Gazete Vatan Logo
Adana DemirSpor Adana Demirspor ile Galatasaray 3 puan için karşı karşıya

Adana Demirspor ile Galatasaray 3 puan için karşı karşıya

Spor Toto Süper Ligin 8'inci haftasında zirve mücadelesi veren Adana Demirspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor.

Adana Demirspor ile Galatasaray 3 puan için karşı karşıya

Spor Toto Süper Ligin 8'inci haftasında zirve mücadelesi veren Adana Demirspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor.

Adana Demirspor 0 - 0 Galatasaray

Adana Demirspor: Ertaç, Svensson, Semih, Samet, Rodrigues, Ndiaye, Stambouli, Yusuf, Onyekuru, Belhanda, Emre Akbaba

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Torreira, Midtsjö, Yunus, Mertens, Kerem, Gomis

 9. dakikada Galatasaray'da Mertens sol kanattan Kerem'in pasıyla ceza sahası son çizgisine inip dar açıdan kaleyi düşündü. Top az farkla yandan auta gitti.

12. dakikada ceza yayının gerisinde topla buluşan Yunus'un vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

15. dakikada Kerem sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Kerem'in vuruşunda top barajdan döndü.

19. dakikada Yusuf'un sol kanattan içeri çevirdiği top, Nelsson'dan sekti ve Sacha Boey uzaklaştırdı.

24. dakikada ceza sahasının solunda topla buluşan Mertens kaleyi düşündü. Mertens'in şık vuruşunda kaleci Ertaç son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

29. dakikada Rodrigues'in sol çaprazdan içeri ortaladığı topu savunma uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

30. dakikada Rodrigues'in yine sol çaprazdan ortaladığı topu Belhanda kafayla indirdi. Ceza sahasının solunda topu önüne alan Onyekuru'nun vuruşunda Muslera, topu son anda kornere çeldi.

33. dakikada Onyekuru'nun sol çaprazdan yaptığı vuruşta Muslera gole izin vermedi. Muslera'dan seken topa hareketlenen Onyekuru topa sahip oldu. Onyekuru'nun pasında topu alan Ndiaye, Muslera'nın kalesinde olmadığı anda yaptığı vuruşta top savunmadan döndü.

37. dakikada Abdülkerim'in sol çaprazdan yaptığı vuruşta savunmadan seken top kale önünde Gomis'in önünde kaldı. Gomis'in vuruşunda top kaleciden döndü. Devamında Gomis'in pozisyonu için ofsayt bayrağı havada.

41. dakikada Yunus Akgün, ceza sahası dışından vuruşunu yaptı ama top üstten farklı şekilde auta gitti.

43. dakikada Adana Demirspor'da Stambouli sarı kart gördü.

45. dakikada Mertens'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top, Ertaç'tan döndü. Dönen topa Nelsson'un vuruşunda bu defa da savunmadan döndü. Ceza alanında oluşan karambolde savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

 

Onyekuru geri döndü
Montella'nın, direkt santrfor olmadan Emre Akbaba'yı ileri uca koyarak oynattığı futbola devam etmesi bekleniyor. İlk 7 haftada sadece deplasmanda Fenerbahçe'ye mağlup olan Adana, evinde Sivas, Ümraniye ve son şampiyon Trabzonspor'u yenerek şehirden kolay çıkış olmadığını kanıtladı. Sakatlığını atlatan ve Montella'nın Galatasaray karşısında oynayacağını açıkladığı eski Sarı Kırmızılı oyuncu Onyekuru'nun geri dönüşü de Güney temsilcisini bir hayli rahatlatmış durumda.

Mauro Icardi yok Juan Mata var
Galatasaray'da Adana Demir deplasmanı öncesi son dakika sürprizi... Gomis'le forma mücadelesine giren Mauro Icardi, dün sabahki idmanda takımla çalışmasına rağmen son anda ağrı hissettiğini söyledi ve kadrodan çıkarıldı. Arjantinli yıldızla birlikte, genç yetenek Yusuf Demir'in de sakatlığı sebebiyle Adana'ya götürülmediği açıklandı. Yeni transferlerden Danimarkalı stoper Ross da kafilede yer almıyor. Özellikle Icardi'nin yokluğunda, Galatasaray taraftarının gözü takımdaki bir başka yıldızın üzerinde olacak.

Haberin Devamı

Mertens'in yerine oyuna
İstanbulspor ile oynanan özel maçta çok iyi bir performans sergileyen ve Milli arayı yoğun tempoda çalışarak geçiren Juan Mata, bugün ilk kez kadroya girecek. İspanyol yıldızın, skorun gidişatına göre maçın son 20 dakikasında büyük ihtimalle Mertens'in yerine sahada olması planlanıyor

Oliveira'nın yerine Midtsjö
Hafta içinde dayısını kaybeden ve özel izinli olarak Portekiz'e giden Sergio Oliveira, son anda Adana Demir deplasmanı kadrosuna dahil edildi. Ancak antrenman eksiği bulunan tecrübeli yıldızın yerine teknik direktör Okan Buruk'un ilk 11'de Midtsjö'ye şans vereceği öğrenildi.

2 haftası daha var
Okan Buruk cephesinde ise farklı planlar var. Milli arada yıldız oyuncularını toparlama ve son durumlarını görme şansı bulan Buruk, takımı bir sonraki haftayı BAY geçeceği için, yine 2 haftalık bir dinlenme periyoduna sahip olacak. Dolayısıyla Adana karşısında alınacak bir galibiyet ve liderliğe yükselmek, bu araya girerken tüm ekibe büyük moral getirecek. Ekibiyle birlikte detaylı bir rakip analizi yapan Okan hoca, tüm oyun kurgusunu galibiyet hedefi üzerine gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Adana Demirspor: 9 Galatasaray: 19
Ligde Adana Demirspor ile Galatasaray, 36 kez rakip oldu. Sarı Kırmızılılar 19 galibiyet alırken, Adana temsilcisi de 9 kez rakibini mağlup etti. 8 maçta ise kazanan çıkmadı. Galatasaray’ın attığı 59 gole, Adana Demirspor 31 golle karşılık verdi.

Deplasmanda Aslan gibi
Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon deplasmanda 4 maça çıktı. Bu alanda lider konumda olan Sarı-Kırmızılılar, 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan topladı. Aslan rakip fileleri 5 kez havalandırırken, kalesinde 2 gol gördü.

5 haftadır kaybetmiyor
Cim Bom ligin ikinci haftasında evinde Giresunspor’a yenildikten sonra mağlup olmadı. Sarı Kırmızılılar, bu maçın ardından oynadığı 5 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Aslan; Ümraniyespor, Gaziantep, Kasımpaşa ve Konyaspor’u yenerken, Trabzonspor ile berabere kaldı.

9 golün 4’ünde Gomis imzası
Galatasaray bu sezon Süper Lig’de oynadığı 7 karşılaşmada rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Sarı Kırmızılılar'da bu gollerin 4’ü 37 yaşındaki santrfor Bafetimbi Gomis’ten geldi. Gomis’in ardından Kerem'in 2, Oliveira’nın 1 golü bulunuyor. Diğer 2 golü ise Gaziantep'ten Kitsiou ile Konyaspor’dan Calvo kendi kalesine attı.

Kerem ceza sınırında
Aslan'da Adana Demirspor maçı öncesinde Kerem Aktürkoğlu sarı kart sınırında bulunuyor. Genç futbolcu, Adana ekibi karşısında sarı kart görmesi halinde 10. haftada deplasmanda oynanacak Kayserispor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Adana Demirspor ile Galatasaray 3 puan için karşı karşıya