Gazete Vatan Logo
İtalya Teşekkürler Kim Min Jae! Büyük vefa örneği

Teşekkürler Kim Min Jae! Büyük vefa örneği

Sezon başında Sarı-Lacivertliler'den, Napoli'ye transfer olan Güney Kore'li futbolcu büyük bir vefa örneği gösterdi. 26 yaşındaki stoper, deprem bölgesi için büyük yardımda bulundu.

Teşekkürler Kim Min Jae! Büyük vefa örneği

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem toplam 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu.

On binlerce vatandaş enkaz altında kalırken, binlerce yurttaşımız da hayatını kaybetti. Feci afetin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken spor dünyası da yaşanan deprem sonrası sessiz kalmadı. Birçok kulüp ve sporcu yardım kampanyası başlattı, destek mesajları yağdı.

Vefa örneği gösterdi

Fanatik'in haberine göre; Bir destek de Kim Min-Jae'den geldi. Geçen sezon Fenerbahçe forması giyen ve bu sezon başında 18.05 milyon Euro karşılığında Napoli'ye transfer olan Güney Kore'li futbolcu adeta bir vefa örneği gösterdi. 26 yaşındaki oyuncu korkunç depremler sonrasında Türkiye'ye bağışta bulundu.
Eski Fenerbahçeli Kim Min-Jaeden büyük yardım Gönülleri fethetti

Kore halkına çağrı

Yıldız futbolcu, depremzede çocuklar yararına kullanılması için UNICEF Kore'ye 100 milyon Güney Kore Wonu (Yaklaşık 1.5 milyon Türk Lirası) bağış yaptı. Kim'in bağışını duyuran UNICEF Kore bu paranın deprem bölgesinde acil durumu bulunan çocuklar için harcanacağını dile getirirken, Güney Kore halkına da Türkiye'ye gönderilecek yardımlar için çağrıda bulunuldu.

'Herkeste büyük intiba uyandırdı'

UNICEF Kore Komitesi Genel Sekreteri Lee Ki-cheol, "Bütün Koreliler, Kim Min-Jae'nin Katar'daki Dünya Kupası'nda gösterilen mücadeleci ruhunu ve tutkusunu hatırlıyor. Kore'yi temsilen sahada oynayan Kim Min Jae'nin harika görünümü ve ulusal sınırların ötesinde küresel köyde çocuklarla paylaşım pratiği herkeste büyük intiba uyandırdı. Türk çocuklarına gösterdikleri içten misafirperverlik ve destek için gerçekten minnettarım" dedi.
Eski Fenerbahçeli Kim Min-Jaeden büyük yardım Gönülleri fethetti

Haberin Devamı

'Fenerbahçe'de güzel anıları var'

Kim Min Jae'nin menajeri Orange Ball ise, "Kim'in Türkiye Süper Ligi'nde Fenerbahçe forması giydiği çok güzel anıları var. Oyuncu bir nebze de olsa yapılan yardımların işe yaramasını umuyor. Kardeş ülkemiz Türkiye'nin de normale dönmesini canı gönülden diliyorum. En kısa sürede huzurlu bir günlük yaşama kavuşacaktır” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı