Gazete Vatan Logo
Futbol Letonya-Türkiye maçına Abdülkerim Bardakçı ile Arda Güler damgasını vurdu!

Letonya-Türkiye maçına Abdülkerim Bardakçı ile Arda Güler damgasını vurdu!

EURO 2024 grup mücadelesinde Türkiye deplasmanda Letonya ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşmada Arda Güler tarihe geçti. Öte yandan Abdülkerim Bardakcı bir ilke imza attı.

Letonya-Türkiye maçına Abdülkerim Bardakçı ile Arda Güler damgasını vurdu!

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun 3'üncü haftasında Letonya ile A Milli Futbol Takımı karşı karşıya geldi. A Milli Futbol Takımı'nda fileleri havalandıran Abdülkerim Bardakcı bir ilke imza attı. Genç oyuncu Arda Güler, Batuhan Karadeniz ve Caner Erkin'den sonra tarihe geçti.

 

ARDA GÜLER, UMUT NAYİR VE ABDÜLKERİM BARDAKCI İLK KEZ 11'DE

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya deplasmanında sürpriz tercihlere imza attı. A Milli Futbol Takımı'nda Arda Güler ve Umut Nayir kariyerlerinde ilk kez Ay-Yıldızlı formayla bir maça ilk 11'de başladı. Abdülkerim Bardakcı da ilk kez A Milli Futbol Takımı forması giyme şansı yakaladı.

A Milli Futbol Takımı'nın Letonya deplasmanındaki 11'i şu isimlerden oluştu: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Cengiz Ünder, Kerem Aktürkoğlu, Umut Nayir.

ARDA TARİHE GEÇTİ

A Milli Futbol Takımı'nda maça ilk 11'de başlayan Arda Güler tarihe geçti. Genç oyuncu, A Milli Futbol Takımı'nda bir maça ilk 11'de başlayan en genç 3'üncü futbolcu oldu.

Haberin Devamı

1 - Batuhan Karadeniz: 17 yıl, 5 ay, 16 gün
2 - Caner Erkin: 17 yıl, 7 ay, 22 gün
3 - Arda Güler: 17 yıl, 8 ay, 25 gün

ÖNCE MERT, SONRA ABDÜLKERİM

A Milli Futbol Takımı'nın baskı yediği dakikalarda savunmada hata geldi. Letonya'da 11'inci dakikada çekilen şutu Mert Günok çıkardı. Seken topu bir kez daha ağlara göndermek istediler ancak Abdülkerim Bardakcı çizgi üzerinde rakibine gol izni vermedi.

ABDÜLKERİM FİLELERİ HAVALANDIRDI

Müsabakanın 22'nci dakikasında A Milli Futbol Takımı'nın kazandığı serbest vuruşta ceza sahasına yüksek bir top atıldı. Merih Demiral arka direkte topu içeriye doğru çevirdi. Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

A Milli Futbol Takımı'nda ilk maçına çıkan Abdülkerim Bardakcı, ilk golünü atma başarısı gösterdi. Opta'nın verilerine göre; Letonya filelerini havalandıran Abdülkerim Bardakcı, Kasım 2014'ten (Serdar Aziz vs Kazakistan) bu yana A Milli Takım formasıyla ilk maçında gol atan ilk stoper oldu.

Haberin Devamı

FERDİ ATTI, VAR UYARDI

Karşılaşmanın 39'uncu dakikasında A Milli Futbol Takımı'nda Hakan Çalhanoğlu'nun çevirdiği topa Ferdi Kadıoğlu hareketlendi. Rakibinden sıyrıldan tecrübeli futbolcu ceza sahasına girdi ve plase vuruşuyla fileleri havalandırdı.

Letonya cephesi hakeme faul itirazında bulundu. Bu sırada VAR'da pozisyon incelendi ve hakeme izleme tavsiyesi geldi. Macar hakem Tamas Bognar pozisyonu VAR'da izledikten sonra faul kararı verdi. Ağlara giden top gol değeri kazanmadı, Ferdi Kadıoğlu sarı kartla cezalandırıldı.

EMSIS SKORU DENGELEDİ

Zorlu müsabakanın 51'inci dakikasında Orkun Kökçü'nün kaptırdığı top sonrası Letonya hızlı atak şansı yakaladı. Gutkovskis topu önünde bulduktan sonra ceza sahası sağından ortasını yaptı. Eduards Emsis'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Letonya, A Milli Futbol Takımı karşısında skoru dengeledi.

ORKUN'DAN ENFES ASİST

Heyecan dolu karşılaşmanın 61'inci dakikasında Orkun Kökçü yaptığı baskının ardından topu kaptı. Tecrübeli orta saha daha sonra bir rakibinden sıyrıldı ve savunmanın arkasına koşan Cengiz Ünder'e pasını aktardı.

Haberin Devamı

Orkun Kökçü'nün pasında ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Cengiz Ünder'in şutunda top ağlarla buluştu. A Milli Futbol Takımı, Letonya deplasmanında yeniden üstünlüğü yakaladı.

BARIŞ ALPER DİREĞE TAKILDI

Kritik mücadelenin 73'üncü dakikasında A Milli Futbol Takımı'nda Barış Alper Yılmaz sağ kanatta topla buluştuktan sonra ceza sahasına girdi. Genç oyuncu dar açıdan topu içeriye doğru çevirdi. Direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü.

KIRMIZI KART KARARI

Müsabakanın 83'üncü dakikasında Letonya'da Eduards Emsis sert bir faul yaptı. Karşılaşmanın 52'nci dakikasından sarı kartı bulunan tecrübeli futbolcu, ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla cezalandırıldı. Letonya 10 kişi kaldı.

90+4'TE SKOR DENGELENDİ

Müsabakanın 90+4'üncü dakikasında ceza sahasında yaşanan karambol sonrası Tobers topu önünde buldu. Tobers'in şutunda top uzak köşeden ağlarla buluştu.

İRFAN CAN KAHVECİ SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 90+5'inci dakikasında A Milli Futbol Takımı'nda Barış Alper Yılmaz sağ kanatta topla buluştu. Barış Alper Yılmaz'ın ortasında arka direkte kalecinin sektirdiği topu İrfan Can Kahveci kafasıyla ağlara yolladı. A Milli Futbol Takımı bir kez daha üstünlüğü yakaladı.

 Letonya-Türkiye maçına Abdülkerim Bardakçı ile Arda Güler damgasını vurdu