katılmak için mücadele ediyor. Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kazanması durumunda adını Konfernas Ligi'ne yazdıracak olan Adana Demirspor'da Vincenzo Montella'nın başarısı da büyük takdir topluyor.

FENERBAHÇE İDDİALARI

Son günlerde İtalyan teknik adamın adı Fenerbahçe ile anılmıştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Jesus'a yeni bir teklif yaptığı ve beklemeye geçtiği ifade edilmişti. Koç'un Jesus ile anlaşılamaması durumunda ise en ciddi alternatif olarak Montella'yı belirlediği iddia edilmişti.

İtalyan teknik adamın sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecek. Vincenzo Montella, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu ve geleceğine dair önemli ifadeler kullandı.

MONTELLA'DAN İTALYAN BASININA AÇIKLAMALAR

Tuttomercatoweb'in sorularını yanıtlayan Montella, kendisine yapıldığı iddia edilen teklifler hakkında ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

Montella'nın açıklamaları şu şekilde:

Montella: Futbol derinden hissediliyor ve benim biraz heyecana ihtiyacım vardı. Açıkçası tüm takımların büyük ve tutkulu bir seyirci kitlesi yok ama çoğunluğun var. Oyunu İtalyanlardan daha fazla hissediyorlar. Bu takımın durumuyla da yakından ilgili.

Soru: Adana'da da böyle mi?

Montella: Adana'da çok insan var, bize yakınlar. Bu bir duygu çünkü seyircisiz oynamak gerçekten çok karmaşık ve biz bu işi her şeyden önce duygular için yapıyoruz.

Soru: Bu tutku size şehirde yürüyüş keyfi de yaşatıyor mu?

Montella: İnsanlar çok saygılı. Tabii ki tanınıyorum ama oldukça normal bir hayat sürmeyi başarıyorsun.

"OLDUKÇA İYİ KONUMDAYIZ"

Soru: Sezon başında kendinize hangi hedefleri koydunuz?

Montella: Geçen yıla kıyasla kulüp maaşları düşürdü, önemli kazançlar elde etti ve bu kolay değil çünkü bunları sağlayabilecek iç transferler olması pek olası değil. Puan durumunda da oldukça iyi konumdayız.

"BALOTELLI İLE BİR ANLAŞMAZLIK OLDU"

Soru: Mario Balotelli'yi kaybetmenize rağmen dördüncü sıradasınız

Haberin Devamı

Montella: Harika bir ilişkimiz vardı ve aksini kanıtlayabilecek son bir perde olsa bile hala konuşuyoruz. Havayı değiştirme iradesi vardı. Mesafeden dolayı acı çekti ve geçen sezonun sonunda bana açıkladı. Kulübe bağlı bir oyuncuydu. Bir anlaşmazlık oldu ve aslında onun orada olmaması planlanarak benim açımdan teknik bir hazırlık yapıldı.

MONTELLA'DAN YENİ SÖZLEŞME AÇIKLAMASI VE 'TEKLİF VAR MI?' SORUSUNA YANIT

Soru: İtalya'yı özlüyor musun?

Montella: Açıkçası benim de biraz mesafem var, ailem her şeyden çok ama bu bizim işimiz. Sözleşmem bitmek üzere, kulüpte devam edip etmeme konusunda karar verme ihtimalini değerlendiriyorum. Bu benim için önemli. Tek bir yerde heyecanlanabileceğimi biliyorum ve biraz daha yakınlaşma iradesi olacak. Ancak burada kalma ihtimalini göz ardı etmiyorum çünkü kendimi iyi hissediyorum, kulüp sağlam ve başkanın önemli hedefleri var. Zaman var, şimdi final maçlarına odaklanıp bekleyeceğim.

Soru: Adınız Olympiakos ile anıldı?

Haberin Devamı

Montella: Kesinlikle çok iyi bir Avrupa takımı ve kesinlikle duygu ve tutku alanına giriyor. Dürüst olmak gerekirse herhangi bir görüşmem olmadı ve bugün bunu değerlendirme ihtimalim yok.

INTER-MILAN DERBİSİ YORUMU

Soru: Günceli konuşmuşken Şampiyonlar Ligi'nde Inter-Milan derbisi oynanacak. Ne düşünüyorsunuz?

Montella: Dürüst olmak gerekirse, Milan oraya sadece maç öncesinde değil, maç sırasında da bazı kusurlarla geldi, bkz. Bennacer. İlk maç bize sahada farklılıklar olduğunu gösterdi. Ancak futbol ve Milan bize çok şey öğretti, bu yüzden bariz tahminler yapmak doğru değil. Şampiyonlar Ligi yarı finali her zaman zor ve sürprizler olabilir. Inter'in bir avantajı var ve maç boyunca bunu koruyabilmeleri gerekecek.

Soru: Tarihi bir sahiplik değişiminin yaşandığı dönemde Milan'da teknik direktör olarak çalıştın

Montella: Bu, üzerinde uzun uzadıya konuşulabilecek bir bölüm. Mülkiyet değişikliği, kariyerim boyunca bana sıklıkla eşlik eden bir şey: Roma'da başladım ve bir mülkiyet değişikliği oldu; Catania'da bir yıl sonra genel müdür ayrıldı. Fiorentina'da sadece bir sahiplik vardı ve bu belki de kariyerimdeki en sağlam sahiplikti. Monchi Sevilla'ya gitmişti sonra geri döndü ve bir boşluk vardı. Ben kesinlikle kendimi bu şeylerin ortasında bulma konusunda uzmanım.

Haberin Devamı

"MILAN OLAĞANÜSTÜ BİR DENEYİMDİ"

Soru: O döneme ait hangi anılarınız var?

Montella: İlk yıl olağanüstüydü, o zamanlar kağıt üzerinde yenilmez olan bir takıma (Juventus) karşı asla kolay olmayan bir kupayı kazandık. İkinci yıl olan yeniden yapılanma döneminde, birçoğu kulüp tarafından haklı olarak seçilen 18 oyuncu değişti. Yani, sahip değişikliği olduğu zaman yöneticiler de değişiyor ve belki de haklı olarak farklı fikirleri olabiliyor. Spor yönetiminin seçtiği bir antrenör değildim ve muhtemelen bunun bedelini ödedim. Milan eski Milan olmasa da orada teknik direktörlük yapmak benim için olağanüstü bir deneyimdi.